Tak emigranci na świecie mieszkają u kogoś pokątem
Motocykliści na granicy z Białorusią.
Iżu i nowe zasady migracji
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Re: Motocykliści na granicy z Białorusią.
- Ocena: 5.88235%
DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS --> brak --> CRF1100 ATAS DTC
Wiecie. Jest jeszcze jedna rzecz o której ani media, ani rządzący nie mówią, o której się zapomina. Praktycznie cała nasza wschodnia granica (i z Białorusią i z Ukrainą) jest jednocześnie granicą całej Unii Europejskiej. I my, jako Polacy mamy zobowiązania do UE aby tej granicy pilnować. I niestety to my obrywamy za to rykoszetem w przypadku jakieś wtopy. I tu mamy taki przykład tego.
Owszem, ci ludzie przeżywają tragedię. I to podwójną. Bo najpierw musieli uciekać ze swojego kraju objętego działaniami wojennymi. A potem zostali wykorzystani do politycznych zagrywek. A niestety nasze media podłapały temat i w zależności od stacji kreują wygląd sytuacji. Nie dziwię się że @Pizzaro chce tam jechać i zobaczyć na własne oczy jak to wygląda na prawdę ale robienie tam zlotu jest bezsensownym pomysłem. Jak chcesz jedź tam sam i zdasz relacje. O ile się dostaniesz w ten rejon. A moim zdanie się nie dostaniesz nawet w pobliże. Przez kilka lat pracowałem w firmie naprawiającej sprzęt w SG. I jeździłem po wszystkich placówkach Bieszczadzkiego oddziału SG. I nie raz widziałem jak straż była postawiona w stan najwyższej gotowości. Wtedy jadąc z Ustrzyk Dolnych do Górnych na odcinku 50 kilometrów na głównej drodze potrafiłem być kontrolowany 6 razy. Dlatego też uważam że nie ma co się tam w ogóle pchać. SG i tak ma pełno pracy z mediami i politykami żeby im jeszcze dokładać ciekawskich motocyklistów.
Owszem, ci ludzie przeżywają tragedię. I to podwójną. Bo najpierw musieli uciekać ze swojego kraju objętego działaniami wojennymi. A potem zostali wykorzystani do politycznych zagrywek. A niestety nasze media podłapały temat i w zależności od stacji kreują wygląd sytuacji. Nie dziwię się że @Pizzaro chce tam jechać i zobaczyć na własne oczy jak to wygląda na prawdę ale robienie tam zlotu jest bezsensownym pomysłem. Jak chcesz jedź tam sam i zdasz relacje. O ile się dostaniesz w ten rejon. A moim zdanie się nie dostaniesz nawet w pobliże. Przez kilka lat pracowałem w firmie naprawiającej sprzęt w SG. I jeździłem po wszystkich placówkach Bieszczadzkiego oddziału SG. I nie raz widziałem jak straż była postawiona w stan najwyższej gotowości. Wtedy jadąc z Ustrzyk Dolnych do Górnych na odcinku 50 kilometrów na głównej drodze potrafiłem być kontrolowany 6 razy. Dlatego też uważam że nie ma co się tam w ogóle pchać. SG i tak ma pełno pracy z mediami i politykami żeby im jeszcze dokładać ciekawskich motocyklistów.
- Ocena: 23.52941%
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
@gorghu dodalbym że na zewnętrzne granice sklada się cała Unia, do tego na domy azylantów. Tak specjalnie wrzucam żeby nie było pseudo argumentów a propos kosztów czy też przyjmowania we własnym domu...
-
kaloryferarz
- A+B+C
@crimson wiem, zdążyłem się zorientować, odkąd tutaj jestem, że @Oskar lubi se przecinka nie postawić
Dlatego, dałem tam uśmiech na końcu.
