Sprawdzona kamizelka odblaskowa
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Re: Sprawdzona kamizelka odblaskowa
A mnie wkurza kamizelka odblaskowa.
Mam kamizelkę z poduszką powietrzną w kolorze właśnie zielony odblaskowy i jest problem. Niestety odbija się to dziadostwo w prędkościomierzu i nawigacji tak, ze czasem nic nie widać.
Dziś kupił bym czarną.
Uważam natomiast ze najwiecej dobrego robi biały kask i jasne, mocne świtała dzienne lub halogeny.
Motocykl ze swoją pojedynczą lampą nie jest widoczny i trudno określić jego predkosc i odległość. Dopiero trójkąt świetlny lampa główna i dwie boczne daje szanse kierowcy.
Tak samo biały kask w połączeniu z lampą daje z odległości pionową sygnaturę motocyklisty. Były na to nawet jakieś badania chyba francuskiego instytutu komunikacji.
Ja mam temat przerobiony ze światłami, po zakupie pierwszego motocykla byłem zaskoczony dlaczego puszki wyjeżdżają mi na czołowe przy wyprzedzaniu.
Zamontowałem halogeny i problem rozwiązany od ręki.
Mam kamizelkę z poduszką powietrzną w kolorze właśnie zielony odblaskowy i jest problem. Niestety odbija się to dziadostwo w prędkościomierzu i nawigacji tak, ze czasem nic nie widać.
Dziś kupił bym czarną.
Uważam natomiast ze najwiecej dobrego robi biały kask i jasne, mocne świtała dzienne lub halogeny.
Motocykl ze swoją pojedynczą lampą nie jest widoczny i trudno określić jego predkosc i odległość. Dopiero trójkąt świetlny lampa główna i dwie boczne daje szanse kierowcy.
Tak samo biały kask w połączeniu z lampą daje z odległości pionową sygnaturę motocyklisty. Były na to nawet jakieś badania chyba francuskiego instytutu komunikacji.
Ja mam temat przerobiony ze światłami, po zakupie pierwszego motocykla byłem zaskoczony dlaczego puszki wyjeżdżają mi na czołowe przy wyprzedzaniu.
U mnie problem z odbiciami nie występuje - pewnie kwestia kąta ustawienia navi / wysokości wzroku.Smerfciamajda pisze: ↑08 kwie 2022, 13:10A mnie wkurza kamizelka odblaskowa.
(...)
Co do halogenów - to jest rewelacja, potwierdzam.
Honda Varadero XL 125 >> V-Strom 650 AL2 Rudy 

Czy ktoś mi podpowie gdzie te kamizelki Jagatex kupował? Oni swojego sklepu online chyba nie mają. Inne sklepy też ich raczej nie mają. Napisałem do nich, ale nie pracują do końca roku. Chyba, że ktoś ma coś innego fajnego co do tej pory nie było opisane. Chodzi oczywiście o widoczność w dzień jak i w nocy, no i żeby nie wkurzało swoją konstrukcjąSimOn! pisze:No to każda kamizelka typu to Givi co podałeś czy Rebelhorn (miałem i pruł się po sezonie i doprać się go nie dało) będzie Ci robił za dodatkową warstwę "windstoperowa"Pyxis pisze:Chodzi mi glownie o sprawy przewiewnosci latem. Nie chcial bym dodatkowej "membrany" przy 32*C.i rozpinanie dodatkowego zamka żeby np. do kieszeni sięgnąć mnie często wku..tego no
Jak ma być przewiewne i dobrze wykonane to tylko moim zdaniem JAGATEX w wersji bez napisu "POLSKA". Ja z tej kamizelki po chyba dwóch sezonach jestem bardzo zadowolony. Jest naprawdę wykonana ze świetnych materiałów.
Wysłane z mojego moto g 5G plus przy użyciu Tapatalka
DL650 AK7
Ja swoją kiedyś kupiłem na Allegro bo tylko tam były dostępne.
Zdrówko シモン 
Mniejszość Pomarańczowo Japońska

Mniejszość Pomarańczowo Japońska

Ok dzięki. Czyli faktycznie ciężko ją gdziekolwiek kupić. Chyba na forum burgmania widziałem, że zamawiali z jakimiś tam swoimi oznaczeniami z forum. Więc pewnie przy większej ilości da się zamówić. Na razie zaczekam co mi odpowiedzą na e-mail
DL650 AK7
Sprawdź w Larssonie , tam kupiłem, ale wybrałem bez napisu. Z napisem to wiocha 

Szerszeń DL 650A L7 - to już historia
Dzięki za wskazówki. Będę szukał bo na razie wygląda na to że ich nigdzie nie ma
DL650 AK7
Daj znać, jak gdzieś znajdziesz, bo też szukam.
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
Jasne. Dam znać. Zaczekam do końca roku to może mi odpiszą
DL650 AK7
No więc firma Jagatex odpowiedziała więc zamieszczam tutaj ich odpowiedź.
Dzień dobry,
zamówienia proszę składać na maila.
Proszę podać ilość oraz rozmiar.
Forma płatności to przedpłata.
Koszt transportu - 19,00zł netto (23,37zł)
Aktualna cena dla podanej ilości:
KAMIZELKA MOTOCYKLOWA KMS-2 - 90,00pln netto/szt. (XXS-XXL)
Dzień dobry,
DL650 AK7
Może jeśli zbierze się większa ilość chętnych, to zrobić zamówienie z forumowym logo na plecach zamiast napisu Polska?andrus75 pisze: ↑02 sty 2023, 16:38No więc firma Jagatex odpowiedziała więc zamieszczam tutaj ich odpowiedź.
Dzień dobry,
- Ocena: 5.88235%
Romet ADV 125 FI PRO -> DL650 AK8 Czarny Mat 

No właśnie chyba podobnie zamawiali z forum burgmanii z tego co pamiętam
DL650 AK7