Jakiś czas temu się przedstawiłem, teraz pora pochwalić się sprzętem
Mój pierwszy własny motocykl. Jeździłem motocyklami od dziecka, później po uzyskaniu prawka kat. A korzystałem z motocykli, które były w rodzinie - Virago 750, potem CBF600N. Jednak po ukończeniu studiów i pójściu "na swoje" nastąpiła długa przerwa. Aż do 2024 roku, kiedy w końcu zebrałem się i po krótkich poszukiwaniach stałem się właścicielem tego oto motocykla
V-Strom 650, 2012 rok, zakupiony w lipcu 2024 z przebiegiem ~ 65kkm, import Francja.
Na zdjęciu ze zmienionymi lusterkami na Oxford'y i dodanym poszerzeniem stopki bocznej.
W międzyczasie wleciały też płyta alu pod silnik, gmole i stopka centralna - razem z poszerzeniem zamówione u RM-G
Akcesoria wykonane bardzo solidnie - ale swoje też ważą. Mam wrażenie, ze motocykl stał się bardziej ociężały, pojawił się też rezonans w pewnym zakresie obrotów. Pojeździmy - zobaczymy, coś z tym zrobię.
Po drodze pojawił się typowy dla tego sprzętu problem - zaśniedziałe połączenia na kostkach i brak świateł drogowych. A że jestem elektrykiem - to i nadgorliwym niewiele się zastanawiając wywaliłem wszystkie złącza które nie były hermetyczne i zamieniłem je na Superseal 1.5 a przy grubszych kablach Metripack 280. Niestety nie mam zdjęć po modyfikacji :/ Od sierpnia, odpukać - wszystko działa jak należy
Na chwilę obecną jestem na etapie montażu kolejnych akcesoriów - uchwyt telefonu/nawigacji mocowany pod szybą i półki wokół stacyjki na ładowarkę i woltomierz - oba od Cosmo. Pochwalę się zdjęciem po wykonanej robocie
Na przerwę zimową mam w planach jeszcze uzupełnienie garderoby, zmianę opon na jakieś 80/20, może halogeny, wyłącznik ABS... lista zamiast się skracać, cały czas się wydłuża. Trzeba się hamować, bo końca nie widać. Cieszę się, że mogę przy tym swoim grzebaniu posiłkować się Waszą wiedzą i doświadczeniem.
A teraz lecę zapisać się na zlot
Pozdrawiam i do usłyszenia