Proszę o udział w ankiecie dotyczącej zlotu:

topic7756.html

Suzuki Moto Szkoła 2026

Wszystko o technice jazdy i jej braku.
Awatar użytkownika
motostopem
A

Suzuki Moto Szkoła 2026

Post autor: motostopem »

Cześć,
otwieram wątek na coroczne szkolenia Suzuki Moto Szkoła- tym razem 2026 8-)
Cena przystępna 390zł :)
Terminy poniżej.
10.05.26 Audodrom Pomorze
17.05.26 Tor Słomczyn
30.05.26 Tor Bydgoszcz
31.05.26 Tor Łódź
06.06.26 Tor Stary Kisielin
20.06.26 Audodrom Pomorze
27.06.26 Tor Steel Ring
04.07.26 Tor Biłgoraj
12.07.26 Tor Słomczyn

Byłem do tej pory niestety tylko raz na Tor Stary Kisielin, ale w tym roku nowa maszyna więc i opanować by się ją przydało :)
Będę celował albo Tor Stary Kisielin albo Tor Bydgoszcz w zależności od dostępnego czasu w danym terminie.

Link do zapisów:
https://suzuki.pl/moto/suzuki-moto-szkola
Ocena: 5.88235%

Najczęściej w roli głównej DL650, a będzie DL1050 :arrow:
https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1

Waldic
A

Re: Suzuki Moto Szkoła 2026

Post autor: Waldic »

Czy ktoś ma doświadczenia z grupy średniozaawansowanej? Byłem juz raz na szkoleniu i nie wiem, czy to duży przeskok z początkującej. Przejechane mam ok. 50 tys km, ale to nie znaczy, że jeżdżę dobrze.

DL650A 2018

Awatar użytkownika
Centrino
Administrator

Post autor: Centrino »

Wskakuj spokojnie na średnią

JAWA 350TS -> BMW F650 -> DL650 AK8 -> DL1050XT

Części, akcesoria motocyklowe https://dlmoto.pl/

Awatar użytkownika
PiotrEm
A+B+C

Post autor: PiotrEm »

Ja mam w v-stromie 53k i 5 laurek z SMS, wcześniej na ybr250 też byłem na jakichś szkoleniach, nie licząc kibla to na motocyklu już jakieś 8 lat. I znów pojadę, i niczego odkrywczego się nie dowiem. Ja to traktuję nie jak szkolenie, tylko jak możliwość przetestowania siebie, za półdarmo. A jak wybiorę odległą lokalizację (Pomorze, albo Steel Ring), to jeszcze pretekst do wycieczki. W zeszłym roku w Słomczynie w końcu padało i ja też raz padłem (na agrafce). A w grupie średniozaawansowanej pojeździsz więcej, bo nie musisz wyprzedzać :-) Instruktorzy obserwują kursantów i mnie jednego dnia przesunęli do wyższej grupy (właśnie średniozaawansowanej), co było miłe i bardzo krzepiące, że nie mi się wydaje, tylko faktycznie coś tam jednak ogarniam (albo symuluję :-)).

DL650XAM020 w kolorze YVB na Au-felgach

Awatar użytkownika
biblo
A+B+C+D

Post autor: biblo »

PiotrEm pisze:
21 mar 2026, 12:19
Ja to traktuję nie jak szkolenie, tylko jak możliwość przetestowania siebie, za półdarmo. A jak wybiorę odległą lokalizację (Pomorze, albo Steel Ring), to jeszcze pretekst do wycieczki. W zeszłym roku w Słomczynie w końcu padało i ja też raz padłem (na agrafce).
Ja też tak do tego podchodziłem :roll: Na torze, pod okiem i zabezpieczeniem profesjonalistów można poszukać "krańca" swoich możliwości bez większego ryzyka... I taki kraniec minus X% wyznacza później jak zachowywać się na drodze. Oczywiście ten "minus X5" to subiektywny parametr ;)
Mnie na tym szkoleniu udało się raz wylecieć z toru :D ale obyło się na szczęście bez gleby...

Bylem też kiedyś na "szkoleniu" z Motoszkoły i to dla mnie była porażka! Jeździliśmy po słowackich, górskich drogach, na których był normalny ruch, resztki zimowego żwirku i błoto naniesione przy wyrębie lasów... Cud, że nikomu nic się nie stało :? A ten szef/właściciel Motoszkoły, będący jednocześnie instruktorem, to strasznie zarozumiały gość i miał głównie parcie na fotki, które wstawiał na fejsa. To było dla niego najważniejsze :roll: Widzę, że już zakończył działalność...

Pozdrawiam,
Jacek

Bo przecież najważniejsze są widoki... 8-)

Awatar użytkownika
trombel
A+B

Post autor: trombel »

Widzę, że już chyba drugi rok bez Jastrzębia. A chciałem bardzo się tam wybrać w ramach SMS. No i kiedyś jeździli do jesieni. Teraz początkiem lipca koniec.

Suzuki DL 1050 V-STROM XT RCM1 Metallic Steel Grey

Awatar użytkownika
zwierzak
A2
Kontakt:

Post autor: zwierzak »

Z powodu braku "Suzi" nie mogę sam wziąć udziału, ale Lidka zapisała się na 30.05 w Bydgoszczy

Marcin (zwierzak)
----------------------
Szary DL1000 2016 -> R1300GS Triple Black

ODPOWIEDZ

Wróć do „Technika jazdy”