UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Ukręcona śruba mocująca sprzęgło i handbar
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Re: Ukręcona śruba mocująca sprzęgło i handbar
Jesli chodzi o mnie, to pospiechu nie ma zadnego. Bedzie za 2 tygodnie - swietnie. Bedzie za 3 miesiace - tez swietnie. 

( . Y . )
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Tags:
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
To jaką byś chciałPyxis pisze:Jesli chodzi o mnie, to pospiechu nie ma zadnego. Bedzie za 2 tygodnie - swietnie. Bedzie za 3 miesiace - tez swietnie.

- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Taka sama jak @stasiek 
Jesli nie znajdzie sie nikt z orginalnymi wymiarami, to rozkrece i pomierze po swojemu.
BTW: Ten frezowany szesciokat mozna spokojnie zastapic zakontrowana na walcu nakretka. Proces technologiczny uleganie radykalnemu uproszczeniu

Jesli nie znajdzie sie nikt z orginalnymi wymiarami, to rozkrece i pomierze po swojemu.
BTW: Ten frezowany szesciokat mozna spokojnie zastapic zakontrowana na walcu nakretka. Proces technologiczny uleganie radykalnemu uproszczeniu

( . Y . )
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
To podogadujcie się co i jak. Bo jedną sztuka zrobiona była na manualnych maszynach - trwało to z godzinkę ( przez to frezowanie..) . Jak by było do zrobienia 10 to potrwa to .. z półtorej godzinki ( na wszystkie ) bo napiszę program i puszczę to na automacie CNC.
@Antyks Brak mi słów
Jesteś wielki. Niestety, ale mam do Ciebie daleko, więc poproszę o przesłanie. Zaraz napiszę do Ciebie na priv.

Biała Zuza 650 AL3
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Daleko? przed chwilą sprawdzałem na globusie .. ani centymetra nie ma
ja musze Panów przeprosić bo nie mam kiedy rozkręcić a z moimi mozliwosciami musiałbym zostawić rozkręconą klamke w moto min. na jeden dzien i jak wtedy dojezdzałbym do pracy?
przyjdą śniegi i mrozy -5 to odstawie moto wkońcu i pomierze
przyjdą śniegi i mrozy -5 to odstawie moto wkońcu i pomierze

Ogłaszam wszem i wobec, że Antyks to specjalista, jakich mało
Śruba pasuje idealnie a luz na klamce jest mniejszy, niż był z oryginalną śrubą
Wielkie dzięki
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Biała Zuza 650 AL3
Osobiście dodam, że to żenadaAntyks pisze:sobiście dodał bym także że taki coś ze zdjęcia, co ma fi 6 na gwincie i fi 5 w żłobieniu to inaczej gwint metryczny M6 - i właśnie jako "M6" wystarczy go zaznaczyć .

No to więc Antyks - ja chce taką jak kasin - gdzie przelać kase? 

- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
To ja tez, tylko zeby luz na klamce byl jeszcze mniejszy niz u @kasina. 

( . Y . )
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Jutro lub pojutrze rozbiore to u siebie i zobaczę skad się bierze ten Luz. A potem pomyślimy covz tym zrobić
To jak Pyxis tak gada to jakby co ja chce mieć najmniejszy luz w porównaniu z nim i Kasinem i zeby wszytsko działało jak ta lala

- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Wykasuje Wam luz tak, że metrowej przedłużki trza będzie użyć do naciśnięcia sprzęgła 

- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
A propos nacikania sprzegla i przedluzki: Mi sie zrobilo jakies zwyrodnienie pochewek sciegnistych w palcu serdecznym lewej reki. Tak sobie skubaniec przeskakuje (to sie chyba nazywa "trzaskajacy palec"). Tym plcem (z racji ksztaltu klamki) najmocniej naciskam sprzeglo. Zrobilo mi sie to po miesiacu jazdy ma moto (a jezdzilem w kazdej wolnej chwili). Teraz troszke zelzalo, ale wsiadlem na weekend na motunga i znowu sie nasililo.
Mam male delikatne raczki. Moge polepac w klawiature (lub pupe), za cyca delikatnie potrzymac, ale nie nazymac ta klamke setki razy dziennie z tak duza sila!
Czy to sprzeglo w malym DLu musi chodzic tak ciezko?
Mam male delikatne raczki. Moge polepac w klawiature (lub pupe), za cyca delikatnie potrzymac, ale nie nazymac ta klamke setki razy dziennie z tak duza sila!

Czy to sprzeglo w malym DLu musi chodzic tak ciezko?
- Ocena: 5.88235%
( . Y . )
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
@Pyxis - jak nie posmarujesz to nie pojedziesz
Generalnie do najlżej pracujących nie należy - ale zobacz czy masz prowadzenie klamki nasmarowane ( o ile pamiętam powinno być co rok
) , zobacz jak linka pracuje ci w pancerzu. I o ile pamiętam jest tam taka sprężynka powrotna ( pod deklem zębatki zdawczej) - może słabszą załóż.. np. od długopisa 

Generalnie do najlżej pracujących nie należy - ale zobacz czy masz prowadzenie klamki nasmarowane ( o ile pamiętam powinno być co rok

@Pyxis Albo wybierz się na siłownię 

Biała Zuza 650 AL3
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Oj silownia to najgorsze rozwiazanie.
Powinienem ograniczyc aktywnosc tego sciegna, co rowna sie niejezdzeniu na motungu.
Myslalem nawet o zmienie klamek na akcesoryjne i lepszego ustawienia tej klamki, tak, zeby naciskac wszytkimi palcami dloni.

Powinienem ograniczyc aktywnosc tego sciegna, co rowna sie niejezdzeniu na motungu.
Myslalem nawet o zmienie klamek na akcesoryjne i lepszego ustawienia tej klamki, tak, zeby naciskac wszytkimi palcami dloni.
( . Y . )
Ja zmieniłem na v-trec'a z regulacją bo też mnie wkurzalo że nie można wyregulować. Zobacz jeszcze u siebie czy wysprzęglika nie masz zasyfionego. To jest to ustrojstwo obok zębatki zdawczej, warto rozebrać i nasmarować, tylko uważaj żeby śrutu nie pogubić.
DL650 K5 Blue
Może rozejrzyj się za jakąś Hondą w automacie, np. NC 750X DCT?
Biała Zuza 650 AL3