Pomożemy? post30057.html#p30057
wyświetlacz biegów
Re: wyświetlacz biegów
Masz dodaną bibliotekę OneWire.h czy masz nowy program Arduino (świeży) ?
Tags:
Oj i tu już nie umiem odpowiedzieć...
Kupiłem nowkę NANO. Przy pomocy MkAVR wgrałem wsad DINO i tak zostało. Mam też Arduino zainstalowane. W narzędziach ustawioną płytkę, procesor i port. Informacje o płytce odczytuje.
Być może nie mam właśnie jakieś dodatkowej biblioteki zainstalowanej...

Być może nie mam właśnie jakieś dodatkowej biblioteki zainstalowanej...
- kalinago
- A2
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Jak dopiero zaczynasz i chciałbyś to kontynuować, to IMO daj sobie spokój z językiem arduino i zacznij od razu z językiem C, tak jak Dino.
U niego od razu i z daleka widać dobrą szkołę Kardasia
I ty będziesz mógł z tego korzystać, bo wszystko jest w necie.
Natomiast moduły Arduino są jak najbardziej OK i warto z nich korzystać.
Docelowo pozwoli ci to w przyszłości na korzystanie z wielu innych dostępnych modułów mikroprocesorowych a nie tylko Arduino.
U niego od razu i z daleka widać dobrą szkołę Kardasia

I ty będziesz mógł z tego korzystać, bo wszystko jest w necie.
Natomiast moduły Arduino są jak najbardziej OK i warto z nich korzystać.
Docelowo pozwoli ci to w przyszłości na korzystanie z wielu innych dostępnych modułów mikroprocesorowych a nie tylko Arduino.
kalinago zapewne masz rację, ale ja nie mam zbytnio wiele czasu w życiu by studiować całe C do kilku projektów, ktore raz czy dwa w głowie mi się pojawią w ciągu roku. Arduino mi się spodobało właśnie ze względu na swoją prostotę (tak mi się wydaje) i moduły oraz gotowe projekty ja ten tutaj. Chciałbym jednak umieć podstawy aby nie mieć takich problemów jak teraz i umiał coś sam wyedytować, czy tez za pomocą internetu stworzyć jakiś prosty program na swoje potrzeby. Umieć w części podstawowej to wszystko wykorzystać, a jak coś będzie trudniejszego to z pomocą internetu poradzić sobie z problemem
Na start mam książeczkę (nie wiem czy dobrą) Simona Monka "Arduino dla początkujacych - Podstawy i szkice" i tam też akurat jest co nieco w języku C.

Witam
Przejrzałem szybko temat i mam pytanie bo nie miałem nigdy styczności z ARDUINO:
do czego potrzebny jest programator skoro NANO ma port USB, nie jest on do programowania?
Chodzi mi o projekt od DINO.
Przejrzałem szybko temat i mam pytanie bo nie miałem nigdy styczności z ARDUINO:
do czego potrzebny jest programator skoro NANO ma port USB, nie jest on do programowania?
Chodzi mi o projekt od DINO.
- DINO
- A
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
do tego aby wgrać oprogramowanie
DL 650 AK7 moja Piękna Suzi
pomoc w okolicach 75-506 (Koszalin)

pomoc w okolicach 75-506 (Koszalin)
- DINO
- A