Buty turystyczne
Re: Buty turystyczne
Nie wszystkie. Ja nadal mam Sidi Armady i nigdy nie skrzypiały.
Ogar205>CZ175>MZ250 z koszem>JunakM10>ETZ250>IntruderVL800>IntruderC1500>Vstrom1000 2016>CRS250> IMPERIALE400+RE HIMALAYAN 452
Wszyscy mamy dwa życia. To drugie zaczyna się w chwili,gdy zdamy sobie sprawę,że mamy tylko jedno.
Wszyscy mamy dwa życia. To drugie zaczyna się w chwili,gdy zdamy sobie sprawę,że mamy tylko jedno.
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Buty to podstawa, ja inwestuje w porządne w tym roku jeszcze, szczególnie że przytrafiło mi sie skręcenie kostki inwiem już co to znaczy i jakie to jest bolesne. Staw skokowy jeden z najwaznieszych. Tak noga wygladała po 3 dniachnod skrecenia jak Flinstona qrwa 
- Załączniki
-
- IMG-20241109-WA0001.jpg (142.26 KiB) Przejrzano 6072 razy
Skrzypią te z zawiasami, moje Gaerne też zaczęły skrzypiec okrutnie
DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS
Jeszcze nie próbowałem, jak wyczyszczę buty na zimę, to spróbuję to ogarnąć
lukas76, to minie, spoko ale trzymam kciuki. Znam to.
- Ocena: 5.88235%
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 czyli Mniejszość Niemiecka 

- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Dorzucę tutaj swój kamyczek 
Właśnie jestem w trakcie wyboru obuwia. Zamówiłem ponad 10 par do przymiarki - Alpinestars, Gaerne, Sidi, Forma, Ixon - wysokie i niskie.
Po drodze trafiłem na poniższy film:
I przemyślenia mam podobne - jakiego wysokiego buta by nie wziąć z tych z kategorii "Adventure" to praktycznie żaden nie zabezpiecza nogi przy wygięciu jej na bok w okolicach kostki. Co ciekawe na stronie internetowej przeznaczonej na rynek US, w opisie butów FORMA, informacja o tym, że nie nadają się do jazdy offroad jest - na na europejskiej już jej nie ma...
To tak, żeby nie dać się wkręcić marketingowcom, że w butach "Adventure" polatacie bezpiecznie w terenie

Właśnie jestem w trakcie wyboru obuwia. Zamówiłem ponad 10 par do przymiarki - Alpinestars, Gaerne, Sidi, Forma, Ixon - wysokie i niskie.
Po drodze trafiłem na poniższy film:
I przemyślenia mam podobne - jakiego wysokiego buta by nie wziąć z tych z kategorii "Adventure" to praktycznie żaden nie zabezpiecza nogi przy wygięciu jej na bok w okolicach kostki. Co ciekawe na stronie internetowej przeznaczonej na rynek US, w opisie butów FORMA, informacja o tym, że nie nadają się do jazdy offroad jest - na na europejskiej już jej nie ma...
To tak, żeby nie dać się wkręcić marketingowcom, że w butach "Adventure" polatacie bezpiecznie w terenie

Kupiłem w końcu Sidi Adventure 2 wysokie. Są dla mnie wygodne, solidnie wykonane i mają przemyślany system zapinania. Są lekkie jak na ich wymiary. Jednocześnie podeszwa jest gruba, więc stopa jest nieco wyżej i nosek buta jest wysoki - w efekcie na początku szuka się biegu, bo ciężko trafić w dźwignie. Buty są chłodniejsze nieco niż myślałem, aczkolwiek daje się jeździć przy 4 stC. Tylko lepiej sobie założyć wtedy druga parę welnianych skarpet.
W deszczu jeszcze nie było okazji testować.
W deszczu jeszcze nie było okazji testować.
DL650XAL7
Cześć , użytkuje ktoś z was SECA S-ADV ? Szukam turystycznych butów niskich . Macie może jakieś inne typy ?
Seca to produkty marnej jakości, zaraz się rozwala i będziesz bez butów z reklamacjami się bujał. Poszukaj lepiej czegoś od renomowanych włoskich producentów (TCX, GAERNE, Alpinestars, Sidi) i będziesz miał spokój i ochronę na lata. Swoją droga po co jest krótki but tzw. "ADV"? Przecież on nie chroni. To po co te klamry? Bajer dla szpanu. Lepiej kupić zwykle wysokie turystyczne buty.komar pisze:Cześć , użytkuje ktoś z was SECA S-ADV ? Szukam turystycznych butów niskich . Macie może jakieś inne typy ?
Zdrówko シモン 
Mniejszość Pomarańczowo Japońska

Mniejszość Pomarańczowo Japońska

Klamry są wygodne, przekonałem się do nich, więc to nie dla szpanu ale dla lepszego dopasowania do nogi i szybkiego zapinania. Niskie buty chronią najważniejsze, czyli kostki, staw skokowy, bo to najtrudniej wyleczyć, tak samo jak wysokie. Nie każdy potrzebuje wysokich butów, chociaż oczywiście będą chroniły więcej nogi.
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Są niskie, midi i wysokie. Ja teraz kupilem sidi adv 2 midi czyli te średnie, nie mają zawiasu, ale siper sztywne. Cene wylapalem super w De ok 850 zł, u nas najtaniej co widzialem 1050, normalnie 1200
u nas nawet bilety na AC/DC są droższe o ok. 30% niż w DE - sorry za off topic
Duży rynek ma swoje zalety
Dlatego warto sprawdzać ceny na polskim Amazonie lub Louis.pl. Zakupy na tych stronach odbywają się wg takich samych zasadach, jak w polskim sklepie (chodzi głównie o bezpłatny zwrot). I czasem mają bardzo ciekawe promocje.
Natomiast będąc pewnym kupowanego towaru (np. rozmiaru) warto sprawdzić inne europejskie strony Amazona (niemiecką, włoską, hiszpańską lub francuską). Dojdzie koszt przesyłki, ale to z reguły kilka €. Podobnie jest z zakupami w innych krajach EU na eBayu. Czasem różnice w cenach są gigantyczne

Natomiast będąc pewnym kupowanego towaru (np. rozmiaru) warto sprawdzić inne europejskie strony Amazona (niemiecką, włoską, hiszpańską lub francuską). Dojdzie koszt przesyłki, ale to z reguły kilka €. Podobnie jest z zakupami w innych krajach EU na eBayu. Czasem różnice w cenach są gigantyczne

Pozdrawiam,
Jacek

- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Jak ktos chce to do dzisiaj jest 197 euro
https://toms-motorradshop.de/stiefel/to ... T_15066.11
Przy dzisiejszym kursie daje to 824 zl
https://toms-motorradshop.de/stiefel/to ... T_15066.11
Przy dzisiejszym kursie daje to 824 zl