Chiński terminal CarPlay/AndroidAuto
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Re: Chiński terminal CarPlay/AndroidAuto
Piotr jaki masz model tego terminala że tak się da grzebać?
MTC-10, z Twoich zdjęć wygląda identycznie.
Instrukcja:
Wsadzić kartę sd do terminala, w menu Factory Set podać kod 779822, dalej w Configure Setting możesz wyeksportować ustawienia na kartę.
Wyciągasz kartę, wsadzasz do peceta i edytujesz plik ini.
Polecam zmienić to:
logoPassword=112233 (było W12233, a na klawiaturze nie ma liter, więc w ten sposób to zablokowali
startUpDelayTime=2000 (czas logo w ms)
btLocalName=MTC-10 (pod tą nazwą będzie się rozgłaszał BT)
bBtLocalNameUnique=1 (jak dasz 0, to nie doklei kawałka numeru seryjnego)
backLightMinValue=1
backLightNight=1
Głośności bym nie ruszał, rozszerzyłem zakres do 99, ale zmiany powyżej 30 nie przynosiły żadnych efektów. Z głośnością to była moja wtopa, bo się okazało, że słuchawki (sony) mają własną regulację niezależną od wszystkiego i sparowane z terminalem pamiętały ostatnie ustawienie z telefonu.
Dodatkowo na karcie zakładasz katalog logo i wrzucasz tam załącznik. Jak wymiary nie będą idealne, to zostanie zdeformowany, u mnie 800x640.
Wsadzasz kartę do terminala i importujesz config (tam gdzie eksportowałeś, of kors).
Aby zmienić logo, użyjesz kodu 112233, pojawi się po prawej panel, musisz przełączyć się na External Card. Klikasz ulubioną grafikę i już. Nie pamiętam dokładnie, czy trzeba to jeszcze jakoś zapisywać (save czy coś). Chyba nie, ale ja na wszelki wypadek na koniec jeszcze raz wchodzę kodem 779822 i klikam Save config.
Zaraz po wczytaniu configa terminal restartuje się.
Na koniec ważna sprawa: w Basic Setup jest opcja "Power on display login interface" - to nic innego, jak żądanie hasła/pinu podczas uruchamiania urządzenia. Ja niechcący to włączyłem i prawie dupa, ale 0000 zadziałało. Jeżeli wcześniej ustawiłeś własny, to luzik, ja nie ustawiałem
W pliku config kody 112233 i 779822 można zmienić na własne.
Instrukcja chaotyczna, w razie czego mogę opisać dokładniej, ale jak ktoś zupełnie nie kuma, to może lepiej niech nie grzebie.
Edytor tekstu oczywiście najprostszy, a nie jakiś word czy coś
Instrukcja:
Wsadzić kartę sd do terminala, w menu Factory Set podać kod 779822, dalej w Configure Setting możesz wyeksportować ustawienia na kartę.
Wyciągasz kartę, wsadzasz do peceta i edytujesz plik ini.
Polecam zmienić to:
logoPassword=112233 (było W12233, a na klawiaturze nie ma liter, więc w ten sposób to zablokowali

startUpDelayTime=2000 (czas logo w ms)
btLocalName=MTC-10 (pod tą nazwą będzie się rozgłaszał BT)
bBtLocalNameUnique=1 (jak dasz 0, to nie doklei kawałka numeru seryjnego)
backLightMinValue=1
backLightNight=1
Głośności bym nie ruszał, rozszerzyłem zakres do 99, ale zmiany powyżej 30 nie przynosiły żadnych efektów. Z głośnością to była moja wtopa, bo się okazało, że słuchawki (sony) mają własną regulację niezależną od wszystkiego i sparowane z terminalem pamiętały ostatnie ustawienie z telefonu.
Dodatkowo na karcie zakładasz katalog logo i wrzucasz tam załącznik. Jak wymiary nie będą idealne, to zostanie zdeformowany, u mnie 800x640.
Wsadzasz kartę do terminala i importujesz config (tam gdzie eksportowałeś, of kors).
Aby zmienić logo, użyjesz kodu 112233, pojawi się po prawej panel, musisz przełączyć się na External Card. Klikasz ulubioną grafikę i już. Nie pamiętam dokładnie, czy trzeba to jeszcze jakoś zapisywać (save czy coś). Chyba nie, ale ja na wszelki wypadek na koniec jeszcze raz wchodzę kodem 779822 i klikam Save config.
Zaraz po wczytaniu configa terminal restartuje się.
Na koniec ważna sprawa: w Basic Setup jest opcja "Power on display login interface" - to nic innego, jak żądanie hasła/pinu podczas uruchamiania urządzenia. Ja niechcący to włączyłem i prawie dupa, ale 0000 zadziałało. Jeżeli wcześniej ustawiłeś własny, to luzik, ja nie ustawiałem

