UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
wyświetlacz biegów
Re: wyświetlacz biegów
właśnie skończyłem czytać wątek o wskaźniku biegu. Gratuluję wam umiejętności. Mi zostaje skorzystać z tego co ma sosek2
Adonix ja wlasnie dzisiaj montowałem made in china i powiem wykonanie fajne montaż banalnie prosty i w porównniu do cen krajowych bajka:D0
Blacha jest przykręcona na 1 śrubę mam na niej sterownik do grzanych manetek i wskaźnik.Bociaan pisze:sosek podrzuc taka blache:)
Myślę, że przy posiadaniu szlifierki kątowej każdy sobie poradzi

projekt zostaje zarzucony
nic nie widać w słońcu
chyba, ze znajdzie się na to jakiś patent 

DL 650 AK7 moja Piękna Suzi
pomoc w okolicach 75-506 (Koszalin)

Re: RE: Re: wyświetlacz biegów
musiałbyś zastosować pewnie inny wyświetlacz LCD ktory bylby czytelny w ostrym słońcu, a to może oznaczać wzrost jego wielkości oraz grubości, a także konieczność zredukowania funkcjonalności np tylko do wyświetlania biegówDINO pisze:projekt zostaje zarzuconynic nie widać w słońcu
chyba, ze znajdzie się na to jakiś patent

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
zapodałem wczoraj, wsio super tylko czasem na postoju jak nie wyrzucę jedynki to mi czasem mignie między 1 a 2. Podczas jazdy jest OK. Myślicie że coś skopałem czy taka może być charakterystyka samego czujnika?

DL650->Triumph Tiger Explorer
Re: RE: Re: wyświetlacz biegów
mam ten sam tam jest opóźnienie i pozatym zobacz ma tabele napiec dla 1 N 2 to zrozumiesz dlaczego przez chwile moze głupiec dodatkowo to podpiety jestes w złącze diagnostyczne a nie GPS ..Naczelnik pisze:zapodałem wczoraj, wsio super tylko czasem na postoju jak nie wyrzucę jedynki to mi czasem mignie między 1 a 2. Podczas jazdy jest OK. Myślicie że coś skopałem czy taka może być charakterystyka samego czujnika?
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Panowie, nie przeczytałem od desko do deski tematu, bo troszkę nie jestem w stanie... Wszystko rozumiem oprócz jednego... Na schemacie budowy na 1 stronie (plik pdf) mamy rysunek NANO Arduino i pod pinem nr 24 jest opis BIEGI... Pod jeden pin podłączamy jakiś przewód sygnałowy z GPSu motocykla czy jak?
O cokolwiek bym nie pytał na forum to dotyczy Suzuki DL650 K5 niebieski (Lak. YC2) 

tak, tam z czujnika idą już konkretne wartości napięć dla komputera, a dodatkowy układ z tego sobie czyta aby to wyświetlić dla kierowcy.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
spoko. A jak jest z 6 biegiem? wyświetlany jest? Bo na filmie tego nie widać i na poczatku był jakiś z tym problem...
O cokolwiek bym nie pytał na forum to dotyczy Suzuki DL650 K5 niebieski (Lak. YC2) 

jest wyświetlany, niestety ze względu na to, ze wyświetlanie jest niewidoczne w słońcu projekt został zarzucony i brak dokładniejszego odczytu, jak na ta chwilę z racji, że jest już w moto to zostanie dodane sterowanie olejarką do łańcucha
DL 650 AK7 moja Piękna Suzi

Ja niestety narazie pozostaje bez motocykla, ale ostatnie testy na SSD1306 dały zadowalające efekty, dodane jest też sterowanie olejarką (co "i" odświeżeń). Jak ktoś chętny to mogę podrzucić moje wypociny 
Wyświetla biegi (luz jako "N"), temperaturę i ładowanie

Wyświetla biegi (luz jako "N"), temperaturę i ładowanie
gabar5 to pochwal się wszystkim co tam wymodziłeś!
Mnie bardzo się spodobał projekt DINO i mimo swoich niedociągnięć, jednak go zamierzam zbudować... Ale teraz tez zaciekawił mnie twój pomysł
Nie wstydź się dawaj wszystko i opisz co i jak 

DINO, dzięki, że kiedyś nie dałeś mi gotowca tylko nakłoniłeś do nauki 
Jak coś jest żle to poprawcie, ja nie jestem programistą, elektrykiem itp. To co poniżej działało

Jak coś jest żle to poprawcie, ja nie jestem programistą, elektrykiem itp. To co poniżej działało

gabar5, a ja mam takie pytanko... Dopiero teraz o to pytam, bo nie chciałem d... truć
Jestem zupełnie zielony w arduino, ale od dawna grzebie w elektryce i elektronice, tak więc coś tam wiem... Powiedz mi jak skorzystać z Twoich wypocić? Jak ten plik zapisać w postaci HEX i jak go edytować, bo to chyba właśnie hex, czyli ten wsad do arduino...

Kopiuj--> Wklej w okienko arduino. Ten HEX to zamieszanie w temacie. To nie jest tajemna wiedza, żeby się z tym kryć 

No to mam taki błąd...
Arduino:1.8.7 (Windows 7), Płytka:"Arduino Nano, ATmega328P"
sketch_oct02a:3:21: error: OneWire.h: No such file or directory
compilation terminated.
exit status 1
OneWire.h: No such file or directory
Arduino:1.8.7 (Windows 7), Płytka:"Arduino Nano, ATmega328P"
sketch_oct02a:3:21: error: OneWire.h: No such file or directory
compilation terminated.
exit status 1
OneWire.h: No such file or directory