Ogłoszenie duszpasterskie
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Są jeszcze wolne miejsca, można się zapisywać
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Są jeszcze wolne miejsca, można się zapisywać
Glośna praca napędu.
-
robertmiliard15
- A1
Glośna praca napędu.
Witam. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem DL 650 z 2005r. Wszystko działa super i tylko jedna rzecz psuje mi frajdę z jazdy - mianowicie hałasujący napęd. Poprzedni właściciel założył zestaw DID + Sustar około 2 tysiące km temu. Jak mijam jakieś budynki czy samochody słyszę w kasku jak się coś "mieli". To nie jest mój pierwszy motocykl z łańcuchem i wiem, że nie pracuje jak Kardan, ale mój przypadek wyje wibitnie. Czy to normalne, czy szukać kompletu na wymianę napędu? Link do dysku Google z filmem. https://drive.google.com/file/d/1JD3SXi ... =drivesdk
Re: Glośna praca napędu.
Najpierw sprawdź napięcie łańcucha.
Kawasaki ER5, Yamaha XJ6, Suzuki V-Strom 1050XT
Brak dostępu do chmury...
Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
SP8WAS KO10aa
SP8WAS KO10aa
Wyczyścić i nasmarować. Sprawdzić, czy ogniwa nie są zatarte i łańcuch zamiast wisieć łukiem, jest "połamany". (wiem z autopsji
)
DL650XAM020 w kolorze YVB na Au-felgach
Sprawdzić naciąg, sprawdzić smarowanie, sprawdzić czy tylna zębatka nie lata na boki (gumy wybieraka)
-
robertmiliard15
- A1
Link powinien działać. Google długo renderowało film.
Co do Suzuki: łożysko zabieraka nowe z luzem c3, gumy zabieraka bez luzu. Łożyska koła ok. Zębatki wyglądają dobrze, zęby nie są ścięte.
Co do Suzuki: łożysko zabieraka nowe z luzem c3, gumy zabieraka bez luzu. Łożyska koła ok. Zębatki wyglądają dobrze, zęby nie są ścięte.
Ja bym jeszcze podjechał do mądrzejszego mechanika i zmierzył czy obie zębatki są w jednej płaszczyźnie, czy łańcuch nie jest zeskosowany.
- Ocena: 5.88235%
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
A zębatka zdawcza ma amortyzator, czy ktoś przyciął koszty? Nigdy nie miałem "gołej" zębatki, więc nie wiem, jak ona brzmi, ale ten amortyzator po coś w końcu jest.
DL650XAM020 w kolorze YVB na Au-felgach
po pierwsze jaki DID? Jak wzmocniony nie ma przebacz, możesz laserem ustawiać w osi, mieć zajebiście ustawiony naciąg i co? i będzie napierdalał i tyle.
- Ocena: 5.88235%
Voge 900 DSX / Husqvarna 901 Expedition
Jeśli to nie jest łożysko, to łańcuchem bym się tak bardzo nie przejmował. Nie urwie się. Sprawdź tylko czy ogniwa nie są zatarte i luźno się ruszają.
Łożysko koledze rozleciało się niedawno w AfryceTwin w drodze na zlot i musiał naprawiać po drodze. Masakra. Sprawdź zatem czy to nie łożysko tak szumi.
Tyle z niego zostało:
Łożysko koledze rozleciało się niedawno w AfryceTwin w drodze na zlot i musiał naprawiać po drodze. Masakra. Sprawdź zatem czy to nie łożysko tak szumi.
Tyle z niego zostało:
Romet R125 vel Debeściak
SP8WAS KO10aa
SP8WAS KO10aa
sprawdź łożyska czy to nie one tak miela. Zabieraka i koła. I czy wszystko jest symetrycznie 
"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii
-
robertmiliard15
- A1
Problem rozwiązany, ktoś potraktował łańcuch zbyt mocna chemią i zardzewiały trzpienie w środku. Założony nowy zestaw RK i JT z tłumikiem drgań chodzi cichutko. Martwi mnie tylko czy majster dobrze zakuł ogniwo łączace.
Zwróć uwagę czy jest to ogniwo sztywno czy można w tym miejscu bez problemu wyginać łańcuch.
Ma on tam pracować tak samo jak inne ogniwa.
Ma on tam pracować tak samo jak inne ogniwa.
-
robertmiliard15
- A1
Pracuje normalnie. Jak miałem dida to jakoś inaczej zawsze te nity wyglądały, tak równo. Może jestem przewrażliwiony
Witam panowie.
Pozwolicie ze podłączę się do tematu. Temat na świeżo z dziś. Praca łańcucha jakby ktoś w niego włożył plastikowy patyczek.
Naciąg w granicach 3-4cm. W drugiej części filmu widać, że na wolnych obrotach lata jak nie powiem kto po sklepie ;p
Łańcuch czyszczony i smarowany 50km temu... ale jutro chyba jeszcze raz do tego przysiądę. Natomiast obawiam się że może to okazać się coś poważniejszego...
Pozwolicie ze podłączę się do tematu. Temat na świeżo z dziś. Praca łańcucha jakby ktoś w niego włożył plastikowy patyczek.
Naciąg w granicach 3-4cm. W drugiej części filmu widać, że na wolnych obrotach lata jak nie powiem kto po sklepie ;p
Łańcuch czyszczony i smarowany 50km temu... ale jutro chyba jeszcze raz do tego przysiądę. Natomiast obawiam się że może to okazać się coś poważniejszego...
Nawet jak założysz nowy napęd to będzie tak podskakiwać - tak działa V-ka.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Poza tym, na oko za luźny łańcuch. Winno być 2-3 cm max!
Romet R125 vel Debeściak
SP8WAS KO10aa
SP8WAS KO10aa
Sprawdzane jak motor stoi na kołach....najlepiej z kierownikiem żeby nie przesadzić z naciągiem...