W pliku config kody 112233 i 779822 można zmienić na własne.
Instrukcja chaotyczna, w razie czego mogę opisać dokładniej, ale jak ktoś zupełnie nie kuma, to może lepiej niech nie grzebie.
Edytor tekstu oczywiście najprostszy, a nie jakiś word czy coś

Czarny DL650XT M0 na Au-felgach
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Dzięki!
Jak zrobi się cieplej to będę się bawił.
To Logo i startup mnie wkurza i jest do zmiany.
Jak zrobi się cieplej to będę się bawił.
To Logo i startup mnie wkurza i jest do zmiany.
Win 3.11 wsadź na start 

DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Szukałem blue screena windowsa NT.
To się ładnie prezentowało, chyba do niego wrócę i nawet na 10 s ustawię

Należy podkreślić, że te kody nie mogą być takie same, bo po tym kodzie terminal rozróżnia, czy ma wejść głębiej w logo czy w config.
Logo jest kopiowane do pamięci terminala, więc kartę można odzyskać (no chyba że ktoś ma wersję z kamerami, to karta musi zostać).
Nie szukałem po internecie jak zrobić twardy reset, np. po zapomnieniu kodu (0000 w porę zadziałało

A może sobie jakąś grę zainstaluj, w trakcie jak się ładuje 

Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
No to jeden istotny argument za Android Auto padł. A jeżeli przyjmiemy, że AA/CP ma być centrum rozrywki na wyciągnięcie ręki, to nawet nie istotny, a kluczowy.
Spotify zaczyna grać zaraz po tym, jak AA wystartuje/wybudzi się. Nie idzie tego zablokować, problem jest znany od co najmniej 2020.
Przekopałem internet na ile mi cierpliwości wystarczyło. Inne aplikacje muzyczne lepiej sobie z tym radzą, więc muszę sprawdzić, czy moje ulubione podcasty są dostępne na tych innych platformach (małe szanse).
Tu ktoś zdiagnozował przyczynę (na samym dole. 3 tyg. temu), być może trafnie, nie wiem, może przełamie impas?
A jak Wy sobie radzicie, o ile w ogóle używacie? Interesuje mnie AA + treść Spotify (może być obca aplikacja kliencka z logowaniem do konta premium).
Spotify zaczyna grać zaraz po tym, jak AA wystartuje/wybudzi się. Nie idzie tego zablokować, problem jest znany od co najmniej 2020.
Przekopałem internet na ile mi cierpliwości wystarczyło. Inne aplikacje muzyczne lepiej sobie z tym radzą, więc muszę sprawdzić, czy moje ulubione podcasty są dostępne na tych innych platformach (małe szanse).
Tu ktoś zdiagnozował przyczynę (na samym dole. 3 tyg. temu), być może trafnie, nie wiem, może przełamie impas?
A jak Wy sobie radzicie, o ile w ogóle używacie? Interesuje mnie AA + treść Spotify (może być obca aplikacja kliencka z logowaniem do konta premium).
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
To samo np z książką ze Storytel i Spotify na CarPlay. I to niezależnie czy w samochodzie czy na motocyklu, odpala się z automatu. Czasem nawet ubita aplikacja w tle nie pomaga.
Nie wiem jak w przypadku tel z androidem, ale w iphonie, aby wyłączyć automatyczne uruchamianie muzyki działa ten sposób:PiotrEm pisze: ↑12 kwie 2025, 19:10No to jeden istotny argument za Android Auto padł. A jeżeli przyjmiemy, że AA/CP ma być centrum rozrywki na wyciągnięcie ręki, to nawet nie istotny, a kluczowy.
Romet ADV 125 FI PRO -> DL650 AK8 Czarny Mat 

