Ogłoszenie duszpasterskie
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html
Zapisy : topic7845.html
XL750 Transalp
Re: XL750 Transalp
Niemniej w poniedzialek oddaje Trampka na remape.
Litr jest jak Media Markt-nie dla idiotow.
- motostopem
- A
Sam się nad tym zastanawiam z uwagi na te mapy ekologiczne... myślę, że dół można poprawić i przebieg momentu w dl1050. Może i spalanie by spadło, a i temperatury silnika niższe, ale będę uderzał raczej do Cerbol. A czy po zmianie mapy traci się homologacje? 
Honda Varadero 125->DL650 I gen->DL650 IIIgen->DL1050
Mój kanał
https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1
Grupa FB
https://www.facebook.com/groups/suzukivstrom1050polska
Mój kanał
Grupa FB
W sumie nie zastanawiam sie nad tymmotostopem pisze: ↑31 lip 2026, 15:18Sam się nad tym zastanawiam z uwagi na te mapy ekologiczne... myślę, że dół można poprawić i przebieg momentu w dl1050. Może i spalanie by spadło, a i temperatury silnika niższe, ale będę uderzał raczej do Cerbol. A czy po zmianie mapy traci się homologacje?![]()
Na tak remap z hamownia to czeka sie miesiacami,u Cerbola ponoc rok i kosztuje 2-3tys zl.Pisalem wyzej ile mi zaspiewali w Dzierzoniowie i na kiedy termin.
Ale MOTO TUNE znalazlo na to sposob.Przynajmniej w odniesieniu do popularnych modeli i w 100% fabrycznych.Tworza filie (taka powstala 2tyg temu u mnie w Legnicy)gdzie wspolpracujacy zaklad zgrywa dane sterownik z danego sprzetu,wysyla je do MOTO TUNE,tam je modyfikuja -odsylaja z powrotem i tu juz na miejscu od nowa wgrywaja .Calosc to jeden dzien.Trampkow i Hornetow 750(ten sam silnik)zrobili ponoc ponad 50 sztuk wiec baza jest obszerna a poszczegolne egzemlarze XL750 sa bardzo powtarzalne.Oczywiscie zamontowanie np. innego komina(szczegolnie przelotowego)zmienia sytuacje i hamownia by sie przydala.
No i cena;1/3 tego co z hamownia.
Na wszelki wypadek-zastrzeglem-powrot do stanu wyjsciowego jest mozliwy.
- motostopem
- A
O no i to jest super opcja 
A co do ASO to pierwszy raz mam styczność z serwisem w ASO, wcześniej tylko namawiali mnie do kupna nowego sprzętu. I powiem szczerze, że ja muszę wydzwaniać, prosić się, dopominać, dopytywać, mieli przyjechać po moto, nawet nikt nie zadzwonił i nie przyjechał. Oddałem na serwis roczny i co nie wszystko zrobili, a, że moto jest gotowe to nikt również nie zadzwonił, przy naklejaniu naklejek na bak uwalili cały przód i nie zmyli pozostałości, a ponadto zostawili naklejki z pecherzykami powietrza....
A co do ASO to pierwszy raz mam styczność z serwisem w ASO, wcześniej tylko namawiali mnie do kupna nowego sprzętu. I powiem szczerze, że ja muszę wydzwaniać, prosić się, dopominać, dopytywać, mieli przyjechać po moto, nawet nikt nie zadzwonił i nie przyjechał. Oddałem na serwis roczny i co nie wszystko zrobili, a, że moto jest gotowe to nikt również nie zadzwonił, przy naklejaniu naklejek na bak uwalili cały przód i nie zmyli pozostałości, a ponadto zostawili naklejki z pecherzykami powietrza....
