[youtube][/youtube]
Kolega twierdzi że jeżdżąc z szybą AirFlow od Givi nie odczuwa zwiększonego hałasu, jednak sądzę iż podczas bocznego wiatru szyba niewiele pomoże i dalej będzie z tym problem, dlatego zatyczki mogą być pomocne w takich warunkach i chyba warto je zakupić.gorghu pisze: A Airflow jest trochę większy i na pewno łatwiejszy w regulacji stąd jestem w stanie w uwierzyć twojemu koledze.
Co myślicie o takich zatyczkach Alpine Race (tłumienie 20 dB):Grzechu (Kobyłka) pisze:Trafiłem na taką stronę z testem stoperów :
http://motocyklowylifestyle.pl/test-stoperow-do-uszu/
Mógłbyś nieco rozwinąć temat, głównie zależy mi na redukcji szumów wiatru w kasku, czy "Tour" je całkowicie niweluje?prebenny pisze:Ja mam Tour i dają radę.
Dzięki wszystkim za informacje, to teraz pytanko czy nie lepiej od razu kupić tych z czerwonym filtrem i tłumieniem 20 dB (cena taka sama)?czekol pisze:Mam te same zatyczki i podobne wrażenia. Na początku trochę dziwnie ale jak się przyzwyczaisz to wszystko ok. Trzeba tylko patrzeć na licznik bo szum wiatru był wcześniej jednym ze wskaźników prędkości
Dzięks, na drugi raz będę pamiętałPyxis pisze:Jest lapka.
Mogles sie chociaz uczesac do filmu.
potwierdzam mam obie wersje i wolę te czerwone jednak najlepiej w trasie zwykle 3m za 3 PLN za komplet tłumia bo w całym zakresie. niestety nie każde ucho tak samo reaguje na tłumienie różnych częstotliwościgorghu pisze:chodzi o charakterystykę tłumienia dźwieków. Race trochę mocniej tłumią od tych Tour.