@Venom, natknąłem się na podobny post z obozu androida, w którym ktoś sugeruje utworzenie takich reguł na nowszych samsungach (serii S?). Jakoś nie miałem już zapału, ale jak mówisz, że działa, to spróbuję. Bez tego nawet nie podchodzę do montażu na moto, a nawet uchwyt zmajstrowałem taki sam jak do mojego tomtoma, tylko o dystansie zapomniałem i jeszcze jakiś klocek muszę wystrugać 

- Ocena: 5.88235%
@Venom, podaj numer kega, przeleję Ci trochę piwa.
Zmajstrowałem procedurę, która po podłączeniu bluetooth AA czeka 10 s i zamyka Spotify. Interwał jest krytyczny, bo jak będzie za krótki, to się minie. To rozwiązanie to jest leczenie objawów, ale mnie urządza. Mogę ustawić interwał nawet na 20 s. Muzykę przewinę jednym klikiem na początek, a gdy ostatnio grany był podcast, mam do dyspozycji przewinięcie 15s do przodu albo do tyłu. I to jest clou. Bo jak jednego wieczora do poduszki słucham lekcji włoskiego, to nie chcę, żeby mi na drugi dzień po uruchomieniu motocykla i niewłączeniu interkomu kolejny odcinek albo dwa poleciały w próżnię (a mam ich w kolejce >100).
Zwłoka 10 s. jest na styk, nie ginie ani sekunda. Jak ustawię 15 s, to tracę 5 s. Jest git. Jeszcze test w garażu podziemnym, gdzie "nie ma pola" i spotify laguje, ale to raczej nie ma znaczenia.
PS. W tych samsungowych "Trybach i procedurach" można też ulepić prockę "poproś o przelew revolut". Nie mam w moto OBD, ale gdybym miał, to z warunkiem "po zapłonie gdy poziom paliwa poniżej 1/4" miałoby to sens
Zmajstrowałem procedurę, która po podłączeniu bluetooth AA czeka 10 s i zamyka Spotify. Interwał jest krytyczny, bo jak będzie za krótki, to się minie. To rozwiązanie to jest leczenie objawów, ale mnie urządza. Mogę ustawić interwał nawet na 20 s. Muzykę przewinę jednym klikiem na początek, a gdy ostatnio grany był podcast, mam do dyspozycji przewinięcie 15s do przodu albo do tyłu. I to jest clou. Bo jak jednego wieczora do poduszki słucham lekcji włoskiego, to nie chcę, żeby mi na drugi dzień po uruchomieniu motocykla i niewłączeniu interkomu kolejny odcinek albo dwa poleciały w próżnię (a mam ich w kolejce >100).
Zwłoka 10 s. jest na styk, nie ginie ani sekunda. Jak ustawię 15 s, to tracę 5 s. Jest git. Jeszcze test w garażu podziemnym, gdzie "nie ma pola" i spotify laguje, ale to raczej nie ma znaczenia.
PS. W tych samsungowych "Trybach i procedurach" można też ulepić prockę "poproś o przelew revolut". Nie mam w moto OBD, ale gdybym miał, to z warunkiem "po zapłonie gdy poziom paliwa poniżej 1/4" miałoby to sens

- Ocena: 5.88235%
- Ocena: 11.76471%
Romet ADV 125 FI PRO -> DL650 AK8 Czarny Mat 

- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Zdarza się Wam coś takiego że wywala aplikację po ok 10 min a jak wraca to głos jest jakiś zniekształcony?
Dopiero restart przywraca normalność.
Druga sytuacja to aplikacja się wykłada i pokazuje się "pulpit". Znowu pomaga tylko restart.
Ogólnie mocno niestabilny sprzęt mi się trafił. Tel Samsung S21Fe.
Druga sytuacja to aplikacja się wykłada i pokazuje się "pulpit". Znowu pomaga tylko restart.
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Zero problemów.
Może raz mi się nie uruchomił poprawnie, ale to margines błędu.
Może raz mi się nie uruchomił poprawnie, ale to margines błędu.
Co to za sprzęt?RAMA pisze: ↑29 kwie 2025, 04:58Zdarza się Wam coś takiego że wywala aplikację po ok 10 min a jak wraca to głos jest jakiś zniekształcony?
Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek