UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
montaż dzioba od wersji XT, model 2016
montaż dzioba od wersji XT, model 2016
Witam
Może ktoś podpowie jak założyć dziób od wersji XT.
Widziałem filmik na YT i opis na drugim forum ale tam nie jest dokładnie opisane gdzie są zaczepy itp.
Odkręciłem te 3 śruby i 2 zatyczki wyjęte... ale za cholerę nie mogę tego plastiku wyjąć... Nie chce wyskoczyć... A nie chce przez przypadek jakiegoś zaczepu połamać...
Ktoś podpowie jakieś patenty na zdjęcie tego ustrojstwa bez wyłamania przypadkiem jakiś zaczepów...
Widziałem filmik na YT i opis na drugim forum ale tam nie jest dokładnie opisane gdzie są zaczepy itp.
Odkręciłem te 3 śruby i 2 zatyczki wyjęte... ale za cholerę nie mogę tego plastiku wyjąć... Nie chce wyskoczyć... A nie chce przez przypadek jakiegoś zaczepu połamać...
Ktoś podpowie jakieś patenty na zdjęcie tego ustrojstwa bez wyłamania przypadkiem jakiś zaczepów...
- Ocena: 5.88235%
Re: montaż dzioba od wersji XT, model 2016
Czemu chcesz oszpecić motocykl? Po co Ci ten dziób? Jedziesz w teren i potrzebujesz pług do rozbijania gałęzi?
DL 650 V-STROM => R1200GS => V-STROM 1000 XT => Tracer 900 GT => T12 Z => T12 ZE => Versys 1000 SE => R1250GS => SCRAMBLER 1200 XE => V-STROM 650 XT
Z tego co pamiętam to @Pyxis dokładał dzioba, oprócz niego jeszcze jeden kolega (nie pamiętam kto) ale w tym przypadku skończyło się montażem w ASO (coś zostało chyba ułamane).Mikolaj pisze:Witam
A niech kolega sobie montuje co chce, w końcu to jego pieniądze.nie_ma_wała pisze:Czemu chcesz oszpecić motocykl? Po co Ci ten dziób? Jedziesz w teren i potrzebujesz pług do rozbijania gałęzi?
DL650 2012
-
- A+B
Jest filmik na yutube jak to zrobić , ja montowałem jak na filmie i sie udało . Jak cos to pisz na pw
kwestia gustu... mi się dl z dziobem wizualnie o wiele bardziej podoba... a wiadomo o gustach się nie dyskutuje...nie_ma_wała pisze:Czemu chcesz oszpecić motocykl? Po co Ci ten dziób? Jedziesz w teren i potrzebujesz pług do rozbijania gałęzi?

- Pyxis
- A+B+C+D
- Kontakt:
A pewnie, ze ladniejszy. Bez dzioba wyglada, jak by na cos chorowal. 

( . Y . )
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2
Parafrazujac: Trafiaja sie szaleni motocyklisci, ale nie ma starych szalonych motocyklistow.
Bialy dziobaty DL 650 AL2
164,26 zł 11%OFF | Dla Suzuki dl650 v-strom 2012-2017 przedni błotnik motocykla dziób rozszerzenie OSŁONA NA
https://s.click.aliexpress.com/e/2eDZIz72
....pojawiły sie chińskie dzioby
https://s.click.aliexpress.com/e/2eDZIz72
....pojawiły sie chińskie dzioby

-
- A1
Witam, montowaliscie to sami? A może inaczej jak ściągać ta osłonę (bez wersji XT) jak w 1 poście rozkręciłem 3 śruby wyjąłem 2 spinki i Dalej siedzi jak głupi. Wiem, że jest więcej zatrzasków ale nie chce by skończyło się jak u kolegi wyżej i został urwany kawałek czachy, proszę o pomoc i najlepiej jakiś tutorial;D wiem, że można na was liczyć. 

No było to dawno temu ale ja dużo nie pomogę... Ja poległem... zacząłem coraz mocniej szarpać itp... aż mi po środku pękło
na szczęście pękła ta część co idzie do zastąpienia, więc i tak bym ją wywalił, więc nie było dużo strat... nie chciałem urąbać czegoś innego... W moim przypadku tutorial wyglądał następująco... wizyta w aso... 150zeta i mi wymienili w godzinę... ;P

-
- A1
Miałeś oryginalną część? Czy zamiennik od maj friendow z chin? 

wtedy jeszcze nie było dostępnych zamienników... miałem oryginał
-
- A1
Ja mam zamiennik to pewnie w serwisie nie przyjmą takiej roboty. No nic będę kombinował dalej. Dzięki
!

Czy ktoś montował dziób od braci z chin warto w to zainwestować czy szukać oryginału ?
Przerobiłem w ten weekend montaż dzioba samodzielnie - droga przez mękę niemniej jednak udało się i nie urwałem ani jednego plastiku.Niestety nie jest to takie proste jak na filmie na yt i trzeba zdjąć osłonę reflektorów
- Załączniki
-
- d3a3d23e-81b9-44ea-8da1-f814cf4c3f70.jpg (1.37 MiB) Przejrzano 209 razy
- Ocena: 5.88235%