UWAGA UWAGA UWAGA

Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni

Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej

topic7406.html

Mitt GT-K made in Spain

Miejsce do pogaduszek i dzielenia się doświadczeniem o motocyklach innych niż V-Strom.
Awatar użytkownika
biblo
A+B+C

Mitt GT-K made in Spain

Post autor: biblo »

Ot ciekawostka 8-)

https://www.focus.pl/artykul/mitt-gt-k- ... urystyczny

Cena Mitt GT-K z 5-letnią gwarancją wynosi 11.495 euro.

https://mittmotors.com/vehiculo/mitt-gt-k

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam,
Jacek

Bo przecież najważniejsze są widoki... 8-)

Awatar użytkownika
Centrino
Administrator

Re: Mitt GT-K made in Spain

Post autor: Centrino »

Kluczowe tutaj jest zdanie: "Hiszpańska firma Mitt, która do tej pory była znana głównie z importowania chińskich motocykli na rynek europejski, postanowiła zmierzyć się z dominacją BMW w tym segmencie."
Wywnioskować można z tego, że to kolejny kitajec, który chce wejść na europoejski rynek pod przykrywką europejskiej firmy aby obejść cła.

JAWA 350TS -> BMW F650 -> DL650 AK8 -> DL1050XT

Części, akcesoria motocyklowe https://dlmoto.pl/

Awatar użytkownika
biblo
A+B+C

Być może :roll: Czym jestem starszy, tym mniej się przejmuję takimi sprawami :twisted:
Poczynania Chińczyków powodują, że pewne produkty stają się dostępne dla większego grona ludzi (vide rynek motocyklowy w PL, który rozwinął się właśnie dzięki tanim 125ccm), a dodatkowo zmuszają "tłuste koty" do większej kreatywności i ograniczają ich apetyty cenowe...

Jak będą to sprzedawać w EU, to muszą spełnić europejskie wymagania techniczne, no i dbać o jakość, żeby nie popłynąć z tą 5-letnią gwarancją...
Ostatnio zmieniony 16 sty 2025, 09:45 przez biblo, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam,
Jacek

Awatar użytkownika
kamilborkowski
A2

Post autor: kamilborkowski »

Heh, właśnie przeczytałem ten artykuł i chciałem go tu wrzucić. Nie wiem czemu ale mi ten motocykl przypomina połączenie dużego skutera z jakimś sportem.

Yamaha FZ6N 2007 >> BMW F850GS

Awatar użytkownika
Bip
A

Post autor: Bip »

Dobrze Ci przypomina skuter, bo to tania Honda1100. Różnica w cenie to 17 minus 12 tys EUR. Waga podobna 249kg, moc 70KM, moment też 70Nm, silnik urzędowa 2ka.
Za plus 5k EUR w Hondzie jest 100KM, DSG, trzy osiowy ABS, sprawdzony silnik,..no wybór należy do klienta. Tu będzie duża utrata wartości. Mnie tylko ciekawi czy czarny to wersja terenowa? Bo ma z tyłu gmol, którego brak w niebieskim?

DL650XAL7

addamlca
A+B

Post autor: addamlca »

Litr jest jak Media Markt-nie dla idiotow.

Awatar użytkownika
Oskar
A+B+C

Post autor: Oskar »

Bardzo dobrze ze konkurencja jest dla nas pod każdym względem ogólnie wygląda na więcej niz waży i na pewno znajdzie swoich wielbicieli .
Wszyscy się bali chociaż to koreanskie KIA Hundaja. teraz sam śmigam hundajem i lepszej bezawaryjnej fury niemiałem .
A propo Hiszpani też. wchodzi na rynek Hiszpanski. 2025. R. . coś takiego jak Zontes adv super adventure 8 tysia. Euro

Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu

Awatar użytkownika
lukas76
A+B+C+D+E+T
Kontakt:

Post autor: lukas76 »

Ten cały Mitt udaje dużą maszynę a tak naprawdę to taka popierdółka, jak oni chcą z BMW rywalizować, no chyba że w katalogu kto ładniejsze zdjecie zrobi, bo pod wzgledem techniki to przepaść, nie przepaść, to otchłań

Ponowne przyjęcie do Mniejszości Niemieckiej 🤣
BMWał
[media]https://www.dampfbier.de/[/media]

Awatar użytkownika
biblo
A+B+C

Oczywiście, że pod względem parametrów, technologii, walorów użytkowych, to nie jest konkurencja dla np. BMW 8-)
Ale ludzie, których nie stać na Bawarczyka będą chociaż mieli namiastkę tego "luksusu i splendoru" :twisted:

P.S. @lukas76 Niedawno doradzałem Ci najnowszy model smartwatcha Xiaomi tj. Redmi 5. Sam używam zeszłoroczny model Redmi 4, a w międzyczasie pojawił się bardzo podobny Huawei, tyle że z ciut gorszymi parametrami (m.in. krótszym czasem pracy na baterii) i sporo droższy od Xiaomi... Ale to ten Huawei zbiera ochy i achy, bo jest... podobny do Apple watch :twisted: Na boku oprócz koronki ma jeszcze kolorowy przycisk i z daleka udaje produkt Apple... Niestety ludzie tak mają i w przypadku tego motocykla może być podobny efekt :mrgreen:

Sam kiedyś przywiozłem synowi z Kambodży Rolexa za 15 dolców :D

Pozdrawiam,
Jacek

Awatar użytkownika
lukas76
A+B+C+D+E+T
Kontakt:

Post autor: lukas76 »

biblo pisze:
17 sty 2025, 16:57
Oczywiście, że pod względem parametrów, technologii, walorów użytkowych, to nie jest konkurencja dla np. BMW 8-)
Ale ludzie, których nie stać na Bawarczyka będą chociaż mieli namiastkę tego "luksusu i splendoru" :twisted:

P.S. @lukas76 Niedawno doradzałem Ci najnowszy model smartwatcha Xiaomi tj. Redmi 5. Sam używam zeszłoroczny model Redmi 4, a w międzyczasie pojawił się bardzo podobny Huawei, tyle że z ciut gorszymi parametrami (m.in. krótszym czasem pracy na baterii) i sporo droższy od Xiaomi... Ale to ten Huawei zbiera ochy i achy, bo jest... podobny do Apple watch :twisted: Na boku oprócz koronki ma jeszcze kolorowy przycisk i z daleka udaje produkt Apple... Niestety ludzie tak mają i w przypadku tego motocykla może być podobny efekt :mrgreen:

Sam kiedyś przywiozłem synowi z Kambodży Rolexa za 15 dolców :D
Czekam na tego xiaomi 5, ale moge zobaczyć tego hoojajeja

Ponowne przyjęcie do Mniejszości Niemieckiej 🤣
BMWał
[media]https://www.dampfbier.de/[/media]

Awatar użytkownika
Bip
A

Post autor: Bip »

Zontes 703F wygląda nowocześnie, silnik 95KM ale bardzo wysoko, przy 10000 obr/min. Momentu obrotowego tyle co 650XT. Ciezkawy, 240kg full zalany. Na plus dobra ochrona przed wiatrem, spoko pozycja stojąca, regulowane zawieszenie Mazochi przód i tył. Cena 36kPLN. Ponoć odczuwa się wysoki środek ciężkości.

DL650XAL7

Awatar użytkownika
Lord
A+B+C+D+E

Post autor: Lord »

A cos mi się wydawało ze widziałem cosik takiego na przebitkach z EICME 2024 :)
JIEDI_2024-EICMA_news_MEGA_CHINAMOTOR_04.jpg
JIEDI_2024-EICMA_news_MEGA_CHINAMOTOR_04.jpg (116.34 KiB) Przejrzano 4673 razy

DL650A L8

ODPOWIEDZ

Wróć do „Motocykle niesłuszne (czyli nie V-strom)”