Wymiana bateri w interkomie pactalc ..
Wymiana bateri w interkomie pactalc ..
Siema Chopy może ktos cos wie czy w Polsce ktoś cos takieo robi .. na Podlaiu nieznalazłem ..
Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu
Re: Wymiana bateri w interkomie pactalc ..
Podpinam się dla znajomego w tym temacie
Kawasaki ER5 -->> Suzuki GSF 600 Bandit -->>Suzuki V-Strom 650 XT -->> Suzuki V-Strom 1000 -->> BMW R1250GS Adventure
Ride Through Life
Ride Through Life
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Ale paprok, sam bym to lepiej zrobił. Dostęp do baterii i kazdy elektronik ci to wymieni, czy w kazdym serwisie gsm
- Ocena: 5.88235%
Kluczem do sukcesu jest dobra bateria... Niestety te różne no name lub podróbki z Ali, Allegro, itd. a nawet te firmowane przez GreenCell to wielkie G
Mnie kolega wymieniał taką bateryjkę w kamerce i starczyła na 3 miesiące A do laptopa Vaio przewaliłem z 5 sztuk (Aliexpress, Allegro i wspomniany GreenCell) i nie dość, że strasznie słabo trzymały, to niektóre szybko zaczynały puchnąć W większości to jest niebezpieczny chłam... W końcu kupiłem na OLX oryginalną Sony (z rozbiórki uszkodzonego mechanicznie laptopa) i działa już 3 rok i nic nie puchnie
Mnie kolega wymieniał taką bateryjkę w kamerce i starczyła na 3 miesiące A do laptopa Vaio przewaliłem z 5 sztuk (Aliexpress, Allegro i wspomniany GreenCell) i nie dość, że strasznie słabo trzymały, to niektóre szybko zaczynały puchnąć W większości to jest niebezpieczny chłam... W końcu kupiłem na OLX oryginalną Sony (z rozbiórki uszkodzonego mechanicznie laptopa) i działa już 3 rok i nic nie puchnie
Ostatnio zmieniony 14 lut 2024, 18:21 przez biblo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Jacek
A ja podziwiam lut, bo po mimo wielu prob nigdy mi takie nie chca wychodzic. Albo zaczynam poprawiac, i wyjdzie kluska, albo przegrzeje
Chyba ze mówisz o sklejeniu, ale tutaj chyba szedl wedlug zasady "wiecej znaczy lepiej".
"I am the Flying Spaghetti Monster. Thou shalt have no other monsters before Me. (Afterwards is OK; just use protection.) The only Monster who deserves capitalization is Me! Other monsters are false monsters, undeserving of capitalization."
A że tak powiem serwisu pogwarancyjnego dystrybutor na Polskę nie prowadzi?
Tak wiem że może to kosztować cebuliony ale może się udać
Wysłane z mojego SM-M215F przy użyciu Tapatalka
Tak wiem że może to kosztować cebuliony ale może się udać
Ciekawa historia... to po ilu latach Ta bateria się skończyła? Bo ja mam cardo q3 od 8 lat i cały czas trzyma jak nowa. Nie czuć spadku pojemności, a jeżdżę całkiem sporo. Na marginesie dziś do nowego kasku zamontowałem cardo freecom 2x. Mam nadzieję, że też bateria długo wytrzyma.
Kawasaki ER5, Yamaha XJ6, Suzuki V-Strom 1050XT
Kumplowi padła po jakiś 5 latach intensywnego jeżdzenia. Z tym że on non stop z muzyką włączoną jeździł. Mi w packtalku po tych 5,6 latach też działa ok.
Kawasaki ER5 -->> Suzuki GSF 600 Bandit -->>Suzuki V-Strom 650 XT -->> Suzuki V-Strom 1000 -->> BMW R1250GS Adventure
Ride Through Life
Ride Through Life
A w takim razie co do tego packtalka założyc?
Ride Through Life
Ride Through Life
Ja bym szukał oryginału... tyle, że wygląda na to, że Cardo nie sprzedaje samych baterii, tylko zaleca zakup nowego packtalka
Tutaj o tym piszą https://www.advrider.com/f/threads/card ... t.1530753/
A więc nie pozostaje nic innego, jak eksperymentować z zamiennikami
Pozdrawiam,
Jacek
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Lut, lutem bez rewelacji, lutownica tez chyba za duża, ale ten silikon to dramat
do sklejenia polecam klej do ekranów telefonów B-7000 . Ma fajny dozownik,którym można rozprowadzić klej po całej krawędzi bez ryzyka rozlania. nie polecam silikonów itp do elektroniki bo robią zwarcie.
Ludzie znalazłem w Katowicach człowieka który sie tym zajmóje co gosć powyżej na ytube
165 zł wymiana baterii jutro wysyłam zobaczymy jak wyjdzie ..
..
165 zł wymiana baterii jutro wysyłam zobaczymy jak wyjdzie ..
..
gość z serwisu potwierdził niemożna na ful rozłądowywyac a ajak już ładowac to małym napieciem 1 amp. tel prosił niepodawac tylko meila ..
serwis@cardo-polska.pl..
Tomek
dla kolegi ..
Napięciem czy prądem bo 1A dla 5V baterii o pewnie max prądzie ładowania 2A to już nie taki mały prądOskar pisze:gość z serwisu potwierdził niemożna na ful rozłądowywyac a ajak już ładowac to małym napieciem 1 amp. tel prosił niepodawac tylko meila ..
serwis@cardo-polska.pl..
Tomek
dla kolegi ..
Witam interkom pactalc wrócił z naprawy wymiany baterii jak na razie wszystko super jak będzię się sprawował zdam relacje za parę miesięcy . szerokości .
Kontaktowałeś się z nim na tego maila" serwis@cardo-polska.pl ?
Ride Through Life
Ride Through Life
Kontaktowałem się telefonicznie z nim i prosił żeby tel. nieudostępniać tylko meila ale wiesz jak z meilem sezon urlopowy sie zaczyna i td.
pisz może sie odezwie ja wysłąłem w ciemno w kopercie na podany adres zrobił odesłał 175 zł zapłaciłem zobaczymy co z tego bedzię .
w sumie można tak zrobić że podaj swój tel na priv . ja podam gosciowi i do Ciebie najwyżej odzwoni..
Mam elektronika w wawie ktory za 50zl wymienil min baterie w Cardo. Mam 2 Cardo i w obu po 4 latach spadla wydajnosc baterii: czas rozmowow + czas czuwania.
Wymiana nie jest skomplikowana, wymaga narzędzi i wprawy z lutownica, większe wyzwanie to mało miejsca na lutowany kabelek i silikon uszczelniający. Bateria kupiona z Alledrogo
Po wymianie oba działają już od roku.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Wymiana nie jest skomplikowana, wymaga narzędzi i wprawy z lutownica, większe wyzwanie to mało miejsca na lutowany kabelek i silikon uszczelniający. Bateria kupiona z Alledrogo
Po wymianie oba działają już od roku.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Rafał
Ogar 205>Skuter Simson SR50>MZ ETZ 250<dłuuuuuga przerwa>Suzuki DL650 (2017)
Ogar 205>Skuter Simson SR50>MZ ETZ 250<dłuuuuuga przerwa>Suzuki DL650 (2017)