W nazwie różnica niewielka a w jeździe spora

Wytapatalkowano
potwierdzam bartini, ja również śmigam na tych metzach i złego słowa na nie nie powiembartini6 pisze:W swoim dl-u mam te metzelery, fajnie się kleją i co najważniejsze przyjemnie trzymają się na mokrym
Ja bym na twoim miejscu wybrał Scorpion Trail 2. Patrząc na RoadTec to jego bieżnik przypomina mi bardziej oponę typowo asfaltową, może być kłopot z przyczepnością nawet na szuterku, znowu Anakee może buczeć, poza tym wydaje mi się, że to opona już bardziej pod teren. W scorpionach jest chyba taki sam bieżnik co w metzeler tourance next, miałem nie wielkie przeprawy po szutrze i jakoś dawał sobie radę.Jaro88 pisze:I trudna decyzja mając na uwadze Wasze wcześniejsze wypowiedzi co do wyboru opon. Planuje najwięcej jeździć po asfalcie, ale nie wykluczone, że gdzieś przyda się opona która radzi sobie na szutrze. Ewidentnie nie planuję jeździć typowego off-roadu. Różnica w cenie opon jest nie znaczna, przynajmniej tych pierwszych.
METZELER ROADTEC 01 110/80R19 + 150/70R17 2017r. - 900 zł
PIRELLI SCORPION TRAIL 2 110/80R19 + 150/70R17 18r - 880 zł
MICHELIN Komplet opon 110/80R19 150/70R17 ANAKEE 2 2018r - 779 zł
Wrócę do tematu opon, Qrac ile już przejechałeś na nich od nowości ?QraC pisze:Zakupiłem Pirelki i po przejechaniu 3.500 km stwierdzam że są świetne. Jazda z plecakiem, 3 kufry w warunkach od 3 stopni i deszczu do 25 i słońca - ani razu nie poczułem się na tych gumach niepewnie. Nie mam nadal co prawda porównania do tych Metzelerów, ale jeżeli różnią się między sobą niewiele - to też są świetne.
Oryginalne założone Bridgestony mogą się schować w piasek....
To się okaże w praniu.. czytałem że w przyszłym sezonie mają być spore podwyżki cen nowych motocykli, ale pod koniec sezonu pewnie będą podobne wyprzedaże jak obecnie w Hondzie.polokokt pisze:A biorąc pod uwagę że chyba za rok czy dwa i tak planujesz sprzedać moto...