Ogłoszenie duszpasterskie

Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html

Zapisy : topic7845.html

Są jeszcze wolne miejsca, można się zapisywać

Wymiana wydechu

Wszystko co jest związane z mechaniką motocykla
Awatar użytkownika
Daniel
A1
Kontakt:

Re: Wymiana wydechu

Post autor: Daniel »

Hawk1985 pisze:Daniel jak wymienisz to już będzie trzeba się spotkać (pisaliśmy na Forum Śląskich Motocyklistów) bo chciałbym pomacać ten tłumik i posłuchać jak gada.

Wytapatalkowano
Chętnie :)

Awatar użytkownika
Daniel
A1
Kontakt:

Dzisiejszy dzień będzie pamiętany jako ostatni dzień dobrych stosunków z sąsiadami :D :D :D
Montaż się opóźnił, gdyż trzeba było wymienić uszczelki łączące wydechu 2szt 38x42x30mm - i oczywiście poczekać aż dojadą zamówione - (koszt 65pln/szt sic!)
Gada pięknie, głośno, basowo - niestety nie pojeździłem bo padało a i tak musiałem młodemu zrobić obiad :)
Nie podoba mi się jedynie to, że teraz sonda lambda jest tak na wierzchu - wcześniej była bardziej schowana, do tego mocno trzeba było naciągnąć przewód sondy by ją w tym miejscu zamontować - bałem się, że nie starczy, bądź, że go końcu urwę...

Awatar użytkownika
stasiek
A+B

Post autor: stasiek »

ładnie brzeczy - ciekawe jak po dłuższych trasach się czuć bedziesz

prebenny
A+B+C

Post autor: prebenny »

Ładnie brzęczy i ładnie w przeciwieństwie do innych nawet ładnie wygląda :)

Kymco Downtown 350i

Awatar użytkownika
QraC
A+B+C
Kontakt:

Post autor: QraC »

@Daniel - Ile Cię ta przyjemność kosztowała ?

Kawasaki ER5 -->> Suzuki GSF 600 Bandit -->>Suzuki V-Strom 650 XT -->> Suzuki V-Strom 1000 -->> BMW R1250GS Adventure

Ride Through Life

Awatar użytkownika
Daniel
A1
Kontakt:

stasiek pisze:ładnie brzeczy - ciekawe jak po dłuższych trasach się czuć bedziesz

W razie czego w kufrze będzie dbkiller :), ale myślę, że nie będzie potrzebny :)
QraC pisze:@Daniel - Ile Cię ta przyjemność kosztowała ?
Wydech 1749pln, uszczelki przy kolektorze chyba 13zł (tych nawet nie użyłem), uszczelki na łączeniach 130zł

Awatar użytkownika
QraC
A+B+C
Kontakt:

Post autor: QraC »

Daj znać jak po dłuższym przelocie wrażenia z jazdy i czy w głowie nie buczy ;-)

Kawasaki ER5 -->> Suzuki GSF 600 Bandit -->>Suzuki V-Strom 650 XT -->> Suzuki V-Strom 1000 -->> BMW R1250GS Adventure

Ride Through Life

scyzor_2007
A+B

Post autor: scyzor_2007 »

ładnie chodzi , fajne brzmienie

Awatar użytkownika
Hawk1985
A

Post autor: Hawk1985 »

Daniel pisze:Dzisiejszy dzień będzie pamiętany jako ostatni dzień dobrych stosunków z sąsiadami :D :D :D
Montaż się opóźnił, gdyż trzeba było wymienić uszczelki łączące wydechu 2szt 38x42x30mm - i oczywiście poczekać aż dojadą zamówione - (koszt 65pln/szt sic!)
Gada pięknie, głośno, basowo - niestety nie pojeździłem bo padało a i tak musiałem młodemu zrobić obiad :)
Nie podoba mi się jedynie to, że teraz sonda lambda jest tak na wierzchu - wcześniej była bardziej schowana, do tego mocno trzeba było naciągnąć przewód sondy by ją w tym miejscu zamontować - bałem się, że nie starczy, bądź, że go końcu urwę...

A próbowałeś użyć tej czarnej osłony która jet na standardowym wydechu żeby przykryć nieco sondę lambda? Czy mocowanie jest zrobione do standardowego wydechu?
No i jak wrażenia z jazdy po miesiącu użytkowania?

Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650

Awatar użytkownika
Daniel
A1
Kontakt:

Czarnej nie użyjesz bo nie ma do tego jej przykręcić, po miesiącu - lubimy się :) w mieście i na krótkich trasach bardziej, na dłuższą trasę jednak zakładam dbkillera :)

scyzor_2007
A+B

Post autor: scyzor_2007 »

ładnie gada

ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat mechaniczny”