Ogłoszenie duszpasterskie

Informacje o XV zlocie Suzuki V-strom : topic7844.html

Zapisy : topic7845.html

Są jeszcze wolne miejsca, można się zapisywać

Moja opinia po prawie 12 tyś km

Tu przedstawiamy nasze motocykle
kant84
AM

Moja opinia po prawie 12 tyś km

Post autor: kant84 »

Cześć
Już się witałem na forum w zeszłym roku więc chciałem się podzielić moimi wrażeniami po 1 sezonie.
Od kwietnia 2019 jestem szczęśliwym posiadaczem 650ki z ABSem. Jest to mój pierwszy motocykl w dorosłym życiu i uważam, że lepiej trafić nie mogłem. Kilka małych faktów z wyposażenia: kufer centralny GIVI + boczne Givi Kappa, gmole, ładowarka USB, ciemna szyba LOSTER, Scottoiler, akcesoryjna metalowa osłona silnika, poszerzenie stopki bocznej no i dostałem od sprzedawcy 2 nawigacje TomTom Rider a więc praktycznie komplet. Przebieg w dniu zakupu 56tyś a do zrobienia tylko był olej oraz wydawało mi się, że łożysko w kole przednim - po wymianie stwierdziłem, że to dźwięk opon :D. Z motocykla jestem mega zadowolony tj, jest bardzo wygodny zarówno solo jak i z plecakiem, delikatny w prowadzeniu oraz bardzo przewidywalny, ma niskie spalanie i jest (oby tak dalej) bezawaryjny. Jedyne co do tej pory zrobiłem to 2x wymiana oleju, filtry i klocki tył. Teraz stoi rozebrany w garażu i zamierzam zmienić płyn hamulcowy i sprawdzić zawory + od razu zerknę do PAIR.
W zeszłym sezonie zrobiłem prawie 12 tyś km z czego 90% to asfalt a reszta to trochę dróg gruntowych. Trzeba przyznać, że jest wygodny zarówno na dłuższe trasy jak i do latania po mieście - jest bardzo zwrotny i wyważony przez co przeciskanie się między samochodami nie sprawia, że nie mam kropli potu na czole :D. Czy czegoś mu brakuje? Troszkę mocy w jeździe z plecakiem i to tyle. Komu bym go polecił? Jest to wyśmienita maszyna zarówno dla świeżych jak i doświadczonych, dla tych co się nie znają na mechanice (bo on się nie psuje). Muszę przyznać, że przyciąga oko bo przechodniów. Z modyfikacji, które dostał to tylna lampa led, białe klosze kierunkowskazów i lekko przyciąłem końcówkę wydechu aby ładnie warczał :D Póki co bardzo rzadko odwiedzam forum i jest to chyba spowodowane bezawaryjnością ale w końcu nie tylko po to tutaj się spotykamy prawda ;) ?
IMG_20190603_210159.jpg
Ocena: 5.88235%

DL650, AK7 Black Matt Diablo :twisted:

Awatar użytkownika
Tomek 69
A+B

Re: Moja opinia po prawie 12 tyś km

Post autor: Tomek 69 »

Ładny okaz życzę dalszego bezawaryjnego nawijania tysięcy kilometrów tyle samo powrotów co wyjazdów. Szerokości LWG

Romet, Ogar, CZ 175, Suzuki Bandit 400 i obecnie od maja 2018 V-strom DL650 k 5 czarny oraz DL 650 z 2024 roku model 2025 niebieski

Gaspar75
A+B

Post autor: Gaspar75 »

Prezentuje się godnie!
Najważniejsze że jesteś zadowolony.
Powodzenia

Suzuki DL 650 AK8 --> Dl 1000 AL8--> DL1050

Awatar użytkownika
Oskar
A+B+C+D

Post autor: Oskar »

Część ciemna szyba nieprzeszkadza Ci ja miałem w Varadero podobną i zmieniłem ,wieczorami parę razy jechałem i było niekomfortowo a ogólnie ładny egzemplarz szerokości

Lepszy głupiec wędrujący po świecie niż mędrzec siedzący w domu

rcs1
A

Post autor: rcs1 »

Ja swój kupiłem w czerwcu ub. roku, przejechałem przy pełnym zadowoleniu 10 tys. Doposażenie:
- stopka centralna rm-g
- mocowanie sw-motech i uchwyt telefonu RAM Finger Grip
- poszerzenie stopki bocznej no name
- deflektor nie pamiętam jakiej firmy
- podwójne gniazdo ładowania
- pierścień Givi do tankbagów
- ledy boczne
- slidery ochronne na gmole
Z tematów serwisowych typowe sprawy: wymiana przedniej opony, olej, płyn hamulcowy, regulacja naciągu łańcucha, smarowanie linek i klamek. Rygorystyczne sprawdzenia nie wykazały potrzeby jakichkolwiek napraw.

Miałem jeden zonk, kiedy wiatr przewrócił mi moto na parkingu i było prostowanie kierownicy i śruby prawego ciężarka kierownicy, plus kosmetyka zadrapania na gmolu. Poza tym nic.

Jeśli chodzi o ogólne wrażenia, to są takie jak Twoje. Poręczny, sprawny, zwrotny, niezawodny sprzęt. Gabaryty odpowiednie do mojego wzrostu 180 cm. Wygodna pozycja. Czasami przydałoby się więcej mocy i płynności na niskich obrotach. Nie jest to półka premium, ale solidny daily driver.

Przed zakupem chyba z pół roku albo dłużej czytałem to forum i to pomogło mi skonkretyzować swoje oczekiwania. DL650 wypełnił je w stu procentach.

Andrzej
Honda CBF500 > Yamaha XJ6 Diversion F > DL650A C7

scyzor_2007
A+B

Post autor: scyzor_2007 »

ładna sztuka gratuluje

kant84
AM

Post autor: kant84 »

Oskar pisze:Część ciemna szyba nieprzeszkadza Ci ja miałem w Varadero podobną i zmieniłem ,wieczorami parę razy jechałem i było niekomfortowo a ogólnie ładny egzemplarz szerokości
Szyba na zdjęciu wygląda na bardzo ciemna a w rzeczywistości jest inaczej. W nocy wszystko dobrze widać.

DL650, AK7 Black Matt Diablo :twisted:

Awatar użytkownika
Struna
A+B+C+D+E+T
Kontakt:

Post autor: Struna »

A co Ty Oskar przez szybę patrzysz jak jedziesz ?

DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl

Awatar użytkownika
Voyager
A+B

Post autor: Voyager »

Sprzęt prezentuje się doskonale, bardzo bojowo. Cieszę się, że jesteś z niego zadowolony. Według mnie to trochę taki solidny młotek, prosty, nieskomplikowany, mało subtelny, za to niezawodny i bardzo skuteczny do zadania, dla realizacji którego został wyprodukowany. A przez szybę to i też czasami spojrzeć trzeba ;)

Romet Kadet -> Romet Ogar 200 -> Junak 901 -> Honda Varadero 125 -> Suzuki V-Strom DL650XT L8 -> Suzuki V-Strom DL650XT M0

Awatar użytkownika
DZEPETTO
A2

Post autor: DZEPETTO »

Ładnie wygląda
kufry i szyba to kwestia gustu
Ja Lostera już nie kupię. Miałem na poprzednim motocyklu i wywaliłem bo przy większych prędkościach falowała strasznie
Ciemne szybsko fajnie wygląda, ale trzymam tu stronę Oskara
Powodzenia w kolejnym sezonie

Komar 3 --> MZ 250 TS --> SUZUKI GSX600F --> SUZUKI DL1000 V-Strom K7

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Motocykle”