Po jednym sezonie wizjer z pinlockem mocno zmatowił (zapewne dzięki mojemu nieumiejętnemu czyszczeniu..).
Mam kask HJC i90. O ile wizjera podróbki bym nie kupował, to myślę nad samym pinlockiem. Czy ktoś może testował pinlock z Ali? Zwykły przezroczysty, blenda daje radę..
Liczę na to, że może sam pinlock mam zajechany, i wizjer uratuję na choć jeszcze jeden sezon. Koszt wizjera z pinlockiem to polowa ceny kasku niemal..
UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
pinlock z aliexpress??
Re: pinlock z aliexpress??
Ja kupiłem taki z alli do kasków dla dzieci. Jedyne co mogę o nim powiedzieć to to że działa i szyba nie parowała. Co do trwałości nie wypowiem się bo rzadko ze mną jeżdżą to i nie ma się kiedy zużyć.
Wysłane z mojego Pixel 7a przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Pixel 7a przy użyciu Tapatalka
DL650 AK7
Ten Twój pinlock co zmatowiał, to oryginał?
Trzeci sezon latam z oryginalnym pinlockiem w HJC RPHA 90s.
Nigdy nie używam żadnych środków do czyszczenia poza czystą wodą i szmatką. Po wyschnięciu delikatnie nacieram czystym olejem silikonowym, dzięki czemu łatwiej potem zmyć muchy i dodatkowo robi on "wycieraczkę" w deszczu - krople wody natychmiast spływają. Olej silikonowy jest neutralny dla wszystkich materiałów, wypiera wodę, zabezpiecza gumę przed pękaniem, metale przed korozją.
Trzeci sezon latam z oryginalnym pinlockiem w HJC RPHA 90s.
Nigdy nie używam żadnych środków do czyszczenia poza czystą wodą i szmatką. Po wyschnięciu delikatnie nacieram czystym olejem silikonowym, dzięki czemu łatwiej potem zmyć muchy i dodatkowo robi on "wycieraczkę" w deszczu - krople wody natychmiast spływają. Olej silikonowy jest neutralny dla wszystkich materiałów, wypiera wodę, zabezpiecza gumę przed pękaniem, metale przed korozją.
Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
Jedynie czyscilem husteczkami do okularow. Nie tyle jest matowy, co ma.mase mikrorysek -z przodu i z tylu, duzo jezdze z otwartym kaskiem. Jak zamkne wizjer, to wszystko jest przymglone. Nosze okulary, mam wrazenie ze mam podwojne odbicie w nich. Tak, kask oryginal z ori pinlockiem
DL650 + Z1000SX
Aha, zapomniałem dodać, że pinlocka nigdy nie zdejmowałem i nie czyściłem od wewnątrz.
Romet R125 vel Debeściak