UWAGA UWAGA UWAGA
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
dl 650 2004 r pyka ale nie odpala
dl 650 2004 r pyka ale nie odpala
witajcie wszyscy , jestem posiadaczem dl 650 z 2004 roku i mam problem z odpaleniem mojego sprzętu , kiedy chcę go odpalić pyka chyba przekaźnik ,światła przygasają ale moto nie chce odpalić. pomoże mim ktoś w tym temacie?
Re: dl 650 2004 r pyka ale nie odpala
Może być przełącznik przy kierownicy, może być uszkodzona elektryka, może być uszkodzony rozrusznik, czujnik biegu, czujnik stopki bocznej i czujnik sprzęgła.
Na początek sprawdź może przełącznik przy kierze, później rozrusznik oraz czy dochodzi prąd do niego.
Na początek sprawdź może przełącznik przy kierze, później rozrusznik oraz czy dochodzi prąd do niego.
- czarny_gawron
- A
A może czujnik sprzęgła... Miałem kiedyś podobny problem, wystarczyło wyciągnąć kostkę przeczyścić styki i grało.
Spróbuj też mocnej docisnąć klamkę sprzęgła
Spróbuj też mocnej docisnąć klamkę sprzęgła

"To był koń na białym rycerzu, na białym rycerzu był koń... "
DL 650 '12
DL 650 '12
Klamka dociśniętana Maxa i nic a czujnik sprzęgła to ten przy klamce? Jeśli tak to mam ten czujnik ale nie ma wpiętych do niego żadnych kabli. Mam ten motocykl od tygodnia więc wybaczcie mój brak wiedzy. Podejrzewam rozrusznik bo jak próboeałem palić go ns pych to puźniej odpalił na rozrusznik.
A miało być tak pięknie
A miało być tak pięknie
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Zaczynasz od rozebrania rolgazu i tam pod plytka sa stylki ktore zwierasz/rozwierasz naciskajac przycisk rozrusznika. Prawdopodobnie beda wypalone.
Mozesz ten przycisk tez troche "pomeczyc" na sucho. W koncu powinien zalapac.
Mozesz ten przycisk tez troche "pomeczyc" na sucho. W koncu powinien zalapac.
( . Y . )
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Jak naciskam przycisk od rozrusznika to światło przygasa więc wydaje mi się, że styka . Ale sprawdzę i to . Dzięki za podpowiedzi
- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
Tam sa 2 styki. Jeden od swiatel i drugi od przekaznika rozrusznika.
( . Y . )
Właśnie to rozkręciłem i przeczyściłem , ma ktoś zdjęcia jak są umieszczone te blaszki w tym plastiku bo oczywiście nie zrobiłem sobie fotki a wszystko się rozsypało.
Przeczyściłem , złożyłem i dalej to samo. Zaczynam podejrzewać rozrusznik bo jak przepchaĺem moto na 2 i obruciło silnikiem to przy odpaleniu rozrusznikiem coś załapało . Nie odpalił ale jakiś trybik chyba w rozruszniku się przez parę sekund kręcił.
A sprawdzałeś akumulator? Podepnij kable pod samochód i będzie jasne.
Druga sprawa to sprawdź rozrusznik. Ostatnio skończyły mi się szczotki i też był podobny objaw.
Jak go sprawdzić? Motocykl na luzie, kable rozruchowe, podajesz + z akumulatora bezpośrednio na styk przy rozruszniku . Po prawej stronie za chłodnicą oleju masz rozrusznik i do niego idzie kabel. Nakrętka jest schowana pod gumowym kapturkiem.
W razie czego mam w zapasie nowy kompletny szczotkotrzymacz.
Pod siedzeniem masz jeszcze przekaźnik ( właśnie on wydaje takie dźwięki "cykanie"), spróbuj odkręcić, wyczyścić styki. Tam też jest jakaś kostka która łączy chyba przycisk rozrusznika z przekaźnikiem. Na biwakoffie koledze przestał odpalać motocykl. Czyszczenie tej kostki - WD 40 i kilkukrotne włożenie i wysunięcie pomogło.
Druga sprawa to sprawdź rozrusznik. Ostatnio skończyły mi się szczotki i też był podobny objaw.
Jak go sprawdzić? Motocykl na luzie, kable rozruchowe, podajesz + z akumulatora bezpośrednio na styk przy rozruszniku . Po prawej stronie za chłodnicą oleju masz rozrusznik i do niego idzie kabel. Nakrętka jest schowana pod gumowym kapturkiem.
W razie czego mam w zapasie nowy kompletny szczotkotrzymacz.
Pod siedzeniem masz jeszcze przekaźnik ( właśnie on wydaje takie dźwięki "cykanie"), spróbuj odkręcić, wyczyścić styki. Tam też jest jakaś kostka która łączy chyba przycisk rozrusznika z przekaźnikiem. Na biwakoffie koledze przestał odpalać motocykl. Czyszczenie tej kostki - WD 40 i kilkukrotne włożenie i wysunięcie pomogło.
V-strom 650 K5
Zwora kombinerkami na terminalach przekaźnika też zdaje się pomogła 

DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Właśnie jest dziwny temat, po zwarciu styków pod siedziskiem cisza . Może to akku się wykończył?
Tylko ,że przyjechałem do domu po małej przejażdżce i po 20 min chciałem go odpalić i już nie zaglądał. Wiem, że jet możliwość , aby akumulator zdechł w jednej chwili ale czy musiało się to stać u mnie?
Będę próbował na kanałach.
Tylko ,że przyjechałem do domu po małej przejażdżce i po 20 min chciałem go odpalić i już nie zaglądał. Wiem, że jet możliwość , aby akumulator zdechł w jednej chwili ale czy musiało się to stać u mnie?
Będę próbował na kanałach.
Jak się oberwie płyta albo terminal w aku to może paść ot tak w sekundę.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Witajcie, dzisiaj rozkminiłem mój problem, szczotki w rozruszniku się zablokowały . Powodem tego była wilgoć w rozruszniku , oringi są sparciałe i porozrywane, szczotkotrzymacz smordował i się popiepyło. Oriętujecie się czy w serwisie te uszczelki będą drogie , może macie jakieś dobre źródło do zaopatrzenia się w części do naszych moto?
Dziękuję wszystkim, którzy próbowali pomóc w rozwiązaniu mojego problemu.
Dziękuję wszystkim, którzy próbowali pomóc w rozwiązaniu mojego problemu.
Masz na myśli uszczelniacz na wałku, tą uszczelkę przy śrubie od szczotki, czy oring na wejściu do silnika?
V-strom 650 K5
Uszczelniacz na wałku jest ok , ten przy szczotce i te gumki , które są na łączeniu połówek rozrusznika . Sorki za literówki ale czasami słownik podpowiada głupoty.
Czyli nic strasznego. Na łączeniu z silnikiem jest zwykły oring, na pewno dobierzesz coś w każdym sklepie z częściami samochodowymi/rolniczymi. Tu przy szczotce z tego co widzę w nowym szczotkotrzymaczu, również jest mały oring i podkładki z jakiegoś tworzywa żeby kabel nie dostawał masy. Nie potrzeba w takim razie żadnych specjalnych zestawów części, trzeba dobrać coś z handlowych elementów w sklepie.
V-strom 650 K5