Niebieskie Suzuki DL800
- motostopem
- A2
Re: Niebieskie Suzuki DL800
To akurat na pogodę rejestracja i docieranie
Najczęściej w roli głównej DL650
https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1
Ładny. Bezpiecznego nawijania kilometrów!
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 czyli Mniejszość Niemiecka
DL odebrany, zrobiłem pierwsze 200 km.
Salon Moto Trip w Krakowie spisał się na medal.
Wrażenia z jazdy bardzo dobre, jedynym ograniczeniem jest wymóg nie przekraczania 4500 obrotów w trakcie docierania, czyli de facto rzadko kiedy przekraczałem 100km/h.
Niewiele brakowało że przy przebiegu zaledwie 80km motor zostałby skasowany przez dziadka wyjeżdżającego z podporządkowanej, całe szczęście hamulce w tym modelu działają wzorowo, oraz że nowe, niedotarte opony nie wpadły poślizg.
Spalanie wyniosło 4.4l/100km
Do zobaczenia w trasie
Salon Moto Trip w Krakowie spisał się na medal.
Wrażenia z jazdy bardzo dobre, jedynym ograniczeniem jest wymóg nie przekraczania 4500 obrotów w trakcie docierania, czyli de facto rzadko kiedy przekraczałem 100km/h.
Niewiele brakowało że przy przebiegu zaledwie 80km motor zostałby skasowany przez dziadka wyjeżdżającego z podporządkowanej, całe szczęście hamulce w tym modelu działają wzorowo, oraz że nowe, niedotarte opony nie wpadły poślizg.
Spalanie wyniosło 4.4l/100km
Do zobaczenia w trasie
- Załączniki
-
- 20240320_154601.jpg (88.57 KiB) Przejrzano 1386 razy
-
- 20240320_102517.jpg (167.98 KiB) Przejrzano 1386 razy
- Ocena: 11.76471%
Old, grumpy man na DL-u 800
- motostopem
- A2
Jestem ciekawy jak tam spalanie na dłuższej trasie, bo 4.4l/100km nie przekraczając 100km/h to chyba dość sporo
Nie na nowym silniku - pierwszy 1-1.5 tys km silnik jest jeszcze dość 'ciasny' i spalanie ciut większe.
null
Gratuluję zakupu, fajnie się prezentuje w niebieskim malowaniu.
Tak trochę mnie ciągnie znów do DLa i to właśnie tego RE. Bede bardzo uważnie śledził Twoje relacje o nowym moto.
A powiedz jak to zawieszenie spisuje się przy jeździe po bardzo dziurawym asfalcie czy też kocich łbach / kostce?
Jak wyważenie, środek ciężkości?
Bo że hamulce dobre to juz wiem i nie pytam
Ta płyta pod silnik to alu czy stal?
Tak trochę mnie ciągnie znów do DLa i to właśnie tego RE. Bede bardzo uważnie śledził Twoje relacje o nowym moto.
A powiedz jak to zawieszenie spisuje się przy jeździe po bardzo dziurawym asfalcie czy też kocich łbach / kostce?
Zdrówko シモン
Mniejszość Niemiecko Japońska
Nie jeździłem jeszcze po dziurawym asfalcie, natomiast środek ciężkości jest umieszczony nisko, przez co motor nie ma tendencji do niekontrolowanego pochylania się na boki.SimOn! pisze: ↑23 mar 2024, 17:35Gratuluję zakupu, fajnie się prezentuje w niebieskim malowaniu.
Płyta pod silnik to standardowa plastikowa osłona od Suzuki
Z innych rzeczy - podgrzewane manetki nie są w żaden sposób podłączone do wyświetlacza LCD, ich obsługa ma 3 poziomy grzania i uzyskuje się je za pomocą naciśnięcia guzika odpowiednia ilość razy.
Quickshifter działa w miarę poprawnie - jego płynność wzrasta wraz z wysokością biegu (najlepiej działa na 5 i 6 biegu).
Suzuki nie robi problemów z manualami, przez co dostęp do książek serwisowych jest w miarę łatwy jeżeli ktoś będzie próbował robić serwis samemu.
