Mam Eken'a wiec obudowa ta sama

Boso, ale w ostrogach.
A jak z wibracjami ? Masz może jakąś próbkę video z jazdy ?raduch85 pisze:Jak dla mnie obraz jest czytelny i fajnie widać cała drogę. Jedyny minus to offroad gdyż jest prawdopodobieństwo że może uderzyć o błotnik. U mnie się to jeszcze nie zdarzyło
Nie próbowałem, ale może uchwyt na klatce do przemyślenia? Chyba ze airflow skutecznie zasłoni... Największy plus to byłoby odciążenie kasku. Kamera na szczęce musi chyba trochę ciążyć.skibol83 pisze:Podpowiedzcie jaki macie patent montazu kamerki na kaski szczękowym Shark?
Ale ta 9 GoPro którą masz chyba sama w sobie już ma stabilizator obrazu i tak trzeba do niej gimbala stabilizującego kupować.?QraC pisze: ↑18 gru 2016, 20:46Montaż z boku kasku - powoduje turbulencje i nierówno rozkłada obciążenie na głowie.
Montaż na górze - nie powoduje turbulencji, obciążenie równomierne.
W Bandicie też miałem na baku ale tam były ewidentnie mniejsze drgania, na stromie nie jest tak różowo. Generalnie przypinanie do moto gdziekolwiek powoduje znaczne drgania - sprawdzałem. Montaż na gimbalu rozwiązuje problem...
Gimbal miałem do modelu GoPro 4 - tam nie było żadnej stabilizacji. W 9 stabilizacja jest rewelacyjna i nic dodatkowego nie trzeba.Oskar pisze: ↑03 wrz 2021, 08:00Ale ta 9 GoPro którą masz chyba sama w sobie już ma stabilizator obrazu i tak trzeba do niej gimbala stabilizującego kupować.?QraC pisze: ↑18 gru 2016, 20:46Montaż z boku kasku - powoduje turbulencje i nierówno rozkłada obciążenie na głowie.
Montaż na górze - nie powoduje turbulencji, obciążenie równomierne.
W Bandicie też miałem na baku ale tam były ewidentnie mniejsze drgania, na stromie nie jest tak różowo. Generalnie przypinanie do moto gdziekolwiek powoduje znaczne drgania - sprawdzałem. Montaż na gimbalu rozwiązuje problem...
Tak myślę poczekac na GoPro 10.
Widziałem teraz na ransalipnie jak parę osób miało kamerki na szelkach między cyckami kierownica. i. na gmole na kasku mam ale małą tej kwadratowej bym niemontowal.
Nie wiem czy to będzie duży przeskok, w sumie od 7 niewiele polepszono, jedynie co to coraz lepsza stabilizacja, ale w 9 to już kosztem dynamiki. Jednak w dalszym ciągu nie ma alternatywy dla GoPro i jakość filmów jest poza zasięgiem innych kamerekOskar pisze: ↑16 wrz 2021, 19:44https://spidersweb.pl/2021/09/gopro-her ... kacja.html
i 10 się zbliża wielkimi krokami Zara będą poruwnania do 9 ..