Ogłoszenie duszpasterskie
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Chciałem poinformaować, że znalazł się chętny i chętna, któremu pomoże kolejny chętny w organizacji jesiennego zlotu.
Termin i miejsce zlotu zostanie ogłoszone na zlocie w Skokach Dużych
*Tak naprawdę termin zlotu jest już na forum ale znaleźć nie jest tak łatwo
Odnowienie kufra centralnego
Odnowienie kufra centralnego
Witam
pozasezonowe dopieszczanie motocykla czas zacząć. Czy ktoś kiedyś próbował odnowić porysowany kufer? Potrzebuje coś zrobić z kufrem bo wygląda paskudnie. Oklejać , malować , szpachlować? Może ktoś coś poradzić? 
Re: Odnowienie kufra centralnego
Ja swój stary kufer (plastyk) siekłem sprayem strukturalnym do zderzaków samochodowych.Fotek niestety nie mam,ponieważ samego kufra też już niema 
Motocykl jest jak Media Markt,Nie dla idiotów!
DL650 K4
DL650 K4
jak chcesz mogę Ci walnac hydrografike na niego ale wpierw trzebaby było uzupełnić ubytki 
Jacka pomysł tez jest zajebiaszczy
Jacka pomysł tez jest zajebiaszczy
- Antyks
- Administrator
- Kontakt:
Lakier strukturalny do dobry pomysł na odnowienie kufra. Ale ubytki mimo wszystko trzeba uzupełnić.
Lakier strukturalny zakupiony . z chęcią zobaczyłbym jak wyglądają " próbki" hydrografiki 
nie no nie specjalista ale powoli coraz lepiej mi to idzie 
Tutaj po przetestowaniu (zmarnowaniu) kilu arkuszy wkońcu wyszedł mi w miare zadowalający efekt
osłona tłumika w carbonie
Zeby nie było aż tak kolorowo macnąłem przy rozciąganiu folii wilgotna rękawiczka strone doklejana do powierzchni i stąd pojawiły sie prawdopodobnie kropki. Dodatkowo na orginalnym lakierze osłony hydro spływała i konieczne było jej przytarcie i połozenie podkładu i dopiero po tym efekt sie utrzymał.
Efekt mi jednak wystarczyłi zrobiłem już klar na to. Czeka juz założenie na motka i przytarcie papierem wodnym i polerka
hydro
Tutaj po przetestowaniu (zmarnowaniu) kilu arkuszy wkońcu wyszedł mi w miare zadowalający efekt
osłona tłumika w carbonie
Zeby nie było aż tak kolorowo macnąłem przy rozciąganiu folii wilgotna rękawiczka strone doklejana do powierzchni i stąd pojawiły sie prawdopodobnie kropki. Dodatkowo na orginalnym lakierze osłony hydro spływała i konieczne było jej przytarcie i połozenie podkładu i dopiero po tym efekt sie utrzymał.
Efekt mi jednak wystarczyłi zrobiłem już klar na to. Czeka juz założenie na motka i przytarcie papierem wodnym i polerka
hydro
Nie mogę otworzyć linku wyskakuje mi :Błąd 404,też tak macie czy tylko u mnie kicha?
DL650 K4
DL650 K4
teraz OK
Ładnie wyszło
Ładnie wyszło
DL650 K4
DL650 K4
Stasiu a te plamki widoczne na zdjęciach w pierwszym rzędzie to co to jest jakieś pęcherzyki czy cóś?
W życiu musi być i dobrze i źle, bo kiedy jest tylko dobrze to niedobrze.
DL 650 2006 oraz DL 650 2011
DL 650 2006 oraz DL 650 2011
To były pęcherzyki - prawdopodobnie wilgoć z rękawiczki (wcześniej poprawiałem ułożenie folli i zamoczyłe) skapnęła na folie i przy nakładaniu to zostało od wewnątrz i pykło. Postanowiłem że juz tego nie ruszam bo - dodaj to orginalności (mozna uznać za lenistwo) - jest jescze jedno miejsce skazy ale też mi pasuje z tej samej zasady.Trevor pisze:Stasiu a te plamki widoczne na zdjęciach w pierwszym rzędzie to co to jest jakieś pęcherzyki czy cóś?
Po założeniu na motka jednak nie będę polerował i chyba następnym razem pójde w matowy klar bo błyszczy się jak psu jajca
https://goo.gl/photos/fipVKZGdnRzuiGmH6
Jak mocno , jaki kufer, foto?Gerth pisze:Witampozasezonowe dopieszczanie motocykla czas zacząć. Czy ktoś kiedyś próbował odnowić porysowany kufer? ...
DL650 AK8
W sumie powiedziałbym że obrysowany jest trochę, głównie przy listwie przy zamku, kufer centralny suzuki. Czekam na chwilę wolnego i wrzucę zdjęcia przed i po 
To widzę ,że znalazłeś metodę, chciałem podpowiedzieć metodę z opalarką , ale do gołego plastiku , lecz trzeba zachowac dużą ostrożnośc bo można zrobić sobie kufer w ciapki, najlepiej popróbować np na spodzie kuferka , nawet zrobić sobie małą ryskę i zobaczyć jak się zamskuje, w linku troche opisana metodaGerth pisze: .... Czekam na chwilę wolnego i wrzucę zdjęcia przed i po
http://jadewblasku.pl/regeneracja-plastiki-opalarka
- Ocena: 5.88235%
DL650 AK8
Ciekawa metoda lecz pewnie znając moje umiejętności kufer znacznie by zmienił swoje naturalne kształty