Uruchomiliśmy zrzutkę dla kolegi Zibic
Zrzutka pod linkiem: https://zrzutka.pl/yz5grd
Jakby ktoś chciał wspomóc kolegę w trudnych chwilach to będziemy wdzięczni
Naszemu koledze Zibic`owi ukradziono w nocy motocykl w Przesiece.
Proszę o udostęopnianie tej informacji na wszelkich forach, facebookach, instagramach.
W kupie siła a nóż widelec coś pomoże
Jak tylko od Zibic dostanę zdjęcia i szczególowe informacje o motocyklu od razu umieszczę je w poście poniżej
Cześć, jakie jest akceptowalne zużycie oleju w DL 1000 02-08 ?
I jakie macie doświadczenia ze zużyciem oleju w zależności od prędkości jazdy ?
Zastanawiam się, czy jest się czym martwić w moim przypadku.
I jaki olej jest polecany przy licznikowym przebiegu 90 tysi ?
Audi Coupe S2 - 400 KM , 440 Nm
Garrett 3071R @1.7 bar, injectors 525ccm, 7A exhaust cam, custom IC, radiator, Bosch 040 fuel pump...
iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 https://www.facebook.com/AudiCoupeS2byLEO/
Zależność jest od obrotów, niekoniecznie od prędkości - choć jak na 6-ce lecisz w trasie to na jedno wychodzi.
Generalnie 6500 wzwyż zaczyna się zauważalna konsumpcja - im dłużej jedziesz z takimi i wyższymi obrotami, tym więcej i szybciej olej spali.
Dla przykładu ( co prawda 650-ka ale zależności są podobne ) - jechałem śpiesząc się autostradą z Krakowa do Rzeszowa w dwie osoby, prędkość 150-170 licznikowe. Wyjeżdżając miałem pełny stan oleju, po dojechaniu na miejsce ( łącznie jakieś 300 km z czego większość autostrada na szybko ) było już poniżej pół stanu, a na koniec dnia, po powrocie tą samą trasą ( kolejne 300 km ) miałem już minimum.
dzięki za odpowiedzi, jeśli ktoś ma jeszcze jakieś statystyki własne, to chętnie posłucham, fakt, że nie cackam się z obrotami specjalnie, i to może być tego powód też.
Co to za olej 10w50 ? W tej chwili mam motul 10w40 5100.
Audi Coupe S2 - 400 KM , 440 Nm
Garrett 3071R @1.7 bar, injectors 525ccm, 7A exhaust cam, custom IC, radiator, Bosch 040 fuel pump...
iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 https://www.facebook.com/AudiCoupeS2byLEO/
U mnie po ponad 3000 km na trasie do Szwajcarii, jeździe po ichniejszych Alpach i powrót do domu nie musiałem nic dolewać. Rocznik 2016. Jeżdżę raczej na spokojnie, do 5000 obrotów, nie pałuję motocykla na autostradach.
DL650 2013 -> DL1000 2016 -> R1200GS Adv 2016 czyli Mniejszość Niemiecka
W KLV z 2005 po wycieczce do Rumunii i jakis 4000 km jakieś 200 ml a w nowym po Bałkanach około 5000 km nic nie dolewałem. W KLV 10W40 Motula a w nowym 10W50 BelRay.
Jak człowiek ma być spokojny, jeżeli mózg składa się z samych komórek nerwowych
Też się ostatnio zdziwiłem. To mój pierwszy sezon na DL, wiedziałem że lubi olej... Przed wyjazdem uzupełniłem - myślę że nie jadę nie wiadomo gdzie, nie biorę na dolewkę. Przy pełnym załadowaniu, plecaczek i kufry, po 400 km po górach sprawdzam, a tam maciupko. Teraz już wożę olej że sobą cały czas.
Ja jestem posiadaczem K3 (2003 R.) mam przejechane 58 tys. km. i od zmiany do zmiany ( 6 tys. km. ) nie musiałem dolewać oleju a jeżdżę na Motulu 10W40 . Moja jazda jest spokojna staram nie przekraczać 6 tys. obrotów .