800 ccm, 104bhp, czterocylindrowy silnik, bogate wyposażenie.
Wrażenia z jazdy - generalnie bardzo dobre.
Jedynie cena....
Ktos ma może jakieś doświadczenie z tym moto?

To masz podobnie jak ja.nie_ma_wała pisze:Po roku od zakupu V-Stroma 1000 chodzi mi po głowie pomysł na zmianę moto. Niby jestem bardzo zadowolony ale nie mam pojęcia dlaczego kupiłem właśnie ten motocykl. Cały czas myślę o 800x Crossrunner. Żałuję że przed zakupem Suzuki nie przejechałem się Hondą. Zainwestowałem sporo w dodatki do Vstroma więc będzie żal się tego pozbyć. Ale kręci mnie ta Honda. I bądź tu mądry...
Ale zmierzasz coś z tym zrobić? W sensie wymienić swoje obecne moto na VFR800X? U Ciebie będzie to przesiadka z 650 na 800. U mnie z 1000 na 800. Nie chodz mi o moc bo ta nawet wyższa od V-Stroma. Tylko moment obrotowy i jego dostępność.Jeździłeś tą Hondą? Jakie wrażenia?matt28 pisze:To masz podobnie jak ja.
Tak, jeździłem Hondą i mam wrażenie że znalazłem motocykl idealny (przynajmniej dla mnie). Mam 185 wzrostu, i VFR to jeden z pierwszych moto które pasowały idealnie bez montażu dodatków podwyższających/obniżających.nie_ma_wała pisze:Ale zmierzasz coś z tym zrobić? W sensie wymienić swoje obecne moto na VFR800X? U Ciebie będzie to przesiadka z 650 na 800. U mnie z 1000 na 800. Nie chodz mi o moc bo ta nawet wyższa od V-Stroma. Tylko moment obrotowy i jego dostępność.Jeździłeś tą Hondą? Jakie wrażenia?matt28 pisze:To masz podobnie jak ja.
Klamka zapadła, w ciągu miesiąca DL wędruje do nowego właściciela (szczegóły już uzgodnione), a ja zaczynam się rozglądać za Crossrunnerem.nie_ma_wała pisze:Dla mnie mimo wszystko jest atrakcyjny wizualnie. Szczególnie w białym kolorze. I ma ten smaczek w postaci silnika V4. Do 6k obrotów spokojny jak motocykl klasy 600 a powyżej zaczyna jechać ostrzej. Ma ładny jednoramienny wachacz z tyłu.
Ciekawe ile musiałbym dopłacić do Crossrunnera pozostawiając w rozliczeniu swoją Sukę z dodatkami, w które w międzyczasie ją wzbogaciłem.
Cześć, no to gratulacje, pytanie czy wiesz może gdzie mają testówkę tego motocykla ?matt28 pisze:Tak więc co się odwlecze to...
Złożyłem zamówienie na Crossrunnera model 2019, odbiór 19 czerwca.
W zestawie jest kufer centralny 45l, handbary i przedłużenie przedniego błotnika.
Dodatkowo nawigacja TomTom z dużym upustem.
To jednak, gratki. Kiedy odbiór? No to kolejna wyprawa forumowa już na Hondzie.matt28 pisze:Jedyny słuszny - czerwony
Zdjęcia po odbiorze