A, i mam przecież tę moją rozdzielnię NN pod kanapą, a tam są odbiory przez zapłonem. Jak podepnę ładowanie pompki i telefonu, to też pół aku wydoi (telefon ma ze 3500 mAh, pompka 2000, a motocykl? 10.000 mAh).
Ogłoszenie duszpasterskie
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Urządzenie rozruchowe.
Re: Urządzenie rozruchowe.
Ja to urządzenie mam po to, że jak zejdę do garażu i moto nie odpali, to nie będzie mi się chciało odpalać go na popych, szczególnie że posadzka w garażu jest śliska, skuter parkuję driftem. Już się tak 2x zdarzyło, że moto zupełnie nie odpaliło, pofatygowałem się po multimetr i zmierzyłem 8 V. Wyjąłem aku, podłączyłem na tydzień pod lidlową ładowarkę i hula jak nowy! Wiem, wiem, nie komentujecie tego. Ciężko mi się wstrzelić w okienko 10-10,5V. Ale jak siebie znam, to tylko czekać, jak gdzieś na biwaku światło pozycyjne pod plandeką zje aku i wtedy cały na biało wchodzi jump starter 
A, i mam przecież tę moją rozdzielnię NN pod kanapą, a tam są odbiory przez zapłonem. Jak podepnę ładowanie pompki i telefonu, to też pół aku wydoi (telefon ma ze 3500 mAh, pompka 2000, a motocykl? 10.000 mAh).
DL650XAM020 w kolorze YVB na Au-felgach
W takim przypadku dobre jest takie coś. No i jeszcze wtedy kiedy dostęp do Aku jest ciężki. Nie trzeba mieć multimetra i rozkręcać motocykla. Wystarczy zamocować żeby diody były na widoku.
Ctek comfort indicator eyelet.
Ctek comfort indicator eyelet.
- Załączniki
-
- Screenshot_2026-06-20-08-41-10-928.png (130.58 KiB) Przejrzano 106 razy
DL650XAL7
No tylko taki zasiarczony aku nie będzie trzymał ładunku. I co z tego, że moto odpalisz na kroplówce, gdy później nie będzie energii do interwencji ABSu?
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Pamiętam, powinienem go dokładniej przebadać, bo zemści się w najdogodniejszym dla niego momencie
post153588.html#p153588
DL650XAM020 w kolorze YVB na Au-felgach