Dławiący się silnik w Dl 1000
Re: Dławiący się silnik w Dl 1000
Tak jest napisane żeby serwis zarobił. Jeśli ktoś robi 6 tys km rocznie być może na czas żeby się tak bawić. Ten kto robi 26 podchodzi do tego nieco realniej.
W autach świece robią ponad 100tys km i tam nikt nie zagląda co 6 tys km.
W autach świece robią ponad 100tys km i tam nikt nie zagląda co 6 tys km.
V-strom 650 K5
- Old Donkey
- A+B+C
dwa razy użyłem tego, butelka starcza na 70 litrów benzyny czyli 3 zimowania motocyklahaqqax pisze: Dolewacie stabilizatora do paliwa na zimę? Bo wątpię, żeby ktoś wylewał paliwo
I jakis stabilizator polecacie? (lub nie)
- Ocena: 5.88235%
Robią, ale dlatego że są platyny lub irydy seryjnie, niklówka tyle nie zrobi.Suszny pisze: W autach świece robią ponad 100tys km i tam nikt nie zagląda co 6 tys km.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Zawsze na zimę dolewam jakiś cudowny specyfik Motula, jedna buteleczka wystarczyła na parę zim. Do tego paliwo pod korek.
- Ocena: 5.88235%
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 czyli Mniejszość Niemiecka 
Ja tylko leję do pełna i przez 2-3 miesiące jak stoi to nigdy się nic nie stało.
ETZ 251; TDM 900; DL 1000; KTM 1290 Super Adventure S
Mechanik wysłał mi fotki.W baku było dużo rdzawego szlamu,filtr aż się przygniótł przez to,ze pompa ssała a nie było drożności.Niestety pompa prawdopodobnie się uszkodziła bo po dodaniu gazu ciśnienie spada.Zamóił zamiennik pompy,bo orginał to chyba ponad 1000zl.
W koszu pompy jest filtr właściwy, ten na dole (jak torebka herbaty ekspresowej) to tylko wstępna filtracja.
Także może okazać się zupełnie zbędne kupowanie innej pompy, tylko przebicie filtra wysokiego ciśnienia i montaż zewnętrznego.
Także może okazać się zupełnie zbędne kupowanie innej pompy, tylko przebicie filtra wysokiego ciśnienia i montaż zewnętrznego.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
Qrde i to w moto z 2015r ?
Ja tej zimy profilaktycznie rozebrałem moją pompę z 2006r i wymieniłem filtr na "smoku".
Zbiornik w środku prawie idealny, żadnego syfu nie odnotowałem.
Ja tej zimy profilaktycznie rozebrałem moją pompę z 2006r i wymieniłem filtr na "smoku".
DL650 AK7
Tak kolego.Zostało sprowadzone z Italii.Tylko nie wiem ile czasu stało-widocznie długo z małą ilością paliwaGraffy pisze:Qrde i to w moto z 2015r ?
Ok Koledzy.Motocykl wrócił do świata żywych.Trzeba było jeszcze oczyścić wszystkie połączenia i potraktować je kontaktem,bo moto po czyszczeniu baku jeszcze nie chodziło dobrze.Dalej się dławił po mocnym odkręceniu manetki.Teraz chodzi wspaniale i jestem pod wrażeniem elastyczności silnika.Zmieniłem wydech na Leo Vince i gada teraz super.