Ostatnio temat bardzo nnie zainteresował, połączenie wszystkiego tego co potrzebuje w jednym urządzeniu:
1. Nawigacji
2. Aplikacji
3. Sterowania jojem, sterownikami nawet na dwibrece
4. Modułem OBD
5. Dodatkowymi czujnikami
Wszytko w jednym urządzeniu, nawet możliwość korzystania z Roadbooka, dla mnie więcej niż oczekuje
DMD2 czy to jest lek na wszytko..
Re: DMD2 czy to jest lek na wszytko..
Tak dokładnie od tej strony zaczęły się u mnie poszukiwania informacji
DL650A L8
Na filmikach super, ale jak zainstalowałem na tel do testów to cos się krzaczyło i nie wszystko mogłem potestować i na razie dałem sobie spokój.
Zainstalowałem sobie tylko SquareHome jako desktop na motorek (robisz sobie kafelki z przyciskami do aplikacji - większe dla potrzebnych na moto, np mapy, muzyka, GPS logger, pogoda; a mniejsze dla potrzebnych na postoju: aparat, G drive, chat, mail, kalendarz). Blokujesz orientacje ekranu zeby sie nic nie przestawialo na wybojach i ogarniasz skrót do wylaczenia dotyku, na wypadek deszczu. Mapy instalujesz tjakie lubisz.
Troche z tym zabawy jest, np. u mnie tel do nawigacji zgubil sygnal z satelity gdzies na polu (a tel w kieszeni dzialal super) - dopiero pozniej wyczailem ze ma wprowadzone satelity widoczne w Chinach i u nas przez to GPS bardzo slabo dzialal. Wchodzi sie w menu serwisowe, wyszukuje satelity widoczne u nas i problem znika.
No i takich problemow troche bylo - a to ekranik sie obracal na wybojach, a to domyslne ustawienia w mapy byly takie, ze na moto nic nie widzialem a przestawic nie moglem bo nie wzialem okularów (starczowzrocznosc postepujaca), a to jak byla potrzeba nie moglem sobie przypomniec jak odwrócic kierunek trasy (OSMAnd
)
DMD2 ma jednak wszystko w pakiecie, plus sterownik na kierownice ktorych jakiś chinski "bluetooth button" nie zastąpi.
Dawalem juz kiedys linka do tego filmiku, tez chce to miec:
Zainstalowałem sobie tylko SquareHome jako desktop na motorek (robisz sobie kafelki z przyciskami do aplikacji - większe dla potrzebnych na moto, np mapy, muzyka, GPS logger, pogoda; a mniejsze dla potrzebnych na postoju: aparat, G drive, chat, mail, kalendarz). Blokujesz orientacje ekranu zeby sie nic nie przestawialo na wybojach i ogarniasz skrót do wylaczenia dotyku, na wypadek deszczu. Mapy instalujesz tjakie lubisz.
Troche z tym zabawy jest, np. u mnie tel do nawigacji zgubil sygnal z satelity gdzies na polu (a tel w kieszeni dzialal super) - dopiero pozniej wyczailem ze ma wprowadzone satelity widoczne w Chinach i u nas przez to GPS bardzo slabo dzialal. Wchodzi sie w menu serwisowe, wyszukuje satelity widoczne u nas i problem znika.
No i takich problemow troche bylo - a to ekranik sie obracal na wybojach, a to domyslne ustawienia w mapy byly takie, ze na moto nic nie widzialem a przestawic nie moglem bo nie wzialem okularów (starczowzrocznosc postepujaca), a to jak byla potrzeba nie moglem sobie przypomniec jak odwrócic kierunek trasy (OSMAnd
DMD2 ma jednak wszystko w pakiecie, plus sterownik na kierownice ktorych jakiś chinski "bluetooth button" nie zastąpi.
Dawalem juz kiedys linka do tego filmiku, tez chce to miec:
Daelim Daystar ==> Suzuki DL650 XAL2018
Świetne, tylko ta cena...
Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
SP8WAS KO10aa
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
SP8WAS KO10aa
Bo my już zapomnieliśmy zalani cenami ze wschodu ze dobry produkt powinien swoje kosztować
. Można skorzystać tez z darmowych otwartych projektów 3D gdzie te sterowniki robi się samego plus graty a ALI, możliwości jest naprawdę ogrom, ale robotę zawsze będzie robi dobra mapa i dobry algorytm
DL650A L8