Pracy zawieszenia to jestem ciekaw, bo sam lubię jeździć po strasznie dziurawych drogach i jak zawieszenie zachęca do szybszej jazdy a nie powoduje "strach w oczach, że mnie z drogi wywali" to dla mnie ważna sprawa. U mnie przeskok z DLa na GSa to było niebo a ziemia jak chodzi o tłumienie i resorowanie. Zresztą jak pogoda się ustabilizuje będę musiał wziąć testówkę i samemu się przekonać.
Dzięki za garść info. Z tym wyważaniem to dobra wiadomość, bo sam motocykl przesadnie lekki nie jest (choć lżejszy od DE).matt28 pisze: ↑24 mar 2024, 21:38Nie jeździłem jeszcze po dziurawym asfalcie, natomiast środek ciężkości jest umieszczony nisko, przez co motor nie ma tendencji do niekontrolowanego pochylania się na boki.SimOn! pisze: ↑23 mar 2024, 17:35Gratuluję zakupu, fajnie się prezentuje w niebieskim malowaniu.
Płyta pod silnik to standardowa plastikowa osłona od Suzuki
Z innych rzeczy - podgrzewane manetki nie są w żaden sposób podłączone do wyświetlacza LCD, ich obsługa ma 3 poziomy grzania i uzyskuje się je za pomocą naciśnięcia guzika odpowiednia ilość razy.
Quickshifter działa w miarę poprawnie - jego płynność wzrasta wraz z wysokością biegu (najlepiej działa na 5 i 6 biegu).
Suzuki nie robi problemów z manualami, przez co dostęp do książek serwisowych jest w miarę łatwy jeżeli ktoś będzie próbował robić serwis samemu.
Pracy zawieszenia to jestem ciekaw, bo sam lubię jeździć po strasznie dziurawych drogach i jak zawieszenie zachęca do szybszej jazdy a nie powoduje "strach w oczach, że mnie z drogi wywali" to dla mnie ważna sprawa. U mnie przeskok z DLa na GSa to było niebo a ziemia jak chodzi o tłumienie i resorowanie. Zresztą jak pogoda się ustabilizuje będę musiał wziąć testówkę i samemu się przekonać.
Zdrówko シモン
Veridian Cruise właśnie ogłosiło na swojej stronie że od pierwszego sierpnia dostępny będzie tempomat do wszystkich modeli DL800.
Postanowiłem go zamówić, tak więc jedna z większych bolączek tego modelu będzie rozwiązana.
Postanowiłem go zamówić, tak więc jedna z większych bolączek tego modelu będzie rozwiązana.
- Ocena: 5.88235%
- motostopem
- A2
A już myślałem, że Suzuki ogłosiło, że będzie tempomat xd
W tym układzie 1050 przegrywa u mnie z 800.
Trza zacząć oszczędzać na nowy motór...
Trza zacząć oszczędzać na nowy motór...
Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
DL oficjalnie wstąpił do Klubu
- Załączniki
-
- 20240714_072257.jpg (412.97 KiB) Przejrzano 780 razy
Dla mnie 800 wygląda jak zabawka, a nie poważny moto. I dlatego przegrywa z 1050XT.
Kawasaki ER5, Yamaha XJ6, Suzuki V-Strom 1050XT
-
- A+B+C
"poważny moto" - przecież to określenie jest bez sensu
Komar 2350 -> Shadow 500 -> Yamaha XJ6 Diversion -> DL 650 AL9 -> Burgman 400 -> Kymco AK550 Premium
Ja też się z tym zgadzam. Dlatego piszę na poważnie, że 800 wygląda jak zabawka.
Kawasaki ER5, Yamaha XJ6, Suzuki V-Strom 1050XT
Wystarczy obwiesić moto gmolami, torbami, kuframi, tankbagami i każdy wygląda poważnie. A jeszcze jakbyś z tyłku przyczepił sobie opony na wymianę, to już full profeska
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Masz rację, ale chciałbym zobaczyć tak wystrojone : szlifierkę, mopla i kibla