Kymco AK550 Premium

Miejsce do pogaduszek i dzielenia się doświadczeniem o motocyklach innych niż V-Strom.
Awatar użytkownika
biblo
A+B+C+D

Re: Kymco AK550 Premium

Post autor: biblo »

A jakie są Twoje wrażenia z korzystania z lusterek na tych wysięgnikach wysuniętych do przodu?

Ja mam podobnie i mi się to niezbyt podoba :? Wg mnie widoczność w lusterkach przymocowanych koło manetek na kierownicy jest lepsza.
Sprawę trochę poprawiło naklejenie lekko sferycznych (wypukłych) szkieł z Aliexpress, które poszerzyły pole widzenia...

Pozdrawiam,
Jacek

Bo przecież najważniejsze są widoki... 8-)

kaloryferarz
A+B+C

Post autor: kaloryferarz »

Z tym się zgodzę. Aż se jutro sprawdzę, jak to u mnie wygląda, bo tej kanapy do przodu jeszczre trochę jest.
Zapomniałem dodać, że jest tempomat :) No to jest ogromna zaleta. Można się już normalnie po prawym półdupku podrapać w trasie :)

Komar 2350 -> Shadow 500 -> Yamaha XJ6 Diversion -> DL 650 AL9 -> Burgman 400 -> Kymco AK550 Premium

kaloryferarz
A+B+C

biblo pisze:
23 lip 2024, 10:40
A jakie są Twoje wrażenia z korzystania z lusterek na tych wysięgnikach wysuniętych do przodu?

Ja mam podobnie i mi się to niezbyt podoba :? Wg mnie widoczność w lusterkach przymocowanych koło manetek na kierownicy jest lepsza.
Sprawę trochę poprawiło naklejenie lekko sferycznych (wypukłych) szkieł z Aliexpress, które poszerzyły pole widzenia...
Uważam to umiejscowienie lusterek za mega głupie. W DL650 to ja pół świata widziałem w porównaniu z tymi tutaj.

Komar 2350 -> Shadow 500 -> Yamaha XJ6 Diversion -> DL 650 AL9 -> Burgman 400 -> Kymco AK550 Premium

Awatar użytkownika
biblo
A+B+C+D

Post autor: biblo »

@kaloryferarz To polecam takie szkła sferyczne naklejane na oryginalne 8-) Kosztują niewiele, a poprawiają widoczność.
W opisie jest oczywiście błąd... Zamiast "front" powinno być "before" :roll:

https://pl.aliexpress.com/item/10050058 ... ry_from%3A

Obrazek

Pozdrawiam,
Jacek

Bo przecież najważniejsze są widoki... 8-)

kaloryferarz
A+B+C

A dziękuję Ci, dobry człowieku. Kupuję!

AdamA
AM

Post autor: AdamA »

Witam czy montowałeś może uchwyt na telefon do swojego AK. Chciałbym zamontować u siebie i szukam kto już coś ogarniał. Widzialem kiedyś w salonie Kymco w Krakowie Ak miał uchwyt pod szybą montowany centralnie nad zegarami fajna opcja. Na Aliexpres są takie tylko nie wiem czy trzeba robić otwory w owiewce czy w inny sposób się on trzyma. Na aliexpres kiepski opis jest a właściwie to brak opisu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Motocykle niesłuszne (czyli nie V-strom)”