Mała turystyczna "szlifierka"
-
scyzor_2007
- A+B
Re: Mała turystyczna "szlifierka"
600 f4i wystarczy ci , wykorzystaj jego moc do końca a się przekonasz co potrafi , mega prowadzenie
- Ocena: 5.88235%
-
kaloryferarz
- A+B+C
Ja miałem XJ6 Diversion z 2009 roku. Przyspieszenie bez porównania lepsze w stosunku do DL650. Ale sprzedałem. Pozycja niewygodna. Vmax też sporo wyższa, nie pamiętam ile jechałem, ale chyba z 200, albo ciut więcej. Na codzienne dojazdy się nie nadaje. Jest po prostu niewygodny. Dlatego przesiadłem się na DL650.
Komar 2350 -> Shadow 500 -> Yamaha XJ6 Diversion -> DL 650 AL9 -> Burgman 400 -> Kymco AK550 Premium
Miałem dr650, gsxf750, vtr1000f, bandita 1200, teraz dl 1000. Zdecydowanie najwygodniejszy z nich to jajko
w trasie spalał około 6l. Przy wzroście 188cm i bojowym bębnie z przodu jeździło mi się nim baaardzo wygodnie, 1100km bez bólu tyłka czy pleców, praktycznie prosta pozycja, silnik ciąnął od dołu, ale zawsze nawet na niskich biegach mogłem odkręcać do spodu i nie zaskakiwał niczym dziwnym. Vtr była troche dzika, ale spalanie 10-11l przy 14litrowym baku to jakiś żart
poza tym była dla mnie za mała i niewygodna. B12 był potulny jak baranek, ale zawiódł mnie skrzynia się zablokowała, skończyło się na szlifie i pomimo naprawy już nigdy nie potrafiłem mu zaufać. Obecnie DL1000 jeździ podobnie jak VTR z tym że nie gubi trakcji albo nie podnosi koła tak łatwo.
Najbardziej żałuję że sprzedałem moje jajko, to był zdecydowanie najlepszy mój motocykl. Nie miał żadnych przeróbek a był w opór wygodny i całkiem oszczędny.
A DR? Z deerką to zastanawiałem się skąd mogę ją przypchnąć a nie gdzie na niej pojechać

Najbardziej żałuję że sprzedałem moje jajko, to był zdecydowanie najlepszy mój motocykl. Nie miał żadnych przeróbek a był w opór wygodny i całkiem oszczędny.
A DR? Z deerką to zastanawiałem się skąd mogę ją przypchnąć a nie gdzie na niej pojechać
Coś Ci sporo opalała, no chyba że cały czas pełny ogień - choć ciężko mi sobie to wyobrazić na tym motocyklu.
Poliftowe miały większy zbiornik - ale fakt, toto jest dosyć dzikie i paliwożerne.
DL 650 AK7, DRZ 400S - http://www.gcstuning.pl
- Smerfciamajda
- A+B+C+D
Jajkiem 750 jeździłem, potwierdzam bardzo wygodny, jak nie plastik.
Nowy GSXF tez tak fajnie wygląda, bardziej jak Bandit w szlafroku.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nowy GSXF tez tak fajnie wygląda, bardziej jak Bandit w szlafroku.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie nie, absolutnie nie było pełnego ognia cały czas. To już było jak sie ogarnąłem
Moja poprzednia schodziła poniżej 8-ki bez problemu, a też dronbny czy lekki nie jestem
Ale trzeba zaznaczyć że była w kapitalnym stanie. Na hamowni pokazała 109.5 konia, więc praktycznie seryjne parametry. Obecna już nie jest taka super, ale nadal może zaskoczyć niezamierzonym podniesieniem koła
Ale trzeba zaznaczyć że była w kapitalnym stanie. Na hamowni pokazała 109.5 konia, więc praktycznie seryjne parametry. Obecna już nie jest taka super, ale nadal może zaskoczyć niezamierzonym podniesieniem koła
Podnoszenie koła albo gubienie trakcji po odwinięciu na wyjściu z ronda to było coś extra
I sposób w jaki podnosiła koło, delikatnie i bez dramatu nagle kierownica traciła jakikolwiek opór
A tak w ogóle to teraz wyczaiłem, że jeśli Ty to Ty, to w takim razie chipowałeś mi kiedyś focusa
A tak w ogóle to teraz wyczaiłem, że jeśli Ty to Ty, to w takim razie chipowałeś mi kiedyś focusa
No może nie akurat ja osobiście, bo ja rzadko bywam na warsztacie, ale kto wie - może akurat wtedy byłem.
Mały świat
Mały świat
A co sądzicie o GSXR 600 K1-K3 jako dodatek do DL650?
Idzie tym pojeździć też po małych torach? Też podobnie szukam jak autor czegoś, co podniesie poziom adrenaliny. Choć nie wiem czy nie lepiej kupić Pitbike supermoto i skupić się na technice...
Honda CBF 500 -> Suzuki DL650XT 2016
Wybierz się na jakiś tor na pitbike (zazwyczaj można wypożyczyć). Zobaczysz czy Ci pasuje taka rozrywka.
- Ocena: 5.88235%