oskar zmaiana motocykla

Miejsce do pogaduszek i dzielenia się doświadczeniem o motocyklach innych niż V-Strom.
Awatar użytkownika
Oskar
A+B+C+D

oskar zmaiana motocykla

Post autor: Oskar »

Witam przeszedłem na inny dział jak prosił bodajze jaron jestem tutaj poraz 1 a jestemtutajbo powaznie mysle nad kupnem v stroma 650 nowki adventure 650x cos takiego czyli na szprychach spzredaje swoja tereske 1200 mam 178 wz 79 waga 48lat jezdze motocyklami 40 lat zjezdziłem chyba cała europe moe z 3 4 kraje zostały wiekrobi swoje teresakpoprostu jest za Ciezka i jakjuz pisałem trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonnanym izmienic na cos mniejsze go lzejszego i takie modele biore pod uwage v stroma 650x cena super oczywiscie wszystki nowki taiger 800 gs 850 troche drogo mala tenerka hm pare rzeczy mi sie niepodoba podejrzewam a jestempewny ze zadwa lata takjak z afryka zmienia duzo w niej robie rocznie okolo 10 tys czasami 12 tys m duzo jezdze szuttrami białorusi ukrainy rosji mieszkam w białymstoku wiec mam blisko hihi pomozecie .......... przepraszam za błedy

Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu

Awatar użytkownika
Oskar
A+B+C+D

Re: oskar zmaiana motocykla

niebiore po uwage takich 250 jak honda 500 jak beneli itd w tym przedziale 650 700 900 kurcze ciezko 750 gs raczej nie triumf tiger bogato wyposazony tyłek grzeja manetki grzeja tempomat 4 tryby jazdy 95 koni cos mnie korci w nim

Awatar użytkownika
Oskar
A+B+C+D

Chcem taka prawdziwa opinie poznac na temat nowego v stroma 650x 2019 rok jak ktos jezdzi lagimi sie w nimniepodobaja niema zadnej regulacji jak to hamuje jak pod wiatr i z boku wiatru silnik jest ok jak na szutrach kierownica jest do podniesienia widze odrazu ale to ni problem jak plastiki po myciu karcherem lakier zostanie ma 2 tryby jazdy abs kurde za 35000 tysia naprawde bije konkurecje na głowe a czy kupujecie dla ceny czy naprawde jest ok a moze jakacena taka jakosc

michał_k
A2

Post autor: michał_k »

WTF....Zadałeś tyle pytań i w taki sposób że nie wiadomo co i jak Ci odpowiedź!

DL 650 V-STROM => R1200GS => V-STROM 1000 XT => Tracer 900 GT => T12 Z => T12 ZE => Versys 1000 SE => R1250GS => SCRAMBLER 1200 XE => V-STROM 650 XT

Awatar użytkownika
staszek_s
A+B+C+D+E+T

Post autor: staszek_s »

Chłopie używaj znaków przestankowych, bo tego się nie da czytać. I nie chrzań o wieku bo ja mam parę lat więcej, dopiero co kupiłem tysiąca a Tereski w przyszłości nie wykluczam Dopóki zdrowie pozwala to nie wolno się poddawać.
Co do meritum to nowy mały DL to fajna maszynka, przejedź się testówką to zobaczysz, w tej cenie niczego lepszego się nie dostanie a do latania solo jest super.
Ocena: 5.88235%

Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS

Awatar użytkownika
Oskar
A+B+C+D

Przepraszam za moje pismo słaby jestem w tych komputerach czy ktoś zmieniał lagi w nowym v_stronie na np wp to bym zmienił słabe są

Awatar użytkownika
motif
A+B+C

Post autor: motif »

Oskar pisze:Przepraszam za moje pismo słaby jestem w tych komputerach czy ktoś zmieniał lagi w nowym v_stronie na np wp to bym zmienił słabe są
a do czego są słabe...

Awatar użytkownika
Oskar
A+B+C+D

Panie Staszek zrobiłem Tereska 50 tysia i jest to ciężka maszyna do jazdy turystycznej po czarnym z daleka od miasta i twardy szuter dorosłem do tego że jest dla mnie zaciezka

Awatar użytkownika
lukas76
A+B+C+D+E+T
Kontakt:

Post autor: lukas76 »

Oskar, ale po co zmieniać lagi w nowym motocyklu? Do czego ten motocykl ma być? Jak do jazdy po asfalcie i czasami na zjazd z na drogi szutrowe, jakiś delikatny teren to nic zmieniać nie musisz a jak chcesz motocykl do terenu, błota typowego offroadu to DL się nie nadaje. Jeżeli masz zamiar jeździć drogami szutrowymi w delikatnych terenach, to boczny Wiatr też nie ma znaczenia, tak samo jak przednia ochrona przed wiatrem

Ponowne przyjęcie do Mniejszości Niemieckiej 🤣
BMWał
[media]https://www.dampfbier.de/[/media]

Awatar użytkownika
Oskar
A+B+C+D

Do jazdy w terenie czytam oglądam i prawie każdy z testujących mówi pisze że dobijaja

Awatar użytkownika
Oskar
A+B+C+D

Abs jest jakiej firmy v stromie i jaka jest jakoś plastikow

Awatar użytkownika
lukas76
A+B+C+D+E+T
Kontakt:

Post autor: lukas76 »

Do jazdy w terenie to bym tego motocykla nie kupił, za ciężki, nie te zawieszenia. To nie moto w teren!!!!

