650 DL - siedzisko się rusza
650 DL - siedzisko się rusza
Cześć,
mam Vstroma od niedawna. Mam pytanie odnośnie mocowania kanapy.
Przez zimę, motocykl stał pod pierzynką z wyciągniętym akumulatorem. Wczoraj postanowiłam przywitać wiosnę, zamontowałam akumulator i mam pytanie o kanapę.
Czy to jest normalne że kanapa się rusza po zamontowaniu? Nie znalazłam w instrukcji żadnych informacji na ten temat, a wcześniej nie zaobserwowałam takiego zjawiska.
Przez zimę, motocykl stał pod pierzynką z wyciągniętym akumulatorem. Wczoraj postanowiłam przywitać wiosnę, zamontowałam akumulator i mam pytanie o kanapę.
Czy to jest normalne że kanapa się rusza po zamontowaniu? Nie znalazłam w instrukcji żadnych informacji na ten temat, a wcześniej nie zaobserwowałam takiego zjawiska.
Re: 650 DL - siedzisko się rusza
U mnie ruszała się od nowości ,podkleiłem ją pod spodem podkładkami z filcu i jest git.
U mnie się trochę rusza i niech się rusza. Nie przeszkadza mi to w jeździe.
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Przy zakładaniu kanapy, zwróćcie uwagę na zaczep w okolicy baku. Tam trzeba docisnąć żeby dobrze wszedł i wtedy się nie rusza.
Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
SP8WAS KO10aa
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
SP8WAS KO10aa
Nie, nie jest normalne, kanapa nie powinna się ruszać w żadnym wypadku. Jest coś źle zamontowane.Rudy_Elik pisze: ↑21 mar 2025, 12:58Cześć,
Kawasaki ER5, Yamaha XJ6, Suzuki V-Strom 1050XT
Ma trochę luzu, nawet jak dasz nowe gumki/odbojniki to i tak się nieco rusza w mocowaniach.
Ten typ tak ma.
Ten typ tak ma.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Z przodu są dwa mocowania, u góry zbiornika / z przodu siedziska, i pod zbiornik / na dole siedziska, i one oba łapią i trzymają. Z tyłu jest prowadnica i zatrzask, i tam się trochę rusza, ale mnie to... nie rusza.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2025, 15:22 przez f_ranek, łącznie zmieniany 1 raz.
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021