Synchronizacja przepustnic DL650
Re: Synchronizacja przepustnic DL650
O to to......czyli potrzebne wypuszczanie tych przewodów czy nie bo przyznam że się pogubiłem ...
Tags:
Patrz wyżej mowa o roczniku 2014. 
Mam teraz takiego pacjenta na tapecie DL1000 2014 i jest spora jazda z tą regulacją.
Wysłane z mojego CPH2113 przy użyciu Tapatalka
Mam teraz takiego pacjenta na tapecie DL1000 2014 i jest spora jazda z tą regulacją.
Jeśli chcesz robić synchro, to tak - niezależnie od wymaganego sposobu do przeprowadzenia tej operacji i tak trzeba podpiąć zegary.
- Ocena: 5.88235%
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Zegary to ok, ale mam problem z trybem serwisowym.
Zworka na kostce nie daje efektów. Można kręcić śrubkami a silnik i tak się koryguje - moim zdaniem za pomocą ilości paliwa - wtrysków
Ale wpadłem na pomysł. Po odpięciu czujników podciśnienia komputer pluje błędami. Ale wtedy silnik wpada w tryb awarii i blokuje wszystkie korekty taki tryb awaryjny gdzie przyjmuje stałe wartości i wtedy na biegu jałowym regulacja śrubami daje efekty i widać zmiany na podciśnieniu - wakuometrach.
Zakupiłem wtyczkę OBD icar do tego przejściówka do złącza Suzuki i jak to zadziała to będę miał obraz czujników i zobaczę co koryguje. Koszt jakieś 90 zł. razem.
Zworka na kostce nie daje efektów. Można kręcić śrubkami a silnik i tak się koryguje - moim zdaniem za pomocą ilości paliwa - wtrysków
Ale wpadłem na pomysł. Po odpięciu czujników podciśnienia komputer pluje błędami. Ale wtedy silnik wpada w tryb awarii i blokuje wszystkie korekty taki tryb awaryjny gdzie przyjmuje stałe wartości i wtedy na biegu jałowym regulacja śrubami daje efekty i widać zmiany na podciśnieniu - wakuometrach.
Zakupiłem wtyczkę OBD icar do tego przejściówka do złącza Suzuki i jak to zadziała to będę miał obraz czujników i zobaczę co koryguje. Koszt jakieś 90 zł. razem.
To jak ci zadziała to chętnie z linka zakupowego sorzystam 
Voge 900 DSX / Husqvarna 901 Expedition
Szczerze wątpię, czy iCar się skomunikuje z moto - prędzej coś po K-Line bym można zakombinować.
Działa z całą gamą Chińczyków KTMy, Hondy, Kawasaki . Jak nie to będę miał wtyczkę do samochodu. Za tą kasę mogę zaryzykować. Na YouTube jest sporo filmów z takich połączeń niestety żadnego Suzuki
. Przejściówki na OBD są dostępne. Więc coś w tym musi być.
Mówimy o sczytywaniu informacji z czujników. Tym połączeniem nie zmodyfikujemy w ustawieniach komputera.

Mówimy o sczytywaniu informacji z czujników. Tym połączeniem nie zmodyfikujemy w ustawieniach komputera.

To już kwestia softu - jeśli coś umie czytać to i umie wysyłać, tylko że to soft musi to umieć zrobić.
Głupi ELM potrafi np w Fordzie zdziałać rzeczy o jakich nawet w ASO nie śnili, no ale to po prostu ktoś siadł, rozkminił i soft napisał do tego.
Głupi ELM potrafi np w Fordzie zdziałać rzeczy o jakich nawet w ASO nie śnili, no ale to po prostu ktoś siadł, rozkminił i soft napisał do tego.
No tu jest problem, nie znalazłem nic dedykowanego do Suzuki . Tylko standardy jak carscaner które szczytują tylko informacje.
Aplikację tą pod bodaj SDS-a to chyba można zdobyć, tylko fejs trzeba by garnąć, który z tym by chciał gadać.
Dobra panowie, przetestuje opcje z OBD dam znać, ale to chwilkę potrwa. Najbliższe 2 tygodnie nie zajrzę do motocykla
.
Dobra juz kiedys pytałem, ale może ktos pomorze. Co mówi serwisówka dla DL650 po 2018 roku, a propo synchro, przepustnic, rozumiem że bez kompa sie nie da tego ograć?
Da się, trzeba przełączyć moto w dealer mode
[EDIT]
A nie, dopiero doczytałem, że troszkę pokiepścili sprawę.
dobra pomoc przyszła dzieki @Woolkan
Jak juz przestudiuje całosc to sie podziele 
@Lord, wiesz już coś może więcej na temat synchronizacji przepustnic w modelach od 2017?
Bo nie wiem, czy się zabierać za przegląd po 12kkm, czy jednak jechać do ASO.
Bo nie wiem, czy się zabierać za przegląd po 12kkm, czy jednak jechać do ASO.
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Synchronizacja, jest na 24tys.
Szerszeń DL 650A L7 - to już historia
No niestety temat dla mnie chwilowo nie osoiągalny, brak wacumetru, dodtkowo i tak TPS i pozostałe pomiary bez kompa nie da rady. Wiec troche zabawy jest. Wiec na synchro oddaje do fachowca.
@Lord - podesłać Ci waku ?