Wracając do tematu tych nachodźców z afganu, co to w parę dni pokonali na nogach kilka tysięcy km do polskiej granicy - powinniśmy spełnić żądania niemieckie sprzed kilkudziesięciu lat i utworzyć korytarz humanitarny. Ba! Nawet udostępnić naszą autostradę na czas tranzytu, albo i linie kolejowe, i wszystkie te setki tysięcy milardów inżynierów, matematyków i dziennikarzy z afganu podwieźć im do reichu
Wracając do tematu tych nachodźców z afganu, co to w parę dni pokonali na nogach kilka tysięcy km do polskiej granicy - powinniśmy spełnić żądania niemieckie sprzed kilkudziesięciu lat i utworzyć korytarz humanitarny. Ba! Nawet udostępnić naszą autostradę na czas tranzytu, albo i linie kolejowe, i wszystkie te setki tysięcy milardów inżynierów, matematyków i dziennikarzy z afganu podwieźć im do reichu
Komar 2350 -> Shadow 500 -> Yamaha XJ6 Diversion -> DL 650 AL9 -> Burgman 400 -> Kymco AK550 Premium
- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
I tak nie chcieliby zostać w tej piskomuniekaloryferarz pisze: ↑28 sie 2021, 14:38@crimson wiem, zdążyłem się zorientować, odkąd tutaj jestem, że @Oskar lubi se przecinka nie postawićDlatego, dałem tam uśmiech na końcu.
Wracając do tematu tych nachodźców z afganu, co to w parę dni pokonali na nogach kilka tysięcy km do polskiej granicy - powinniśmy spełnić żądania niemieckie sprzed kilkudziesięciu lat i utworzyć korytarz humanitarny. Ba! Nawet udostępnić naszą autostradę na czas tranzytu, albo i linie kolejowe, i wszystkie te setki tysięcy milardów inżynierów, matematyków i dziennikarzy z afganu podwieźć im do reichu![]()
Fakt, że jest co typowo polityczna zagrywka Łukaszenki ale niestety - wszyscy w tym wszystkim zapominają o człowieku.
Niestety ale niektórzy szybko zapominają o tym co się działo w sumie w niedalekiej przeszłości. Jak u nas była wojna czy zabory też Polacy uciekali za granicę i wtedy jakoś nikt ich nie deportował z powrotem ani nie trzymał w pasie przygranicznym.
Fakt, że jest co typowo polityczna zagrywka Łukaszenki ale niestety - wszyscy w tym wszystkim zapominają o człowieku.
- Ocena: 17.64706%
Kymco Downtown 350i
Czy niektorzy z tu komentujących nie rozumieją , że jeśli Polska wpuści tą garstkę to za chwilę będą ich tysiące?
Przecież ktoś na tych uchodzcach zarabia dostarczając ich tu.
Czy Białoruś nie może im udzielić azylu?
Czy państwa zachodnie UE nie mogą wysłać autokaru po nich?
Przecież ktoś na tych uchodzcach zarabia dostarczając ich tu.
Czy Białoruś nie może im udzielić azylu?
Czy państwa zachodnie UE nie mogą wysłać autokaru po nich?
- Ocena: 11.76471%
DL 650 XT 2016 i honda CB 1300 2013
Ale co za problem? Jeżeli są to ludzie, którzy uciekają przed wojną, chcą przyjechać, zacząć pracować i ułożyć sobie życie na nowo?
Od razu odpowiem na kolejne 'zarzuty' - tak wiem, że część przyjeżdża po zasiłki, ktoś może za parę lat się wysadzić w powietrze - ale to właśnie od tego w tym kraju mamy służby, które takie osoby powinny weryfikować. A jeżeli ktoś po roku czy 2 nie potrafi się dostosować do 'ogólnie panujących norm' no to wtedy takiego człowieka można deportować z powrotem.
I jeszcze dodam od siebie - ilu Polaków podczas wojny uciekło? Ilu Polaków pojechało do UK czy Niemiec tylko po to żeby wyłudzać socjal? Ilu Polaków u nas w kraju to przestępcy, którzy kogoś zadźgają nożem? O takich rzeczach się nie mówi ale wszędzie są 'czarne owce' nieważne czy mówisz o Afgańczykach czy Polakach.
