Mały update co zostało zrobione 8)
Sorki za "przewrócone" zdjęcia ale coś mi fotosik sam poprzewracał...
Poza rzeczami mechanicznymi zabrałem się za elektrykę
Pod kanapą był jeden wielki bałagan z kablami od chińskich halogenów, starego alarmu etc...Najpierw sprawdziłem co do czego a później wszystko wywaliłem
Założyłem nowy włącznik i porządne halogeny do tego kupiłem sterownik regulujący tryby świecenia od stałego po strobo. Mała rzecz a cieszy
Chciałem podłączyć wszystkie urządzenia przez wyżej w postach wspomnianą skrzynkę bezpieczników ale niestety była za duża bo nie chciałem marnować miejsca w schowku i chciałem umiejscowić nad ABSem. Żeby się zmieściło musiałem ściągnąć przykrywke i wszystko było ok dopóki nie włożyłem dla testu pierwszego bezpiecznika...niestety kanapa sie nie zamykała
I tak oto zostało puszczone przez przekaźnik ale podłączone trochę w inny sposób a bezpieczniki zostały na przewodach. Z boku widać mały sterownik halogenów.
No i założyłem olejarkę. Całkiem fajna

Zalałem ją olejem Scottoiler, bo zostało mi pół butli. Montaż taki trochę partyzancki ale jest

Nie zakładałem włącznika bo póki co nie chciałem nigdzie wiercić ani zakładac dodatkowej blaszki przy kierownicy, bo i tak właściwie sie go nie używa. Dlatego został pod kanapą przy sterowniku. Jak stwierdzę, że by się przydał na zewnątrz, to go gdzieś zamontuje. Natomiast oryginalny uchwyt czujnika przy kole nie pasował, dlatego taka prowizorka. Ale jak to mówią prowizorka jest najtrwalsza
Sterownik:
Pompka:
Zbiorniczek:
No i oczywiście wlepka klubowa na szybce
Także przez zimę zostało założone kilka rzeczy:
- lusterka z Z1000
- wspomniany nowy napęd
- uchwyt do navi Marselusa
- navigacja
- nowe halogeny plus sterownik i włącznik
- olejarka Q-Man oiler
- podłączenie wszystkiego przez przekaźnik