cześć,
Czy ktoś ma ten dedykowany do kasków HJC interkom jak w tytule? Myślę o zmianie kasku i do niego widzę jest właśnie ten dedykowany interkom. Nie chcę w ciemno kupić bo miałem parę lat temu wpadkę z zakupem interkomu dedyka z niższej półki z Louis - po dostawie wszystko fajnie pasiło plug&play tylko jeden głośnik nie banglał w ogóle a sam maksymalny poziom głośności to była porażka - wolałbym nie wtopić po raz drugi, bo koszty wysyłki pokrywa reklamujący. To nie działa jak na aledrogo wymiana za free.
SMART HJC 21B
-
Janek-2004
- A
Re: SMART HJC 21B
Nie odpowiem na Twoje pytanie dot. interkomu, ale podpowiem w kwestii kosztów przesyłki przy zwrocie/reklamacjiJanek-2004 pisze: ↑05 paź 2026, 13:55wolałbym nie wtopić po raz drugi, bo koszty wysyłki pokrywa reklamujący. To nie działa jak na aledrogo wymiana za free.
Jeśli odsyłasz w ciągu 14 dni, bo rezygnujesz z zakupu, to sprzedawca określa warunki wysyłki... W tym wypadku, jak widać, koszt ponosi zwracający...
Jeśli reklamujesz w ramach gwarancji, to warunki wysyłki określone są w karcie gwarancyjnej... Może być na koszt reklamującego...
Jeśli natomiast reklamujesz w ramach rękojmi (niezgodność towaru z umową), to wysyłka jest na koszt sprzedawcy. W tym wypadku możesz żądać:
• naprawy towaru.
• wymiany rzeczy na wolną od wad.
• obniżenia ceny (proporcjonalnie do wady).
• odstąpienia od umowy i zwrotu pieniędzy (jeśli wada jest istotna)
Pozdrawiam,
Jacek
- A2
U mnie jest Smart HJC 50B w kasku żony. Jest, działa, łączy się z moim interkomem Sena. Żona nie narzeka, ale nie jest też wymagającym użytkownikiem.
Yamaha FZ6N 2007 >> BMW F850GS
-
Janek-2004
- A
ten 50B jest blisko 2x droższy niż niższy model 21B, choć pod moje potrzeby (nie potrzebuję meshowej technologii) ten niższy model ma ponoć 2x dłuższy czas pracy na aku niż 50B co ma dla mnie największe znaczenie.
- Ocena: 5.88235%