Prośba o pomoc :
Medycy na ulicy
Pomożecie?

TPS - jak się dobrać w DL 650 K5 ?

Czyli o wszystkim co związane jest z elektryką
Awatar użytkownika
Remol71
A2
Posty: 282
Rejestracja: 04 paź 2016, 15:24
Otrzymał podziękowań: 1 raz

TPS - jak się dobrać w DL 650 K5 ?

Postautor: Remol71 » 16 wrz 2018, 13:50

Pytanie jak w temacie. Jak najprościej dobrać się do TPS w DL 650 K5 ? W trybie serwisowym pokazuje _C00. Muszę podregulować. Da się t zrobić bez zdejmowania zbiornika ?
2x 650

Awatar użytkownika
novy
A+B
Posty: 524
Rejestracja: 04 paź 2016, 12:34
Lokalizacja: Busko
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: TPS - jak się dobrać w DL 650 K5 ?

Postautor: novy » 17 wrz 2018, 19:24

Jak masz małe chińskie rączki to się da. viewtopic.php?p=116#p116 Tu masz manuala w pdf co i jak zrobić.
Żeby wyregulować tps musisz mieć taki specjalny bit z dziurką w środku. Tam takie śruby są.
DL650 K5 Blue

Awatar użytkownika
Remol71
A2
Posty: 282
Rejestracja: 04 paź 2016, 15:24
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: TPS - jak się dobrać w DL 650 K5 ?

Postautor: Remol71 » 17 wrz 2018, 21:52

Widziałem to. Tam nie ma odpowiedzi na moje pytanie.
2x 650

Awatar użytkownika
Centrino
Administrator
Posty: 1604
Rejestracja: 30 wrz 2016, 17:55
Lokalizacja: DLU
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Re: TPS - jak się dobrać w DL 650 K5 ?

Postautor: Centrino » 17 wrz 2018, 22:54

Remol71 pisze:Widziałem to. Tam nie ma odpowiedzi na moje pytanie.



Jak nie??

Strona 3 w zapodanym tam pdf`ie
JAWA 350TS -> BMW F650 -> DL650 AK8

Awatar użytkownika
novy
A+B
Posty: 524
Rejestracja: 04 paź 2016, 12:34
Lokalizacja: Busko
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: RE: Re: TPS - jak się dobrać w DL 650 K5 ?

Postautor: novy » 18 wrz 2018, 13:48

Remol71 pisze:Widziałem to. Tam nie ma odpowiedzi na moje pytanie.
Pytania zadałeś dwa - na oba odpowiedziałem, dodatkowo załączyłem manuala w pdf.
DL650 K5 Blue

Awatar użytkownika
Remol71
A2
Posty: 282
Rejestracja: 04 paź 2016, 15:24
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: TPS - jak się dobrać w DL 650 K5 ?

Postautor: Remol71 » 18 wrz 2018, 20:32

Pytanie brzmi - jak to zrobić bez zdejmowania zbiornika :) Na stronie 3 jest zdjęcie TPS. Jak on wygląda to ja dobrze wiem :) Skoro nie ma odpowiedzi, to znaczy, że nie da się tam wsadzić łapek bez rozbierania połowy maszyny :(
2x 650

Awatar użytkownika
novy
A+B
Posty: 524
Rejestracja: 04 paź 2016, 12:34
Lokalizacja: Busko
Otrzymał podziękowań: 10 razy

Re: TPS - jak się dobrać w DL 650 K5 ?

Postautor: novy » 18 wrz 2018, 21:32

Bez zdejmowania spokojnie się da. Luzujesz śrubki i kręcisz czujnikiem. Tyle że jak napisałem trzeba się trochę nagimnastykować.
Ew. możesz odkręcić boczek.
DL650 K5 Blue

Suszny
A2
Posty: 149
Rejestracja: 13 paź 2016, 15:44
Otrzymał podziękowań: 23 razy

Re: TPS - jak się dobrać w DL 650 K5 ?

Postautor: Suszny » 22 wrz 2018, 16:41

Ale czy demontaż plastików i zbiornika to aż tak dużo?
5 minut roboty... Jeśli można uniknąć to wiadomo, nie ma sensu, ale jeśli miałbym się gimnastykować, zdzierać ręce i się wk.....ć to choć by miało to zająć dłużej wolałbym zdjąć plastik.

Awatar użytkownika
Remol71
A2
Posty: 282
Rejestracja: 04 paź 2016, 15:24
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: TPS - jak się dobrać w DL 650 K5 ?

Postautor: Remol71 » 22 wrz 2018, 20:12

Nienawidzę rozbierać tych plastików, a później składać.
2x 650


Wróć do „Warsztat elektryczny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości