Ja mam Heed.
Zwróciły mi się podczas pierwszego wyjazdu bo zaliczyłem paciaka.
Przy powrocie z ostatniego zlotu zwróciły mi się jeszcze raz ale nie uratowały seta
I w tym sezonie zwróciły się trzeci raz bo znów zaliczyłem paciaka.
Na gmolach widać owszem zarysowania ale tylko na gmolach i delikatnie na kufrach.
Gmole od SW Motech maja chyba większą średnicę - 27mm, Heed 25mm
Grubość oczywiście ważna (tak mówią ) ale wydaje mi się, że równie ważna jest grubość ścianki. Bo jak będzie z cieńkiej zrobiona to się będzie wyginać przy byle paciaku.
Pytanie czy jak nie mam dolnych gmoli tych co były w wersji 1050XT a chce montować płytę pod silnik. Czy w takiej sytuacji celować w gmole, które mają na dole ten łącznik między stronami, np sw-motech albo OEM-Suzuki? Nie tak jak w przypadku Heed gdzie łącznik jest wysoko. Czy mając gmole Heed, bez problemu wrzucę dowolną płytę pod silnik? Widzę że część płyt przykręca się właśnie do tego dolnego łącznika. Z tego co piszą na stronie sw-motech ich płytę można mieszać z gmolami suzuki i odwrotnie i właśnie taki zestaw mi najbardzie pasuje "optycznie", gmole sw-motech i płyta Suzuki.
Kolego zajrzyj na wątek dotyczący mojego moto i od razu będziesz wiedział co CI najbardziej pasuje optycznie. Nie ma lepszego wyboru niż mój heheh;););)
Zresztą z mojego wątku możesz zaczerpnąć ciut inspiracji do ubrania moto:) topic6185-60.html
Pytanie czy jak nie mam dolnych gmoli tych co były w wersji 1050XT a chce montować płytę pod silnik. Czy w takiej sytuacji celować w gmole, które mają na dole ten łącznik między stronami, np sw-motech albo OEM-Suzuki? Nie tak jak w przypadku Heed gdzie łącznik jest wysoko. Czy mając gmole Heed, bez problemu wrzucę dowolną płytę pod silnik? Widzę że część płyt przykręca się właśnie do tego dolnego łącznika. Z tego co piszą na stronie sw-motech ich płytę można mieszać z gmolami suzuki i odwrotnie i właśnie taki zestaw mi najbardzie pasuje "optycznie", gmole sw-motech i płyta Suzuki.
Jeśli to ogarnąłeś daj jakieś fotki, bo u siebie jeszcze rozważam pod katem gmoli i płyty.
Jeśli to ogarnąłeś daj jakieś fotki, bo u siebie jeszcze rozważam pod katem gmoli i płyty.
Gmole sw-motech dolne można spokojnie połączyć z płytą pod silnik Suzuki OEM, nic nie trzeba kombinować. Mi takie połączenie najbardziej się podobało. Nie chciałem płyty sw-motech bo nie podoba mi się sposób jej montażu do śrub od dekli silnika. Płyta Suzuki idzie do ramy i gmoli i przy jej montażu można zostawić oryginalne mocowania tej plastikowej osłonki filtra oleju czyli nie trzeba dotykać śrub od dekli.
Załączniki
20260309_170301.jpg (615.41 KiB) Przejrzano 741 razy