Odzież termoaktywna
Odzież termoaktywna
Postanowiłam zanabyć na prezent koszulkę termoaktywną. Osobiście używam brubecka i vanucci i z obu jestem zadowolona ale chciałabym wypróbować technologię coolmax lub pochodną.
W innym wątku 4ride zaproponował mi http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/pl_ ... Shirt-0006. Kusi mnie też http://www.redline.com.pl/odziez_termic ... Longsleeve.
Czy możecie coś podpowiedzieć, może ktoś używa ww. koszulek? A może macie inne propozycje?
W innym wątku 4ride zaproponował mi http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/pl_ ... Shirt-0006. Kusi mnie też http://www.redline.com.pl/odziez_termic ... Longsleeve.
Czy możecie coś podpowiedzieć, może ktoś używa ww. koszulek? A może macie inne propozycje?
Nieważne gdzie byłam, ważne gdzie pojadę!!
Kawa EN500 --> CBF 500N --> CBF600 S --> DL650 AL2 --> BMW F800GS --> Honda Africa Twin CRF1000 DCT --> BMW F750GS --> HONDA CB500X 2022
Kawa EN500 --> CBF 500N --> CBF600 S --> DL650 AL2 --> BMW F800GS --> Honda Africa Twin CRF1000 DCT --> BMW F750GS --> HONDA CB500X 2022
Tags:
Re: Odzież termoaktywna
Jeżeli chodzi o coolmax to mam skarpetunie z tym systemem
. Powiem, że fajnie się sprawuje. Jednak na nóżkach dość szybko ulega destrukcji. Z Zalet to nie śmierdzą nóżki, jest im w sam raz chłodno (w ciepłe dni), szybciutko schną.

Kiedyś szukałem odzieży termo i na forach górskich bardzo pozytywnie wypowiadali się o redlinie.
Biorę tego helda. Wprawdzie cena mnie z butów wyrwała ale czego się robi z miłości 

Dość ciekawy opis tego Helda.
Zastanowiło mnie takie zdanie: bezproblemowo przetwarzane (płynną) technik dziewiarskich 3D
Chyba translator sobie z tym nie poradził
Zastanowiło mnie takie zdanie: bezproblemowo przetwarzane (płynną) technik dziewiarskich 3D
Chyba translator sobie z tym nie poradził

Ktos ma doswiadczenie z jakimis budzetowymi wynalazkami jesli chodzi o odziez termo? Mam kalesony z lidla crivit i w sumie jestem z nich bardzo zadowolony. W gorace dni odprowadzaja wilgoc a w te zimniejsze w jakis tam sposob chronia przed chlodem ( fenomen
). Kupilem 2 lata temu i do tej pory nie namierzylem koszulki do kompletu. Tych kalesonow tez juz nie spotkalem. Mozecie polecic cos sprawdzonego w rozsadnych pieniadzach? Nie jestem zbyt wymagajacy, wystarczy zeby w lecie bylo komfortowo

DL650K7 -> Hayabusa K6 ->DL650AM2
Uważam Mati, że warto czasem zaglądnąć do tego sklepu : http://www.decathlon.pl/C-714205-bielizna-termoaktywna
Szczególnie przy zmianie sezonowej asortymentu. Albo śledzić okazje przez internet
Szczególnie przy zmianie sezonowej asortymentu. Albo śledzić okazje przez internet

Ogar205>CZ175>MZ250 z koszem>JunakM10>ETZ250>IntruderVL800>IntruderC1500>Vstrom1000 2016>CRS250> IMPERIALE400+RE HIMALAYAN 452
Wszyscy mamy dwa życia. To drugie zaczyna się w chwili,gdy zdamy sobie sprawę,że mamy tylko jedno.
Wszyscy mamy dwa życia. To drugie zaczyna się w chwili,gdy zdamy sobie sprawę,że mamy tylko jedno.
Ech.. held nieosiągalny na tą chwilę, próba zamówienia Vanucci też legła w gruzach, postawiłam na redline bluzka i bokserki. Zobaczymy w sezonie co jest warta ta kosmiczna technologia 

Oj wydaje mi się, że to dobrze wyszłoKaśka pisze:Ech.. held nieosiągalny na tą chwilę, próba zamówienia Vanucci też legła w gruzach, postawiłam na redline bluzka i bokserki. Zobaczymy w sezonie co jest warta ta kosmiczna technologia

Weź zobacz polskiego producenta GLANDAW mam od nich:Mati! pisze:Ktos ma doswiadczenie z jakimis budzetowymi wynalazkami jesli chodzi o odziez termo? Mam kalesony z lidla crivit i w sumie jestem z nich bardzo zadowolony. W gorace dni odprowadzaja wilgoc a w te zimniejsze w jakis tam sposob chronia przed chlodem ( fenomen). Kupilem 2 lata temu i do tej pory nie namierzylem koszulki do kompletu. Tych kalesonow tez juz nie spotkalem. Mozecie polecic cos sprawdzonego w rozsadnych pieniadzach? Nie jestem zbyt wymagajacy, wystarczy zeby w lecie bylo komfortowo
![]()

A jak chodzi o porównanie "lidlowa moto bielizna" vs. Brubeck. To tak. Funkcjonalnie dla mnie remis. Brubeck jest zdecydowanie milszy w dotyku i mniej opięty, i świetnie się dopasowuje do sylwetki a nie "obciska" jak lidel

Zdrówko シモン 
Mniejszość Pomarańczowo Japońska

Jaron bede sledzil, moze tam uda sie cos wyrwac a w sumie to zapomnialem o tym sklepie.
Simon mam koszulke ze sklepu o ktorym piszesz, ale wg mnie nie dziala. Material z ktorego jest wykonana zupelnie nie przypomina tego z lidla czy brubecka. Ta ktora wzialem miala byc na cieple dni wlasnie do biegania. W sumie tylko jeden dzien w niej jezdzilem i troche chodzilem ale nie bylo przyjemnie zwlaszcza podczas szwedania sie.
Znalazlem jeszcze marke gareth. Ktos widzial? Slyszal? Uzywal?
Simon mam koszulke ze sklepu o ktorym piszesz, ale wg mnie nie dziala. Material z ktorego jest wykonana zupelnie nie przypomina tego z lidla czy brubecka. Ta ktora wzialem miala byc na cieple dni wlasnie do biegania. W sumie tylko jeden dzien w niej jezdzilem i troche chodzilem ale nie bylo przyjemnie zwlaszcza podczas szwedania sie.
Znalazlem jeszcze marke gareth. Ktos widzial? Slyszal? Uzywal?

Kupiłam koszulkę i bokserki z redline, czekają zapakowane. Na pierwszy rzut oka wydają się być w porządku. Ale recenzja dotykowa to żadna recenzja 
Jest jeszcze taka firma BodyDry, kupiłam ich kominiarkę dwa lata temu i żadnej innej już nie chcę. Po dwóch sezonach, przeszła milion prań, jazdę w upałach i zimnie i nadal wygląda jak nowa w przeciwieństwie do Brubecka, z któego zrobiła się szmata. Rok temu kupiłam też koszulkę i też same pozytywne opinie. Koszulka jednak nadaje się głównie na jazdę podczas chłodniejszych dni, a z tego co widzę mają też w ofercie dedykowane na lato.

Jest jeszcze taka firma BodyDry, kupiłam ich kominiarkę dwa lata temu i żadnej innej już nie chcę. Po dwóch sezonach, przeszła milion prań, jazdę w upałach i zimnie i nadal wygląda jak nowa w przeciwieństwie do Brubecka, z któego zrobiła się szmata. Rok temu kupiłam też koszulkę i też same pozytywne opinie. Koszulka jednak nadaje się głównie na jazdę podczas chłodniejszych dni, a z tego co widzę mają też w ofercie dedykowane na lato.
Dziś 4F przysłała mi reklamę z promocjami. Może zainteresowani coś wypatrzą https://4f.com.pl/bielizna_termoaktywna_meska,15,0.html
Ogar205>CZ175>MZ250 z koszem>JunakM10>ETZ250>IntruderVL800>IntruderC1500>Vstrom1000 2016>CRS250> IMPERIALE400+RE HIMALAYAN 452
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Ja po pierwszym zakupie bielizny 4F wiem już że nigdy więcej. Po roku nadawała się tylko dośmieci. A w czasie użytkowania... żadne łał.
BodyDry kupiłem skarpety co dziwne nie widzę ich w ofercie sklepowej, można było kupić na oldtimerbazar, reszta bielizny wyglądała solidnie wykonana.
Nie wiem tylko skad ta cena brubecka skoro wszyscy na to psiocza i wiekszosc opini jest podobna. Jutro moze podjade do jakiegos sportowego i pomacam na zywo to i owo.
Ja mam Brubecka ale nie pamiętam jaki model i jestem zadowolony. Minus za to,że łatwo się haczy o rzepy itp.
W życiu musi być i dobrze i źle, bo kiedy jest tylko dobrze to niedobrze.
DL 650 2006 oraz DL 650 2011
DL 650 2006 oraz DL 650 2011
Brubeck jest spoko, bardzo miły w dotyku, dobrze odprowadza wilgoć i nie śmierdzi
ALE jest nietrwały przy częstym praniu, rozciąga się.

Zdrówko シモン 

Bylem, widzialem, pomacalem. We wsi w motocyklowym mieli tylko bielizne BodyDry. Co ciekawe pani przekonywala mnie, ze koszulka z dlugim rekawem jest uniwersalna tzn na cieple i zimne dni 85zl. W sportowym pokazali mi Brubecka ale 160zl i opinie na forach wiecej niz troche zniechecaja. Za 60zl ogladalem tez Hi- Teca. Korci mnie ten Gareth, w wiekszosci sklepow obnizyli cene z 99 na 69. Do tego jest to coolmax. Wydaje sie byc idealem na lato ale opinii brak.
Witam
W mojej mieścinie jest firma produkująca odzież termo aktywną marka to Baracuda. Jakieś 2 lata temu kupiłem komplecik i jestem jak najbardziej zadowolony. Odzież jest lekka i bardzo szybko wysycha. Oczywiście jest to uzależnione od materiału jaki sobie wybierzecie. Mam nadzieję że nikt się nie pogniewa jak wrzucę linka do strony producenta. http://www.barracuda.info.pl/kontakt.html
W mojej mieścinie jest firma produkująca odzież termo aktywną marka to Baracuda. Jakieś 2 lata temu kupiłem komplecik i jestem jak najbardziej zadowolony. Odzież jest lekka i bardzo szybko wysycha. Oczywiście jest to uzależnione od materiału jaki sobie wybierzecie. Mam nadzieję że nikt się nie pogniewa jak wrzucę linka do strony producenta. http://www.barracuda.info.pl/kontakt.html