Sciagacz do nogawetk spodki

Wszystko co motocyklista może i powinien na siebie włożyć. Opinie, testy, pytania, uwagi.
Pablitto
A1

Sciagacz do nogawetk spodki

Post autor: Pablitto »

Witam.
Szukam , i nie moge nic sensownego znalezc, chyba ze ma to jakas swoja nazwe, ktorej nie znam :D
Jezdze w dzinsach. Buty lekko powyzej kostki. No i lubi zawiewac az po kolana, pomimo dobrych skarpet. Sa moze jakies przyzwoite ściągacze do nogawek na moto? Spodni w buty nie wsadze, wypadaja. Odzież termoaktywna (cieple kalesony) temat rozwiazuje w chlody, ale nie latem. Na rower mialem takie opaski na rzepy, ale tu by sie pryzdlao cos solidniejszego. Zna ktos jakies sprawdzone patenty, ew po jaka nazwa tego szukac?

Awatar użytkownika
kamilborkowski
A1

Re: Sciagacz do nogawetk spodki

Post autor: kamilborkowski »

W turystyce górskiej to się nazywa stuptuty, ale nie wiem czy o coś takiego Ci chodzi.
Ocena: 5.88235%

Yamaha FZ6N 2007

Awatar użytkownika
PiotrEm
A+B+C

Post autor: PiotrEm »

Nie wiem w jakich spodniach kolega jeździ, może mają niewłaściwy krój i materiał? Ja mam jakieś revity, zwężane ku dołowi (ale nie skiny), i są ze 3x cięższe niż "cywinle" jeansy, więc sztywniejsze, i nic mi ani nie łopocze, ani nie podwiewa (buty miejskie, jak trampki, ponad kostkę).

Czarny DL650XT M0 na Au-felgach

Pablitto
A1

Jeansy Red. Kroj klasyczny. Po zgieciu w kolanie lekko sie podciagaja, i wieje mi ciagle. Nogawki nie sa przedluzane, wiec jak stoje, wygladaja jak normalne (poza tym ze wzmacniane). Mam 185cm wzrostu, to tez robi swoje.
widziałem u kogos takie paski z klamrami szerokie na nogawki, myslalem o czyms takim

Awatar użytkownika
f_ranek
A+B+C
Kontakt:

Post autor: f_ranek »

Może coś takiego? https://militaria.pl/p/sciagacze-mil-te ... ck-2333421

A jak nie, to zrobić samemu.

Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021

Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej

Awatar użytkownika
biblo
A+B+C

Post autor: biblo »

Kiedyś, kiedyś były taki specjalne "spinacze" do spinania nogawek dla rowerzystów - ta część spinająca miała z 5 cm długości i była dość szeroka. Widziałem to u swojego dziadka 8-) Ale moim zdaniem nie nadałoby się to do grubszych spodni motocyklowych, no i łatwo mógłbyś to zgubić...

Możesz skorzystać ze wspomnianych opasek, ewentualnie pomyśl o płaskich i mocnych magnesach neodymowych ;)

Pozdrawiam,
Jacek

Forum powinno być jak Media Markt...

Pablitto
A1

Mam takie odblaskowe paski cos jak te czarne z linku wczesniej. Ale sam rzep nie da rady sie utrzymac przy predkosci wiekszej. Gdyby byly takie z metalowa petwlka, do przeplecenia, i dalej rzep, to juz by moglo dzialac. Pomysle przez zime, teraz czas na ciuchy termo na ostatki sezonu ( w Szkocji pogoda nas w tym roku nie rozpieszcza..)

Awatar użytkownika
PiotrEm
A+B+C

Kup zamki błyskawiczne, takie powiedzmy 20 cm, i wszyj je po wewnętrznej stronie nogawki (ale na zewnątrz, bez rozcinania nogawki) w pozycji rozwartej. Jak będziesz zasuwał zamek, to zrobi się fałda do środka i nogawka zwęzi. Krawiec zrobi Ci to za parę funciaków. Może nie super eleganckie, ale skuteczne. Jak masz złote felgi, to możesz wszyć zamki od zewnętrznej strony, oczywiście muszą być pod kolor :-)

Pablitto
A1

Ciekawy pomysl musze przyznac 😁
Znalazlem takie cos
https://tinyurl.com/347xz3w3
Wyglada w miare solidnie

Ale ten pomysl z zamkami mnie bardzo zaintrygowal.. Musze pogadać ze znajoma krawcową

Awatar użytkownika
PiotrEm
A+B+C

Wiele kurtek motocyklowych ma taki "ściągacz" na rękawach.

wolfqanq
AM

Post autor: wolfqanq »

https://www.louis.pl/pl/fastway-tasiemk ... r=20200293
Kiedyś jeżdżąc jeszcze cruiserem używałem czegoś podobnego by nie wiało po kostkach 😎

Pablitto
A1

Ogarnałem czarne paski z szerokimi rzepami, wyglądają naprawdę solidnie. Powinny dać radę, i nie wyglądać jakoś "wiejsko" :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Odzież”