Koszt serwisu po 24 tys km
Koszt serwisu po 24 tys km
Witam. Czy ktoś się orientuje jaki jest koszt serwisu dla DL1050 po 24 tys. km?
DL-1050 2021r
Re: Koszt serwisu po 24 tys km
Niedawno wyglądało to tak:
W tym roku miało coś podrożeć... ale jeszcze w lipcu załapałem się na ten cennik.Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
Koszt serwisu DL650 2004r po 92tys: zawory, synchronizacja, wymiana wszystkich plynow( olej 10w40) , uszczelki, filtry, , smar linek, kasow ewet luzow to koszt 2000pln ( robota poza sezonem i czesci ) plus za kazda szt plytki do regulacji. Taka dostalem inf w Krakowie.
Ale u mnie bedzie jeszcze wymiana: kompletny naped, linki sprzegla, montaz przewodow ham w oplocie. Zastanawiam sie jeszcze nad wymiana olejarki do lancucha na sterwana eletronicznie , bo ta podcisnieniowa jest problematyczna w sterowaniu.
Jezeli ktos zna pewny zaufany serwis do 40km od Krakowa a tanszy ... to dajcie znac.
Ale u mnie bedzie jeszcze wymiana: kompletny naped, linki sprzegla, montaz przewodow ham w oplocie. Zastanawiam sie jeszcze nad wymiana olejarki do lancucha na sterwana eletronicznie , bo ta podcisnieniowa jest problematyczna w sterowaniu.
Jezeli ktos zna pewny zaufany serwis do 40km od Krakowa a tanszy ... to dajcie znac.
Jakiś za fajny ten cennik powyżej . W zeszłym roku jak robiłem przegląd po 1000 km ,to skasowali mnie w ASO 1000zł ,czyli 1 zł/1km . Powyżej napisane ,że powinni 690 ??? (sam olej ,bez filtra + smarowanie łańcucha . Teraz zbliża mi się kolejny ,po 12k i przy pierwszym zapytałem na ile się przygotować powiedzieli 2000k
. Niedawno napisałem do serwisu w CZ koło Opavy i odpisali ,że w zależności od 7-8 tyś koron ??? , czyli max 1400 zł . Jak myślicie o co tu kaman i czy taki serwis się liczy ? Zastanawiam się ,czy to w ogóle ma sens wszystkie swoje dotychczasowe motki sam ogarniałem .

Show Must Go On
O to kaman, że stale monitorują, ile można na danym lokalnym rynku zedrzeć i to robią, bo na tym polega biznes.
https://finanse.wp.pl/kosiarka-w-niemie ... 137709696a
https://finanse.wp.pl/kosiarka-w-niemie ... 137709696a
Czarny DL650XT M0 na Au-felgach
Ceny w Bydgoszczy
Romet, Ogar, CZ 175, Suzuki Bandit 400 i obecnie od maja 2018 V-strom Dl 650 k 5 czarny
Ja mam najświeższe informacje co du ceny przeglądu przy 12000 i chcą 1600. Zatem ja im już dziękuję. W sklepie internetowym kupiłem ori części, tj. filtry I olej ecstar 9000 i sam sobie zrobię ten przegląd zostało mi raptem gwary do listopada. Cena części 400 zł. Za resztę zmodyfikuje sobie siedzenie. To zaczyna być jakieś szaleństwo. Serwis moto kosztuje więcej niż auta. Poza tym przez kilka lat sam serwisowałem poprzedni moto. Zbierałem dowodu zakupu materiałów i moto poszło w świat bez problemu. To widać jak ktoś dba o sprzęt. Pieczątki z serwisu to nie wszystko.powolny pisze: ↑23 mar 2025, 08:26Jakiś za fajny ten cennik powyżej . W zeszłym roku jak robiłem przegląd po 1000 km ,to skasowali mnie w ASO 1000zł ,czyli 1 zł/1km . Powyżej napisane ,że powinni 690 ??? (sam olej ,bez filtra + smarowanie łańcucha . Teraz zbliża mi się kolejny ,po 12k i przy pierwszym zapytałem na ile się przygotować powiedzieli 2000k. Niedawno napisałem do serwisu w CZ koło Opavy i odpisali ,że w zależności od 7-8 tyś koron ??? , czyli max 1400 zł . Jak myślicie o co tu kaman i czy taki serwis się liczy ? Zastanawiam się ,czy to w ogóle ma sens wszystkie swoje dotychczasowe motki sam ogarniałem .
Kawasaki ER5, Yamaha XJ6, Suzuki V-Strom 1050XT