Honda Varadero 125->DL650 I gen->DL650 IIIgen->DL1050
Mój kanał
https://www.youtube.com/channel/UCpp6Ux ... irmation=1
Grupa FB
https://www.facebook.com/groups/suzukivstrom1050polska
Mój kanał
Grupa FB
Jutro oddaje Trampka na remape.Wszyscy co ja robili wypowiadaja sie entuzjastycznie-nigdy nie nie czytalem rozczarowujacej opinii,ale...subiektywne odczucia a cyferki sobie.Dlatego dzis przy okazji na S3 dokonalem pomiarow.Metoda prymitywna,z pewnoscia nie dokladna ale jesli przyspieszenie na 6tce poprawi sie o ponad sekunde na pewno to zauwaze.
Moj pomiar to 80-140 wg.licznika na trzech biegach;
4bieg-obroty przy 80km/h 4000-6.5 sekundy
5bieg-obroty 3400-9.5 sekundy
6bieg-obroty 2900-12sekund.
Spalanie z ostatnich 2900km mam 4.3
Kierownik w ciuchach i pusty kufer ok 110kg
Wyniki elastyczności na 6. biegu
Pomiary wg niemieckiego MOTORRAD (przedziały prędkości):
60 – 100 km/h: ok. 4,8 – 5,0 sekund.
100 – 140 km/h: ok. 5,4 – 5,7 sekund.
140 – 180 km/h: ok. 6,9 – 7,2 sekundy.
Zobaczymy po remapie:)
Moj pomiar to 80-140 wg.licznika na trzech biegach;
4bieg-obroty przy 80km/h 4000-6.5 sekundy
5bieg-obroty 3400-9.5 sekundy
6bieg-obroty 2900-12sekund.
Spalanie z ostatnich 2900km mam 4.3
Kierownik w ciuchach i pusty kufer ok 110kg
Wyniki elastyczności na 6. biegu
Pomiary wg niemieckiego MOTORRAD (przedziały prędkości):
60 – 100 km/h: ok. 4,8 – 5,0 sekund.
100 – 140 km/h: ok. 5,4 – 5,7 sekund.
140 – 180 km/h: ok. 6,9 – 7,2 sekundy.
Zobaczymy po remapie:)
Ostatnio zmieniony 02 sie 2026, 17:38 przez addamlca, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpytaj proszę o podobny warsztat współpracujący z Moto Tune w Szczecinie lub okolicy..., może w Gorzowie jest lub w kierunku wschodnim od Szczecina. Piła?addamlca pisze: ↑01 sie 2026, 12:20Ale MOTO TUNE znalazło na to sposób. Przynajmniej w odniesieniu do popularnych modeli i w 100% fabrycznych. Tworzą filie (taka powstała 2tyg temu u mnie w Legnicy)gdzie współpracujący zakład zgrywa dane sterownik z danego sprzętu, wysyła je do MOTO TUNE, tam je modyfikują-odsyłają z powrotem i tu już na miejscu od nowa wgrywają .Całość to jeden dzien....
Podaj jeszcze namiary na ten u ciebie w Legnicy..., mam 300km, trochę dużo ale w 90% na S3.
Rower>Ogar50>Virago250>Viargo535>Intruder600>Intruder800>BMW RS1150>BMW R1200C>V-Strom 1050
A co pytac:)Viciv pisze: ↑02 sie 2026, 17:38Podpytaj proszę o podobny warsztat współpracujący z Moto Tune w Szczecinie lub okolicy..., może w Gorzowie jest lub w kierunku wschodnim od Szczecina. Piła?addamlca pisze: ↑01 sie 2026, 12:20Ale MOTO TUNE znalazło na to sposób. Przynajmniej w odniesieniu do popularnych modeli i w 100% fabrycznych. Tworzą filie (taka powstała 2tyg temu u mnie w Legnicy)gdzie współpracujący zakład zgrywa dane sterownik z danego sprzętu, wysyła je do MOTO TUNE, tam je modyfikują-odsyłają z powrotem i tu już na miejscu od nowa wgrywają .Całość to jeden dzien....
Podaj jeszcze namiary na ten u ciebie w Legnicy..., mam 300km, trochę dużo ale w 90% na S3.
www.mototune.com.pl/kontakt/
No niby tak, dzięki.
Rower>Ogar50>Virago250>Viargo535>Intruder600>Intruder800>BMW RS1150>BMW R1200C>V-Strom 1050