UWAGA UWAGA UWAGA

Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni

Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej

topic7406.html

Szarpanie przy 3500 obr.

Sie popsuło.. I co teraz?
Adriano dl1000
AM

Re: Szarpanie przy 3500 obr.

Post autor: Adriano dl1000 »

Witam. Dołączam do tematu. Mam dl-a 1000 z 2003 roku. Czy ten filtr jest tez w moim roczniku i jest taki sam jak podał Remol71? Bo mam taki właśnie problem z poszarpywaniem i z ali bym sb zamówił:)

Remol71
A+B

Post autor: Remol71 »

Adriano dl1000
AM

Oo super sprawa. Ok dziekuje bardzo. Jednak pokazuje ze to to. Zamawiam;)

Adriano dl1000
AM

Troszke odnowie temat bo wymiana filtra w sumie obu nie pomogla. Wymienilem jeszcze oringi na wtryskach, regulator napiecia, aku, swiece, wyczyściłem zaworki egr czy pair. Sprawdzilem wtyczki, i synchro przepustnic. Ustawienie tps mam na jakies 2100obr. . I problem jest dalej.co jeszcze mozna sprawdzic lub wymienic aby pomoglo. Wolne obroty sa super a wystarczy przytrzymac na 3.5 lub 4.5 tys i nawet po wydechu slychac jak cos przerywa.

Adriano dl1000
AM

Jest jedna sprawa jaka wyczułem ostatnio podczas jazdy. Przy okolo 4 tys obr silnik dostaje lekkiej wibracji i slychac po nim ze pracuje inaczej. Jest zwawszy kreci sie itp. I coz to moze byc za przyczyna takiego skoku przy tych obrotach. To mozna tak wytlumaczyc jak np w samochodzie przy wyzszych obrotach uklad zmiennych faz rozrzadu. Tylko czy w tym moto jest takie cos? I wlasnie zauwazylem ze poszarpywanie zaczyna sie przy tych obrotach jak on chce wejsc w ten "tryb" ale jeszcze obroty nie sa na tyle dobre. Teraz zostalo sprawdzic zawory rozrzad napiancze kosz sprzeglowy bo juz nie mam pomyslu co dalej. Moze tutaj ktos cos jeszcze?🙂

ODPOWIEDZ

Wróć do „Usterki i Awarie”