I kolejna rzecz @merc - śmieszy mnie to trochę Twoje przerzucanie odpowiedzialności. A może Ci im pomogą, a może tamci? A może sam kiedyś będziesz potrzebował pomocy i też wszyscy będziesz się odbijał od ludzi jak piłeczka ping pongowa, może tamci Ci pomogą. A może ktoś inny... Ale na pewno nie ja, bo przecież są inni.
Od razu odpowiem na kolejne 'zarzuty' - tak wiem, że część przyjeżdża po zasiłki, ktoś może za parę lat się wysadzić w powietrze - ale to właśnie od tego w tym kraju mamy służby, które takie osoby powinny weryfikować. A jeżeli ktoś po roku czy 2 nie potrafi się dostosować do 'ogólnie panujących norm' no to wtedy takiego człowieka można deportować z powrotem.
I jeszcze dodam od siebie - ilu Polaków podczas wojny uciekło? Ilu Polaków pojechało do UK czy Niemiec tylko po to żeby wyłudzać socjal? Ilu Polaków u nas w kraju to przestępcy, którzy kogoś zadźgają nożem? O takich rzeczach się nie mówi ale wszędzie są 'czarne owce' nieważne czy mówisz o Afgańczykach czy Polakach.
I kolejna rzecz @merc - śmieszy mnie to trochę Twoje przerzucanie odpowiedzialności. A może Ci im pomogą, a może tamci? A może sam kiedyś będziesz potrzebował pomocy i też wszyscy będziesz się odbijał od ludzi jak piłeczka ping pongowa, może tamci Ci pomogą. A może ktoś inny... Ale na pewno nie ja, bo przecież są inni.
Kymco Downtown 350i
-
kaloryferarz
- A+B+C
Jesteś niestety naiwny wierząc w to, co napisałeś.
i dlatego właśnie, to służby powinny decydować o całej sprawie, a nie publiczka przed tv.
czy właśnie usprawiedliwiłeś przyszłe potencjalne czyny tych bandytów, bo "inni też tak robią"?prebenny pisze: ↑29 sie 2021, 12:39I jeszcze dodam od siebie - ilu Polaków podczas wojny uciekło? Ilu Polaków pojechało do UK czy Niemiec tylko po to żeby wyłudzać socjal? Ilu Polaków u nas w kraju to przestępcy, którzy kogoś zadźgają nożem? O takich rzeczach się nie mówi ale wszędzie są 'czarne owce' nieważne czy mówisz o Afgańczykach czy Polakach.
Istnieje coś takiego jak "porządek miłosierdzia". Chodzi o to, że jeżeli ja pomagam jakiemuś człowiekowi w Afganistanie, a u mnie we wsi jest osoba potrzebująca, to taka sytuacja jest głębokim nieporządkiem. Skrajnym bym nawet powiedział. Ojciec najpierw ma dbać o swoje dzieci i swoją żonę, a dopiero potem może się rozglądać za pomaganiem innym osobom. Jeżeli nie pilnuje swojego, a skupia się na innych, to choćby co robił i jakie to było szlachetne, to jest to głęboko niesprawiedliwe, niemoralne.prebenny pisze: ↑29 sie 2021, 12:39I kolejna rzecz @merc - śmieszy mnie to trochę Twoje przerzucanie odpowiedzialności. A może Ci im pomogą, a może tamci? A może sam kiedyś będziesz potrzebował pomocy i też wszyscy będziesz się odbijał od ludzi jak piłeczka ping pongowa, może tamci Ci pomogą. A może ktoś inny... Ale na pewno nie ja, bo przecież są inni.
A poza tym zastanawiam się, kto ich przewiózł te kilka tysięcy km w tak krótkim czasie, że zaledwie parę dni po tym przewrocie w afganie, oni już tu są, i to konkretnie tu
Komar 2350 -> Shadow 500 -> Yamaha XJ6 Diversion -> DL 650 AL9 -> Burgman 400 -> Kymco AK550 Premium
Nie - pokazuje hipokryzję co to niektórych myślących, że Polacy są święci.kaloryferarz pisze: ↑29 sie 2021, 13:05czy właśnie usprawiedliwiłeś przyszłe potencjalne czyny tych bandytów, bo "inni też tak robią"?prebenny pisze: ↑29 sie 2021, 12:39I jeszcze dodam od siebie - ilu Polaków podczas wojny uciekło? Ilu Polaków pojechało do UK czy Niemiec tylko po to żeby wyłudzać socjal? Ilu Polaków u nas w kraju to przestępcy, którzy kogoś zadźgają nożem? O takich rzeczach się nie mówi ale wszędzie są 'czarne owce' nieważne czy mówisz o Afgańczykach czy Polakach.
Kymco Downtown 350i
Odnośnie pomocy uchodźcom ciekawa wypowiedź osoby, która tym się zajmuje długo - napisała w punktach swoje przemyślenia:
DL 650 AL6 --> CRF 1100 ATAS --> brak --> CRF1100 ATAS DTC
Niektórzy tutaj muszą byc albo całkiem głupi albo ignorancko ślepi jeżeli popierają niekontolowane przekraczanie granic Polski przez pseudo-uchodźców.
Myśle jednak że prędko zmądzreją jak ich żony i córki beda gwałcone przez bandy "uchodzćców" jak w krajach zachodnich już to ma miejsce
od dawna...
Myśle jednak że prędko zmądzreją jak ich żony i córki beda gwałcone przez bandy "uchodzćców" jak w krajach zachodnich już to ma miejsce
od dawna...
Ciekawe, warto przeczytać. Ja uważam, że z problemem uchodźców musimy się zmierzyć i trzeba być na to jak najlepiej się da przygotowanym, to nas nie minie. Klimat się zmienia i coraz więcej miejsc na świecie nie nadaje się do życia, do tego coraz większy problem stanowić będzie woda, o to będą się toczyć wojny. Uchodźcy bedą do nas przychodzili nie setkami tylko setkami tysięcy i żaden płot czy zaorany pas ziemi tego nie załatwi, chyba że chcemy zrobić u nas drugą Albanię z lat 80’ych…crimson pisze:Odnośnie pomocy uchodźcom ciekawa wypowiedź osoby, która tym się zajmuje długo
Yamaha Virago 535 > DL 650 AL5 > DL 1000 L9 > R1200GS
- Old Donkey
- A+B+C
To co się dzieje na świecie jest odgórnie reżyserowane. Media piorą mózgi, szkoły też , samodzielność myślenia uważana jest za zbrodnię. Jeżeli chcemy przetrwać nawet nie jako Polacy ale jako rasa biała to nie możemy się zgodzić na przyjmowanie jakichkolwiek uchodźców.
Cytat wrzucę, chcecie tego ?
[i][b][b]Człowiek przyszłości będzie rasy mieszanej[/b][/b]. Dzisiejsze rasy i klasy będą stopniowo znikać ze względu na eliminację przestrzeni, czasu i uprzedzeń. Eurazjatycko-negroidalna rasa przyszłości, podobna z wyglądu do starożytnych Egipcjan, zastąpi różnorodność narodów i różnorodność jednostek. Zamiast niszczyć europejski judaizm, Europa, wbrew jej woli, uszlachetniła i wykształciła tych ludzi, popędzając ich do przyszłego statusu wiodącego narodu poprzez ten sztuczny proces ewolucyjny. Nic dziwnego w tym, że naród który uciekł z getta-więzienia, stał się duchową szlachtą Europy. Tym sposobem litościwa troskliwa Europa stworzyła nową rasę arystokratów. To się wydarzyło, gdy upadła europejska arystokracja feudalna z powodu emancypacji Żydów [z powodu działań podjętych przez rewolucję francuską].
[/i]
Cytat wrzucę, chcecie tego ?
[i][b][b]Człowiek przyszłości będzie rasy mieszanej[/b][/b]. Dzisiejsze rasy i klasy będą stopniowo znikać ze względu na eliminację przestrzeni, czasu i uprzedzeń. Eurazjatycko-negroidalna rasa przyszłości, podobna z wyglądu do starożytnych Egipcjan, zastąpi różnorodność narodów i różnorodność jednostek. Zamiast niszczyć europejski judaizm, Europa, wbrew jej woli, uszlachetniła i wykształciła tych ludzi, popędzając ich do przyszłego statusu wiodącego narodu poprzez ten sztuczny proces ewolucyjny. Nic dziwnego w tym, że naród który uciekł z getta-więzienia, stał się duchową szlachtą Europy. Tym sposobem litościwa troskliwa Europa stworzyła nową rasę arystokratów. To się wydarzyło, gdy upadła europejska arystokracja feudalna z powodu emancypacji Żydów [z powodu działań podjętych przez rewolucję francuską].
[/i]
Ale do cholery kto tutaj popiera niekontrolowane przekraczanie granic? Przyjąć ich do ośrodka, pozwolić złożyć wniosek i póki wniosek nie zostanie rozpatrzony siedzieć w ośrodku i koniec. Uważasz, że trzymanie ludzi 2 tygodnie w pasie przygranicznym jest dobre?
Kraje zachodnie problem z uchodźcami zgotowały sobie same nie kontrolując przepływu ludzi i wrzucając ich w 'getta' gdzie zamiast poznawać kulture kraju, w którym są i się do niej dostosowywać stworzyli osiedla gdzie rządzą sami sobą.
Warunek prosty - przyjeżdżasz do nas - dostosowujesz się do nas (nie mówię, że mają zmieniać religię ale dostosowanie do 'ogólnych' norm) albo wracasz z powrotem skąd przybyłeś.
delirium pisze: ↑29 sie 2021, 14:15Niektórzy tutaj muszą byc albo całkiem głupi albo ignorancko ślepi jeżeli popierają niekontolowane przekraczanie granic Polski przez pseudo-uchodźców.
od dawna...
Ale do cholery kto tutaj popiera niekontrolowane przekraczanie granic? Przyjąć ich do ośrodka, pozwolić złożyć wniosek i póki wniosek nie zostanie rozpatrzony siedzieć w ośrodku i koniec. Uważasz, że trzymanie ludzi 2 tygodnie w pasie przygranicznym jest dobre?
Kraje zachodnie problem z uchodźcami zgotowały sobie same nie kontrolując przepływu ludzi i wrzucając ich w 'getta' gdzie zamiast poznawać kulture kraju, w którym są i się do niej dostosowywać stworzyli osiedla gdzie rządzą sami sobą.
Warunek prosty - przyjeżdżasz do nas - dostosowujesz się do nas (nie mówię, że mają zmieniać religię ale dostosowanie do 'ogólnych' norm) albo wracasz z powrotem skąd przybyłeś.
Kymco Downtown 350i
@prebenny - ło jezu człowieku, na zachodzie tak si to właśnie zaczło, ściagali ich od obozów/ośrodków a nastęnie tak było tego dużo że wynknęło się spod kontroli. Co do ludzi na granicy, Bałorus ich sprowadziła i niech się Białoruś martwi. Mamy dośc swoich rodaków chorych, biednych czy bezdomnych i nimi się jakoś nikt nie przejmuje. To jest czysta manipulacja ze strony Białorusi a durni niektórzy polacy się daja nabierać...

- lukas76
- A+B+C+D+E+T
- Kontakt:
Białoruś i reżim Łukaszenki zabija swoich własnych obywateli, a Ty chcesz żeby pomagali emigrantom 
Bardzo mocno się mylisz. Na zachodzie myśleli, że raz dwa z imigrantów zrobią tanią siłę roboczą, bo u nich brakowało rąk do pracy. Nie patrzyli na to kogo przyjmują, co te osoby dalej robią, czy się asymilują czy zakładają 'swój świat' i to był ich błąd.
Kymco Downtown 350i