Czyli na codzien jezdzisz bardziej wspolczesnym. Ehe. Pewnie czytales o tym Mesiu ktory mial dolozony katalizator:
https://spidersweb.pl/autoblog/mercedes ... ja-spalin/
" Trzeba tylko zaznaczyć, że (o ile mój ubogi język niemiecki pozwolił na odpowiednie tłumaczenie) testowa Beczka miała dołożony katalizator."
Porownanie oczywiscie z autami ktore w wiekszosci maja naped na cztery kola, a nie jak beczka tylko na tyl. Duzo, dzuo mocniejszymi autami. Z jakiegos powodu nikt juz nie kupuje wolnossacego diesla, prawda? Z jakiegos powodu - ciekawe jakiego.
Dalej gosc znowu porownuje do Eklasy 4Matic z 3litrowym 6 cylindrowym dieslem. I jeszcze pisze "Może i mowa tu o różnych pojemnościach, ale to nadal wóz tej samej klasy." - dlaczego Vstrom 650 z 2018 generuje tylko 80 gramow CO2, jak 1000 z tego samego roku az 92 gramy CO2? A ilez wygeneruje Vstrom 250 - przeciez to tez klasa adventure!!! Tylko 62g CO2 mosci panowie! Toz to spisek, przeciez to woz tej samej klasy. E220d z 2018 juz produkuje 139g CO2, a mocy oferuje duzo, duzo wiecej niz beczka, ale to juz by sie redaktorkowi nie wpisalo w agende...
Artykul pisany typowo pod publiczke, i z dla ludzi z gory okreslonymi pogladami, zeby mogli przyklasnac. Nawet tekst "japa tam z tyłu" pokazuje poziom dziennikarstwa. Juz nie wspomne o tym, ze wiekszosc ludzi ktorzy maja grata z tamtych lat (albo nawet i nowszy) pierwsze co robi w PL jak katalizator albo DPF sie zepsuje - to go wycina. Nie doroslismy w Polsce nawet jeszcze do myslenia ekologii.
Gdyby ludzie nie chcieli coraz taniej coraz przyjemniejszych w jezdzie sprzetow, nikt by ich nie produkowal. Roznica jest tez chocby w bezpieczenstwie jakim daje AWD...
"Jam jest Latający Potwór Spaghetti. Nie będziesz miał innych potworów przede Mną. (Potem możesz mieć; tylko zabezpiecz się). Jedynym Potworem, który zasługuje na pisanie wielką literą jestem Ja!" Nieokreślona liczba NIE-Przykazań a Sugestii