Ogłoszenie duszpasterskie
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Brak mocy jak się rozgrzeje.
Brak mocy jak się rozgrzeje.
Witam.
Mam pytanie, czytałem kilka tematów związanych z moją usterką ale ciągle szukam odpowiedzi. W moim v-stromie 650 2007 występuję brak mocy i dławienie się po odkręceniu manetki gazu na rozgrzaniu silnika czy przejechaniu paru kilometrów. Wymieniłem świece, filtr powietrza, wyczyściłem pompę paliwa znaczy założyłem nowy filtr ten na dole a wysokiego ciśnienia dobrze przedmuchałem, sprawdziłem wszystkie wężyki od podciśnień są ok. I teraz moje pytanie czy możliwe jest że pompa paliwa traci ciśnienie (znaczy słabiej podaje po jakimś czasie pracy, jazdy) ?
Pozdrawiam,
marcin
Mam pytanie, czytałem kilka tematów związanych z moją usterką ale ciągle szukam odpowiedzi. W moim v-stromie 650 2007 występuję brak mocy i dławienie się po odkręceniu manetki gazu na rozgrzaniu silnika czy przejechaniu paru kilometrów. Wymieniłem świece, filtr powietrza, wyczyściłem pompę paliwa znaczy założyłem nowy filtr ten na dole a wysokiego ciśnienia dobrze przedmuchałem, sprawdziłem wszystkie wężyki od podciśnień są ok. I teraz moje pytanie czy możliwe jest że pompa paliwa traci ciśnienie (znaczy słabiej podaje po jakimś czasie pracy, jazdy) ?
Pozdrawiam,
marcin
Marcin
Suzuki DL 650 V-Strom 2007 K7
Suzuki DL 650 V-Strom 2007 K7
Re: Brak mocy jak się rozgrzeje.
Może w zbiorniku powstaje podciśnienie gdy niedrożne jest jego odpowietrzenie. Miałem tak w innej maszynie i były te same objawy. Przejedź się z otwartym wlewem paliwa, jezeli to jest ta przyczyna, moto powinno iść dobrze.
Wiek to tylko cyfra.
Były: Java 250(353) >>>Drag Star 650>>>Drag Star 1100>>>Honda Varadero1000>>>DL650AL4>>>Jest DL650AL7
Były: Java 250(353) >>>Drag Star 650>>>Drag Star 1100>>>Honda Varadero1000>>>DL650AL4>>>Jest DL650AL7
Sprawdź może na początek wydajność pompy po rozgrzaniu.
Connect a proper lead wire into the fuel pump lead wire cou-
pler (fuel pump side) and apply 12 volts to the fuel pump
(between Y/R wire and B/W wire) for 6 seconds and measure
the amount of fuel discharged.
Battery + terminal
(Yellow with red tracer)
Battery - terminal
(Black with white tracer)
If the pump does not discharge the amount specified, it means
that the fuel pump is defective or that the fuel filter is clogged.
Fuel discharge amount: 75 ml and more/6 sec. (2.5/2.6 US/Imp oz)/6 sec.
NOTE:
The battery must be in fully charged condition.
DL650 AK7
Masz 2 filtry paliwa?? Z tego co wiem to jest tylko jeden, ten w zbiorniku.
Chyba, że ktoś go już modyfikował i założył dodatkowy. Modyfikował czyli zrobił w nim dziurkę, która omija filtrowanie.
Sprawdź wydajność pompy wg tego co podał @Graffy
Chyba, że ktoś go już modyfikował i założył dodatkowy. Modyfikował czyli zrobił w nim dziurkę, która omija filtrowanie.
Sprawdź wydajność pompy wg tego co podał @Graffy
Nasz forumowy kolega Griba niedawno przerabiał temat pompy.
Ten link może być pomocny https://www.motostforky.pl/2018/09/28/r ... py-paliwa/
Edit - struna, link nie działa? U mnie działało i z dwukropkiem.
Ten link może być pomocny https://www.motostforky.pl/2018/09/28/r ... py-paliwa/
Edit - struna, link nie działa? U mnie działało i z dwukropkiem.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2019, 23:40 przez Suszny, łącznie zmieniany 2 razy.
V-strom 650 K5
usuń dwukropek przed https
- Ocena: 5.88235%
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
- Dziadek3H3M
- A+B+C
Daj do sprawdzenia wtryskiwacze, możliwa jest też wada w układzie elektrycznym, gdzieś pod wpływem temperatury wzrasta rezystancja (słaby styk z różnych powodów) szukaj w bezpiecznikach i kostkach połączeniowych. W samochodzie spotkałem się takim zjawiskiem przy bezpieczniku zasilania komputera, po zagrzaniu silnik gasł bo komputer nie miał właściwego zasilania.
LWG
DL 650 XT AL5, CRF 1100 ATAS
DL 650 XT AL5, CRF 1100 ATAS
-
Mario z Ontario
- AM
Często pompa paliwa jest zasyfiona, traci również parametry po rozgrzaniu. Wpierw wyczyścić, potem sprawdzić przepustowość