Ogłoszenie duszpasterskie
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Jakie opony typowo turystyczne DL1000
Re: Jakie opony typowo turystyczne DL1000
Trwalsza bedzie gorzej kleiła i...bedzie sie jej uzywalo dluzej, wiec mozna miec sytacje wizualnie dobrej opony z 7-8 letnia guma. Osobiscie wole gumy miekkie, nawet do auta szukam z parametrem Treadwear do 200. Najwyzej troche czesciej statystycznie zmienie, ale jest bezpieczniej. I to sie przewaznie oplaci w niecodziennych sytuacjach typu gory, spadek temperatury, zakrety, mokro. Wiem, przynudzam, ale opone dobieram pod najgorsze warunki jakie sie przytrafia.
DL650XAL7
Zawsze szukam opon ok.2 letnich. Zanim się zestarzeją są już zdarte. A koszt czasami 1/2 ceny. Korzyści środowiskowe i budżetowe bezcenne. A odnośnie mitów motocyklowych... Warto by importować powietrze ze stoków góry Fudżi. Pewnie by się w butlach do pompowania opon japońskich motocykli świetnie sprzedawało.Nie dajmy się zwariować!
- Ocena: 5.88235%
Micheliny Adventure są dwuskładnikowe, na środku twardsze, po bokach bardziej miękkie i przyczepne, więc tam gdzie trzeba to kleją dobrze nawet na mokrym i zimnym. Ja też mogę polecić, chociaż tanie nie są.
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
Mitas E08. Na moim byłym Vstrom 1000 spisywały się bez zarzutu na suchym i mokrym asfalcie czy szutrach. A i leśnym piasku dały radę.
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 -> R1250GS Adv 2020 czyli nadal w Osi 
W varadero mam michelin adventure i pełne zadowolenie. Jestem na etapie szukania 1050 xt i też założę te opony przy wymianie.
AT RD07 -> VARADERO SD02 - > V-storm 1050 XT
tanie nie są ale są żywotne. na 2 kompletach zrobiłem po ok 25 tyś km na każdym. A mój motocykl sam w sobie lekki nie jest (260 kg samo moto bez dodatków). Za inne dasz mniej ale i zrobisz mniej km. a kleją na asfalcie super. Mówią że są głośne. Ale to pojęcie względne bo ja tam ich juz nie słyszę
https://gmoto.pl/opona-avon-trailrider- ... 57155.html
Chopy ktoś coś dotykał takiego ze stajni z USA Goodyeara łapę położyło więc... ......cena. hm a może tyle powinien kosztować ...
Chopy ktoś coś dotykał takiego ze stajni z USA Goodyeara łapę położyło więc... ......cena. hm a może tyle powinien kosztować ...
Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu