Vaucher do wzięcia na szkolenie : Kulikowisko Tor Radom Kurs doszkalający -22.04.2017
Re: Vaucher do wzięcia na szkolenie : Kulikowisko Tor Radom Kurs doszkalający -22.04.2017
tylko to też nie będzie sprawiedliwe. Przy 2 kostkach ktoś z nr 2 ma znacznie mniejsze szanse niż kotś z numerem 7... 

Re: Vaucher do wzięcia na szkolenie : Kulikowisko Tor Radom Kurs doszkalający -22.04.2017
A czy świat jest sprawiedliwy? 
Napiszesz program komputerowy z funkcją 'random' to też możesz powiedzieć, że częściej tam 'wypada' 5 niż 3, bo na 10x liczba '5' została wypluta dwa razy a reszta po jeden
Nie ma idealnej metody.

Napiszesz program komputerowy z funkcją 'random' to też możesz powiedzieć, że częściej tam 'wypada' 5 niż 3, bo na 10x liczba '5' została wypluta dwa razy a reszta po jeden

null
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Racja.czekol pisze:tylko to też nie będzie sprawiedliwe. Przy 2 kostkach ktoś z nr 2 ma znacznie mniejsze szanse niż kotś z numerem 7...
Więc by sprawiedliwości stało się za dość zamiast kostek użyję 2 x generatorów liczb losowych. Raz do nadania wszystkim uczestnikom numeru w kolejności zgłoszeń, a następnie innym generatorem liczb losowych wyłołonię zwycięzcę oraz kolejne 2 osoby które pojadą gdyby zwycięzca nie mógł.
To mam nadzieję będzie sprawiedliwe.
A zgadniesz mi też numery na totolotka?
DL650 K5 Blue
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Ty inwestujesz, ja zgaduje numery i dzielimy się 50/50 

- Grzechu (Kobyłka)
- A+B+C+D
Honda Transalp 650XL + Suzuki V-Strom DL 1000 ABS 2016
SP6AZE
SP6AZE
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Więc tak - jutro przed godziną 8 w tym miejscu umieszczę link do strony join.me gdzie od godziny 8.00 rozpocznę transmisję losowania z pulpitu kompa.
Czyli :
1) Uruchomienie generatora liczb losowych http://www.losowe.pl/liczba i nadanie w kolejności zgłoszeń nr do losowania
2) Uruchomienie generatora liczb losowych google - i wylosowanie zwycięzcy - (pierwsza liczba), oraz 3 kolejnych osób ( w kolejności jak by pierwsza jechać nie mogła to drugi.. jakby druga to trzeci..itp ) Mam nadzieję że więcej nie trzeba.
Czyli :
1) Uruchomienie generatora liczb losowych http://www.losowe.pl/liczba i nadanie w kolejności zgłoszeń nr do losowania
2) Uruchomienie generatora liczb losowych google - i wylosowanie zwycięzcy - (pierwsza liczba), oraz 3 kolejnych osób ( w kolejności jak by pierwsza jechać nie mogła to drugi.. jakby druga to trzeci..itp ) Mam nadzieję że więcej nie trzeba.
8 a.m. czy p.m ? 
Jak chcesz zwiekszyc oglądalnośc to proponuje drugą opcję.
I czy długi bedzie blok reklamowy przed transmisją - bo wszyscy wiedzą, że trzepiesz na tym grubą kasę....

Jak chcesz zwiekszyc oglądalnośc to proponuje drugą opcję.
I czy długi bedzie blok reklamowy przed transmisją - bo wszyscy wiedzą, że trzepiesz na tym grubą kasę....

8 to ósma a 20 to dwudziesta - tak ja to rozumuję 

- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Oczywiście 8 rano.czekol pisze:...
A co do tej kasy.... To chętnie się podzielę

Myślę, że znalazłem rozwiązanie Waszego problemu. Jako osoba postronna, nie biorąca udziału w losowaniu podam mój numer konta i niezawiśle niczym nasz obecny Trybunał Konstytucyjny wskażę szczęśliwca, to znaczy numer, który odbierze wałczera 

- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
link : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ( nie aktualny)
Wynik komisyjnego losowania z obecnością Bzyka :
1) kitza - wygrał
Rezerwowi :
2)kubapoli
3) Grzechu (Kobyłka)
4) GryzliGT
Gratuluję
Wynik komisyjnego losowania z obecnością Bzyka :
1) kitza - wygrał
Rezerwowi :
2)kubapoli
3) Grzechu (Kobyłka)
4) GryzliGT
Gratuluję

- Ocena: 5.88235%
Losowanie przebiegło poprawnie i odbyło się w obecności szanownej komisji czyli mojej. Gdyby był jakiś szwindel to ja bym wygrał.
Gratuluję Wygranej.

Gratuluję Wygranej.
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2017, 08:31 przez bzyku, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcin
V-strom 1000 L6 YVB PINGWIN
V-strom 1000 L6 YVB PINGWIN
Gratulację i udanego szkolenia życzę.
Kitza dzięki za przelew
udanego szkolenia szczęściarzu.
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Już się bałem, że nie zdąży dojść przed losowaniemSeba pisze:Kitza dzięki za przelewudanego szkolenia szczęściarzu.

No to trafiło się ślepej kurze ziarno

Pierwszy raz coś wygrałem. Będę się musiał pospieszyć ze składaniem Stroma do kupy bo aktualnie jest w rozsypce.
Postaram się godnie reprezentować forum

Romet Komar -> Suzuki GSF 600 Bandit -> Suzuki V-Strom 1000
Gratki - to teraz zobaczymy co wy tam wyjeździcie i co nagracie 
Koniecznie nagraj Antyksa jak mu motor zgaśnie przy ruszaniu albo coś ...

Koniecznie nagraj Antyksa jak mu motor zgaśnie przy ruszaniu albo coś ...

DL650 K5 Blue
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
@novy my chyba musimy poważnie pogadać... 

@Antyks oszalałeś ? poważny to ja w trumnie będę 

DL650 K5 Blue