Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem: https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
Takie pytanie: schuberth s3 a shark spartan carbon.
Czy ktoś miał te kaski? Ma porównanie który leszy, poręczniejszy?
Miałem sharka spartana GT a teraz schuberta S3.
Co do schubertha to przeklejam z yt moje komentarze:
"U mnie kask na głowie przejechał ponad 3 tysiące kilometrów w tydzień. Mam kilka odczuć. Otarcia na Wylocie/wlocie powietrza - 2 kaski dostałem wysyłkowo z takimi samymi otarciami - sklep odpisał mi, że według nich jest to zbyt małe pudełko przez co tamte krawędzie ociera, a mają kilka sztuk takich kasków z otarciami na magazynie. Największy minus dla mnie to blenda - krótka i jasna, byle jakie słońce oślepia, już nie daj boże jechać po górskich serpentynach pod górkę kiedy zachodzące słońce daje wprost na twarz - JEST TO NIEBEZPIECZNE! Kolega C5 ma identyczne zdanie i zakupił właśnie taką przyciemnianą szybę + pinlocka. Druga rzecz dość dziwna w kasku w tym budżecie to patrząc pod światła/słońce widzę swoje odbicie + dziwne załamania światła i rozszczepienia... mowa o zwykłej oryginalnej szybie z oryginalnie założonym pinlockiem. Co do wypinania wyściółki - mi przy zakładaniu odpada tylna część wyściółki i podejrzewam, że podczas jazdy piny na których jest mocowana uwierają w tył głowy. Co do bycia cichym to potwierdzam - zupełnie inna bajka niż moje poprzednie kaski HJC i Shark, a ponadto jezdziłem po kilka - kilkanaście godzin i brak bólu szyi, gdzie w poprzednich po pierwszym dniu miałem bóle. Co do SC2 - ja jestem zadowolony chociaż jest lekkie opóźnienie przy meshu i bywały momenty, że stojąc obok kolegi, który mówił nie słyszałem go, a dopiero jak zaczęliśmy jechać to komunikacja zaczynała działać, ale mam wrażenie, że jest jakiś problem w sofcie, bo najczęściej problemy z brakiem komunikacji był podczas dłuższej ciszy i albo ucinało pierwsze słowo albo pierwszego zdania nie było słychać"
Na pewno jest ciszej niż w hjc i sharku z tym, że tam miałem uniwersalne interkomy, tutaj jest oryginalny, ale uważam, że to nie jest główna przyczyna
Dzięki za rzeczową odp. Też skłaniam się w kierunku shark spartan gt pro. Mierzyłem i lepiej otula głowę. Będzie cichszy od spartan podstawowego.
Shark przez te blender i notorycznie wypinajaca się wysiolke odpada. Jest dość drogi, a w tej cenie to nie powinno mieć miejsca. Musiałbym od razu wymienić blender na mocniejszą, bo mam wrażliwe oczy i ciągle jeżdżę z opuszczoną blenda.
Wypinająca się wyściółka to może mój problem głowy albo mojego egzemplarza więc bym nie skreślał, ale niestety blenda pozostawia wiele do życzenia i to jest największy kłopot, można dorzucić przyciemniany wizjer wtedy jest ok. Ja również mam wrażliwy wzrok i miałem kilka sytuacji gdzie nic nie widziałem, jechałem na ślepo - czy to na zjazdach z autostrady, czy na alpejskich serpentynach... Ogólnie Schubertha S3 można za 1200zł zakupić więc to jest akceptowalna kasa za ten kask - bo ogólnie jest dobry Ogólnie będę wysyłał na reklamacje i zobaczymy jak mnie potraktują. Jakbyś miał pytania to śmiało. Sharka też dobrze wspominam.
Wypinająca się wyściółka to może mój problem głowy albo mojego egzemplarza więc bym nie skreślał, ale niestety blenda pozostawia wiele do życzenia i to jest największy kłopot, można dorzucić przyciemniany wizjer wtedy jest ok. Ja również mam wrażliwy wzrok i miałem kilka sytuacji gdzie nic nie widziałem, jechałem na ślepo - czy to na zjazdach z autostrady, czy na alpejskich serpentynach... Ogólnie Schubertha S3 można za 1200zł zakupić więc to jest akceptowalna kasa za ten kask - bo ogólnie jest dobry Ogólnie będę wysyłał na reklamacje i zobaczymy jak mnie potraktują. Jakbyś miał pytania to śmiało. Sharka też dobrze wspominam.
Ta wypinająca się wyściółka w s3 to nie tylko Twój problem, tylko norma. Na youdupie ogl test czy może czytałem, już nie pamiętam, gdzie kilka osób o tym mówiło. Coś jest źle zaprojektowane.