Ponowne przyjęcie do Mniejszości Niemieckiej 🤣
BMWał
[media]https://www.dampfbier.de/[/media]

Awatar użytkownika
Ciok
A+B
Kontakt:

Post autor: Ciok »

Dojazdywteren najlepszytojest elektryk. Maszkontakt z przyroda. Ja preferuje elektryk do jazdy po Puszczy Kampinowskiej.

Obrazek
Pozdrawiam. Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy.
Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto

Awatar użytkownika
motif
A+B+C

Oskar pisze:Do jazdy w terenie czytam oglądam i prawie każdy z testujących mówi pisze że dobijaja

dobijają powiadasz? to oglądnij to video 8-)

to nie moto generalnie w cięższy teren ale jak się chce to można, a fabryczne zawieszenie całkiem przyzwoite jest.
Jak cięgnie bardziej w teren to polecam nową yamahę T7 a nie v-stroma.

Awatar użytkownika
Old Donkey
A+B+C

Post autor: Old Donkey »

ja bym się bał ale jak ktoś potrafi to na cięższym 1000 też w teren da radę choć jak widać można się wywalić :

merc
A

Post autor: merc »

W teren lepsza jest T7 , honda cb 500x moim zdaniem też bo lekka.
Zasadniczo z motocyklami w terenie jest tak, że to kierownik ogranicza maszynę a nie odwrotnie.

DL 650 XT 2016 i honda CB 1300 2013

Awatar użytkownika
Lord
A+B+C+D+E+T

Post autor: Lord »

motif pisze:
Oskar pisze:Do jazdy w terenie czytam oglądam i prawie każdy z testujących mówi pisze że dobijaja

dobijają powiadasz? to oglądnij to video 8-)
Jakby ci tu powiedzeć jak ogladam to dobijaja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

DL650A L8

prebenny
A+B+C

Post autor: prebenny »

Umówmy się to nie są motocykle do hardcorowego offroadu niezależnie od kitu wciskanego przez panów z marketingu ;)

Da się tym w terenie jechać ale raczej 'lekkim' niż 'hardcorowym' :)

Kymco Downtown 350i

Awatar użytkownika
motif
A+B+C

prebenny pisze:Umówmy się to nie są motocykle do hardcorowego offroadu niezależnie od kitu wciskanego przez panów z marketingu ;)

Da się tym w terenie jechać ale raczej 'lekkim' niż 'hardcorowym' :)
dokładnie, mój v-strom nie zobaczy terenu żadnego - od tego mam KTM'a czy tenerke.

Awatar użytkownika
Oskar
A+B+C+D

Motifobejrzałem kurcze nieźle wywija dzięki za film codziennie myślę ale na spokojnie czytam wasze uwagi i poprostu koledzy proponuje jakieś rozwiązania logo są takie fora żeby ze sobą merytorycznie porozmawiać jak wiecie wcześniej pisałem jeżdżę tenerka duża i za....zazwyczaj zmieniamy z mniejszego na większy silnik umnie odwrotnie to co chciałem zobaczyć w Europie zobaczyłem mieszkam w Białymstoku cały czas ciągnie mnie do Rosji Białorusi Ukraina Mołdawia Kazachstan byłem w tych wszystkich krajach jeżdżąc po czarnym tylko ale koledzy niedawno śmiałem szutrami Litwy przy samej białoruskiej granicy potem Białorusią do domu szutrami i przez następne życie i da Bóg pożyć chcemy jeździć po największych zadupiach i Tereska uwierzcie jest za ciężka dlmnie na wiosnę wchodzi nowe malowanie v stroma czarny ze złotymi felgami szprychy myślę o nim tak samo wchodzi 1050 nowy v strom fajna maszyna już do 3 4 motocykli zwezylem wybór chodzi mi po głowie Taiger 800 ale silnik v stroma mnie przekonuje .... Zawsze dużo zmian robię w motocyklu może nie zmian ale podsiebie go urabiam może uda mi się wrzucić zdjęcie moje Teresy Panowie szukam też kolegi do wyjazdu w głąb Rosji myślę o drodze Irkuck i dalej do Magazynu może ktoś ma takie plany wszędzie jeżdżę sam trochę z kolegą ale kumpel odpada a sam aż tak trochę poraz pierwszy. panikuje

ODPOWIEDZ

Wróć do „Motocykle niesłuszne (czyli nie V-strom)”