Denerwowały mnie bladoróżowe wyblaknięte od słońca wskazówki licznika w moim Suzuki. Postanowiłem coś z tym zrobić.
Wyjmujemy licznik, rozkręcamy i demontujemy wskazówki. Ja użyłem dwóch łyżeczek i zapierając się o śrubki trzymające tarczę podważyłem wskazówki. Siedzą mocno. Wskazówki fabrycznie malowane są od spodu - od strony tarcz. Zdzieramy stary lakier - do tego celu użyłem papieru ściernego 400 i ręcznie delikatnie czyściłem żeby nie złamać wskazówki. Następnie Czyszczoną powierzchnię odtłuszczamy i malujemy. Ja użyłem czerwonego markera olejowego DONAU D-Oil. Efekt przerósł oczekiwania i dlatego postanowiłem się nim podzielić. Nie spodziewałem się, że wyjdzie tak dobrze dlatego nie mam fotorelacji. Na zdjęciu pierwszy lepszy licznik używany z Dl i mój po renowacji.
Malowanie wskazówek licznika DL650 2005r.
-
robertmiliard15
- A1
Re: Malowanie wskazówek licznika DL650 2005r.
Ładnie. Mogłeś jakąś muchę nakleić na końcu wskazówki 
A jak jest ze szczelnością całej puszki zegarów, ma odpowietrzniki czy w drugą stronę - powinna być hermetyczna? Bo mój TPMS czasem rosieje od środka, nie kąpałem go, ale nieraz zmókł, może powinien w ryżu poleżeć.
A jak jest ze szczelnością całej puszki zegarów, ma odpowietrzniki czy w drugą stronę - powinna być hermetyczna? Bo mój TPMS czasem rosieje od środka, nie kąpałem go, ale nieraz zmókł, może powinien w ryżu poleżeć.
DL650XAM020 w kolorze YVB na Au-felgach
Śliczne. Zegary ze wskazówkami zawsze mnie się bardziej. 
Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
SP8WAS KO10aa
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
SP8WAS KO10aa
Mają odpowietrzniki. W Wiaderku kiedyś mi owad wszedł, i sobie chodził pod szybką.
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej