UWAGA UWAGA UWAGA
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem:
https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
topic7406.html
XII zlot V-Strom Przesieka - Trasy
Re: XII zlot V-Strom Przesieka - Trasy
Zrobiłem dziś kontrolny objazd trasy głównej, i wprowadziłem korekty do trasy. Aktualna i jedyna obowiązująca to ta trasa - https://plan.tomtom.com/route/view/5e6e ... 42b1746095 . Miedzy punktami nr 8 i 9 jest normalnie przejezdny most, jednak nawigacja go nie widzi i każe objechać- ( 25 km. 0,5 godziny ) Na powrocie możemy pominąć drogę 290 i zarobić kolejne 0,5 godziny . Wejście na zamek - koszt 160 koron . Parking 40 koron, można płacić kartą . Zaklepałem miejsce na obiad w pobliżu zamku Trosky dla 50 osób , też można płacić kartą . Listę dań zobaczycie w kolejnym poście .
- Ocena: 5.88235%
Mniejszość Niemiecka 3
Załączam jeszcze plik GPX z tej poprawionej trasy, do tego zdjęcia menu w restauracji, cen parkingu i wstępu na zamek.
Plik GPX spakowany zipem.
Plik GPX spakowany zipem.
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
Takie same, ja tylko go przerobiłem korzystając z routingu map Here (czyli Garmina), Tomtom nie chce prowadzić przez most, u mnie chciał.
U mnie przebieg trasy jest identyczny.
Update
U mnie prowadzi przez most w miejscowości Semily jak włączę ignorowanie sezonowych zamknięć dróg, inaczej też go objeżdża.
@waldeman sprawdził i powiedział że możemy go przejechać więc pojedziemy
Update
U mnie prowadzi przez most w miejscowości Semily jak włączę ignorowanie sezonowych zamknięć dróg, inaczej też go objeżdża.

- Ocena: 11.76471%
Hejka
Takie małe coś od miłośnika dobrej kuchni, bo jest w Menu :
"Moravský vrabec to po polsku "Morawski Wróbel", to tradycyjna czeska (a dokładniej morawska) potrawa mięsna. Składa się na nią duszona i smażona wieprzowina, często z dodatkiem cebuli, czosnku, kminku i czasem bulionu lub wody. Często podaje się go z kiszoną kapustą, szpinakiem, knedlikami lub innym dodatkiem"
Już czuję, że będzie "Mniam"
Takie małe coś od miłośnika dobrej kuchni, bo jest w Menu :
"Moravský vrabec to po polsku "Morawski Wróbel", to tradycyjna czeska (a dokładniej morawska) potrawa mięsna. Składa się na nią duszona i smażona wieprzowina, często z dodatkiem cebuli, czosnku, kminku i czasem bulionu lub wody. Często podaje się go z kiszoną kapustą, szpinakiem, knedlikami lub innym dodatkiem"
Już czuję, że będzie "Mniam"
Marcin (zwierzak)
----------------------
Szary DL1000 2016 -> R1300GS Triple Black
----------------------
Szary DL1000 2016 -> R1300GS Triple Black
- kamilborkowski
- A2
Lista na "Morawski Wróbel":
1. zwierzak
2. kamilborkowski
xD
1. zwierzak
2. kamilborkowski
xD
- Ocena: 5.88235%
Yamaha FZ6N 2007 >> BMW F850GS
staszek_s pisze: ↑14 maja 2025, 20:09Takie same, ja tylko go przerobiłem korzystając z routingu map Here (czyli Garmina), Tomtom nie chce prowadzić przez most, u mnie chciał.
Update
2025-05-14_20h18_39.jpg
Tomtom nie chce prowadzić przez przez oba mosty . Ten drugi jest nieco wyżej na ekranie , przy rozwidleniu rzeki . I tylko ten jest przejezdny. Garmin wytyczył trasę przez autentycznie zamknięty most. Zresztą , co się rozdrabniać - macie trzymać się przewodnika i tyle

Mniejszość Niemiecka 3
I jeszcze nie zapomnieć o kamizelce odblaskowej, dla plecaczka też. Mówią też coś o apteczce, komplecie żarówek, gaśnicy, trójkącie i podnośniku...

Romet R125 vel Debeściak
Suzuki DL650 XAM2 vel Ziutek
@MrWaski Lepiej nie pisz takich rzeczy, bo niektórzy w to uwierzą

P.S. W niektórych krajach Europy wprowadzono już przepisy, wg których zamiast trójkąta pojazd musi być wyposażony w lampę V16. Ponieważ jest ona dość mała, to ciekawe, czy obejmą tym obowiązkiem również motocykle...
Pozdrawiam,
Jacek

W Hiszpanii od 1 lipca.
Romet R125 vel Debeściak
Ok, moja pomyłka, mamy jechać faktycznie górnym mostem:waldeman pisze: ↑14 maja 2025, 21:15Tomtom nie chce prowadzić przez przez oba mosty . Ten drugi jest nieco wyżej na ekranie , przy rozwidleniu rzeki . I tylko ten jest przejezdny. Garmin wytyczył trasę przez autentycznie zamknięty most. Zresztą , co się rozdrabniać - macie trzymać się przewodnika i tyle![]()
![]()
To wiem, a wkrótce chyba też w Niemczech... Ale czy też motocykle?
Pozdrawiam,
Jacek