Jak w temacie.
Stawiam moto na stopki , przekręcam zapłon i od czasu do czasu miga czerwona kontrolka oleju.
Podczas odpalenia na biegu jałowym, jak podczas jazdy wszystko ok.
Olej na maksimum.
Czy ona oznacza coś jeszcze?
Ogłoszenie duszpasterskie
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
V strom 1000 migająca kontrolka oleju
Re: V strom 1000 migająca kontrolka oleju
Patrz na okienko inspekcyjne w silniku i instrukcję użytkowania. Jak jest tak, jak powinno, to kontrolką się nie przejmuj.
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 -> R1250GS Adv 2020 czyli nadal w Osi 
Dzięki . Własnie mi się szykuje wyjazd... Dlatego dzisiaj prawie dostałem biegunki
Jak nie tracisz oleju spod korka, brak pęknięć, rozszczelnień misi olejowej, spoko luz. W długą trasę, zwłaszcza na szybkie przeloty, z dodatkowym bagażem, jazdę w górach typu Alpy itp., gdzie silnik pracuje pod znacznym obciążeniem, warto zabrać z sobą nieco oleju na ewentualne dolewki.
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 -> R1250GS Adv 2020 czyli nadal w Osi 
- motostopem
- A
Ewentualnie polecam 10w50 to wtedy ubytki pod obciążeniem są znikome lub wcale.bojaco pisze: ↑04 maja 2026, 22:42Jak nie tracisz oleju spod korka, brak pęknięć, rozszczelnień misi olejowej, spoko luz. W długą trasę, zwłaszcza na szybkie przeloty, z dodatkowym bagażem, jazdę w górach typu Alpy itp., gdzie silnik pracuje pod znacznym obciążeniem, warto zabrać z sobą nieco oleju na ewentualne dolewki.
Honda Varadero 125->DL650 I gen->DL650 IIIgen->DL1050
Mój kanał
https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1
Grupa FB
https://www.facebook.com/groups/suzukivstrom1050polska
Mój kanał
Grupa FB
Ale miga na zgaszonym silniku? A może miga w rytm kierunkowskazów, jak moja czasami?
Mam nadzieję, że rozwiązałem ten problem poprzez wyczyszczenie wszystkich złączek elektrycznych.
Bogusław • Honda Varadero XL125V 2003 -> DL650XT 2021
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej
Zapytałem jak mam lecieć, hej powiedziały wyżej, hej powiedziały śmielej