Żel czy pompowania poduszka na siedzenie
Re: Żel czy pompowania poduszka na siedzenie
A czy żel pomoże na kręgosłup czy tylko da ulgę zadkowi w dalszych wyjazdach.
Ma oryginalnej kanapie po jakimś czasie piekło dupsko i po godzinie jazdy trzeba było robić przerwę.
Teraz mam siatkę na siedzeniu i jest różnica na plus zwłaszcza w gdy jest ciepło, jest przewiew i miękko się siedzi ale na plecy to nie działa.
Czy żel jest taki dobry że ból kręgosłupa zniknie no nie wiem.
Ma oryginalnej kanapie po jakimś czasie piekło dupsko i po godzinie jazdy trzeba było robić przerwę.
Teraz mam siatkę na siedzeniu i jest różnica na plus zwłaszcza w gdy jest ciepło, jest przewiew i miękko się siedzi ale na plecy to nie działa.
Czy żel jest taki dobry że ból kręgosłupa zniknie no nie wiem.
Zależy. Mi jak robili kanapę to poprosiłem czy można przesunąć trochę punkt siedzenia do przodu, bo miałem trochę za daleko do kierownicy (bardziej się jej przesunąć nie dało, bo zbiornik przeszkadzał) i przez to też po 1-2h jazdy zaczynałem czuć kręgosłup.
Po przerobieniu kanapy w 2 tygodnie zrobione 5 tyś km i było ok.
Po przerobieniu kanapy w 2 tygodnie zrobione 5 tyś km i było ok.
Kymco Downtown 350i
Tyle że to nie żel spowodował poprawę dla kręgosłupa tylko przerobienie profilu kanapy.
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Na kręgosłup tylko geometria kierownica-stopy- wysokość siedzenia.
Podobno Gorjan juz nie robi siedzeń motocyklowychSmerfciamajda pisze: ↑13 lis 2020, 23:34W Grodzisku u Gorjan 300 za miejsce siedzące, cala kanapa 700. Dobry żel to 2/3 ceny.
W Versysie warto było, zmiana spektakularna.
DL ma dobrą kanaoe seryjną, nie widzę potrzeby żelowanianna dziś. Oczywiście może byc lepiej ale nie wiem czy aż tak dobrze jak w Versysie.
Simson AVO, Suzuki 125 cross, Junak M16, Yamaha TMax 530, BMW F800GT, Suzuki Dl 1050XT
https://www.facebook.com/gorjan.kanapy.motocyklowe/PiW pisze: ↑14 lis 2020, 18:35Podobno Gorjan juz nie robi siedzeń motocyklowychSmerfciamajda pisze: ↑13 lis 2020, 23:34W Grodzisku u Gorjan 300 za miejsce siedzące, cala kanapa 700. Dobry żel to 2/3 ceny.
DL ma dobrą kanaoe seryjną, nie widzę potrzeby żelowanianna dziś. Oczywiście może byc lepiej ale nie wiem czy aż tak dobrze jak w Versysie.- a była dobra
W tym roku na wiosnę robiłem tam kanapę do swojego DL-a
Pozdrawiam. Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
info z sprzed 2 tygodniCiok pisze: ↑14 lis 2020, 19:15https://www.facebook.com/gorjan.kanapy.motocyklowe/PiW pisze: ↑14 lis 2020, 18:35Podobno Gorjan juz nie robi siedzeń motocyklowychSmerfciamajda pisze: ↑13 lis 2020, 23:34W Grodzisku u Gorjan 300 za miejsce siedzące, cala kanapa 700. Dobry żel to 2/3 ceny.
DL ma dobrą kanaoe seryjną, nie widzę potrzeby żelowanianna dziś. Oczywiście może byc lepiej ale nie wiem czy aż tak dobrze jak w Versysie.- a była dobra
W tym roku na wiosnę robiłem tam kanapę do swojego DL-a
Simson AVO, Suzuki 125 cross, Junak M16, Yamaha TMax 530, BMW F800GT, Suzuki Dl 1050XT
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Oo ciekawe co się stało się. Dobrze robiła, moja kanapa perfekt.
Ale do DL na dzis nie widze powodu do przebudowy.
Ale do DL na dzis nie widze powodu do przebudowy.
Info sprzed momentu.
Działa, żyje i ma się dobrze.
Nadal robi cud kanapy.
https://pl-pl.facebook.com/gorjan.kanapy.motocyklowe/
Chyba że o kimś innym piszemy.
Pozdrawiam. Sławek Ciok
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
To ta sama Gorjan.
Polecam, super fachowa robota.
Natomiast ostrzegam przed ozdobnymi szwami pod udami, po 300km przeciskaja się przez każde spodnie i rżną aż oczy łzawią.
Ma byc gładko pod udami.
Polecam, super fachowa robota.
Natomiast ostrzegam przed ozdobnymi szwami pod udami, po 300km przeciskaja się przez każde spodnie i rżną aż oczy łzawią.
Ma byc gładko pod udami.
Ja specjalnie wycinałem garbik plastikowy pod siedzeniem, żeby w dupsko nie uwierało. Plus gruby żel. Wypas na całego. Jak dzwoniłem do Gorian to terminy są na koniec stycznia. Jakby kogoś interesowało.
Pozdrawiam. Sławek Ciok